Protiv!

Iako sam prvorotka debelo poslije 40-te godine, IVF trudnoća (dakle, vjerovala sam modernoj medicini u godinama kada je to bilo potrebno dok je trajala borba s neplodnošću) želim svoju curicu roditi prirodno, bez medikamenata i aktivnog vođenja. Mirovala sam veći dio trudnoće, kondicija mi je 0 bodova, prag boli mi nije baš na zavidnoj razini....ali ipak... najbolje za moje dijete je ipak ono što je priroda namijenila...

Vjerujem da beba, ako je sve ostalo u redu, sama izabire trenutak kada će doći na svijet (doduše, čini mi se da jedna bebina žlijezda svojim sazrijevanjem potiče cijeli proces, ali, meni se nekako više sviđa razmišljati da to moje dijete već odlučuje o bitnim životnim stvarima ), pa stoga ne želim niti razmatrati mogućnost aktivno vođenog poroda. Vjerojatnost da mi ovo bude jedini porod je relativno velika (iako neću odustati) i ne bih željela lišiti se

S druge strane, poučena iskustvom neplodnosti, nisam apsolutno protiv medicinskih intervencija ako su one nužne Ali samo i jedino u slučaju potrebe!