Citiraj betty blue prvotno napisa
Ono što sam možda nespretno pokušala reći je da strah od boli vjerovatno uvelike utječe na stavove o epiduralnoj.
ali kod prvorotki je strah uvjetovan mitovima o bolnom porodu. mislim da se taj mit poceo siriti kad je porod preseljen u bolnice.

Citiraj betty blue prvotno napisa
"Je je sad tako govoriš, vidit ćeš kad počnu trudovi, molit ćeš za epiduralnu".
evo, o ovome pricam gore. od koje zene ste cule pricu kako je porod divan? kako ne boli, ekstatican je a ponekad i orgazmican? koliko ste lijepih prica s poroda u zivotu cule? ja samo par, vecina ih je kucnih poroda (ima prica na forumu), a neki su hvalatiboze i iz bolnica.

btw, moj prvi porod je bio induciran, i nakon par sati umiranja pod dripom sam i ja trazila epiduralnu, mislila sam da cu umrijeti. nisam ju dobila, odignoriralo me osoblje (kasnije mi je bilo drago).

samo pojasnjenje mog gornjeg posta--fizicki sam se oporavljala 2 mjeseca, nisam mogla hodati mjesec dana a sjediti dva ili cak vise, ni na slaufu niti icemu. psihicki sam se oporavila tek nakon drugog, predivnog, savrsenog kucnog poroda. i danas mi se zeludac dize kad prolazim pored rodilista (svih).