Citiraj mara prvotno napisa
ja iza sebe imam dva inducirana poroda i samo jedan sa epiduralnom
tako da sa svojim iskustvom mogu reći da epi nije potrebna, čak i kod induciranog poroda, veća je mogučnost epiziotomije, sposobnost tiskanja svedena na minimum, što znači nalijeganje na trbuh pod obavezno, kasnije ti spiče kateter (ne i meni, ja sam tražila kahlicu), nemreš hodati jer te noge ne služe,a da ne govorim o tome da ti prčkaju oko leđne moždine
iako za eventualni treći porod vjerojatno ne bih izabrala epiduralnu (a možda tako govorim jer najvjerojatnije do trećeg neće ni doći ), ovo nije istina. prvi porod - samo drip 9 sati, drugi porod - drip + epiduralna - 2 i pol sata ukupno. nije bilo nikakvog nalijeganja, mogla sam hodati (u stvari morala) 2 sata nakon poroda, noge sam normalno osjetila cijelo vrijeme, ne prčkaju oko leđne moždine. pitali su me za rang boli - ako je bol u prvom porodu bila 10, u drugom je to bilo 4.
moj razlog protiv epiduralne je taj što mi se čini da sam počela tiskati jedan - dva truda kasnije nego što bi to bilo da nisam imala epiduralnu. dakle, nije bila upitna sposobnost tiskanja, nego nagon za tiskanjem, s epiduralnom sam osjetila samo pritisak, a ne i nagon za tiskanjem. dakle, nužan je konstantan nadzor babice, što sam ga i imala, ali opet mi se čini da sam trebala početi tiskati dva truda prije. :/