iako za eventualni treći porod vjerojatno ne bih izabrala epiduralnu (a možda tako govorim jer najvjerojatnije do trećeg neće ni doćimara prvotno napisa
), ovo nije istina. prvi porod - samo drip 9 sati, drugi porod - drip + epiduralna - 2 i pol sata ukupno. nije bilo nikakvog nalijeganja, mogla sam hodati (u stvari morala) 2 sata nakon poroda, noge sam normalno osjetila cijelo vrijeme, ne prčkaju oko leđne moždine. pitali su me za rang boli - ako je bol u prvom porodu bila 10, u drugom je to bilo 4.
moj razlog protiv epiduralne je taj što mi se čini da sam počela tiskati jedan - dva truda kasnije nego što bi to bilo da nisam imala epiduralnu. dakle, nije bila upitna sposobnost tiskanja, nego nagon za tiskanjem, s epiduralnom sam osjetila samo pritisak, a ne i nagon za tiskanjem. dakle, nužan je konstantan nadzor babice, što sam ga i imala, ali opet mi se čini da sam trebala početi tiskati dva truda prije. :/

), ovo nije istina. prvi porod - samo drip 9 sati, drugi porod - drip + epiduralna - 2 i pol sata ukupno. nije bilo nikakvog nalijeganja, mogla sam hodati (u stvari morala) 2 sata nakon poroda, noge sam normalno osjetila cijelo vrijeme, ne prčkaju oko leđne moždine. pitali su me za rang boli - ako je bol u prvom porodu bila 10, u drugom je to bilo 4.
Odgovori s citatom