Citiraj *mamica* prvotno napisa
Da, i ova jedna žena mi je rekla da je se ona slobodno kretala nakon epiduralne i ništa je nije bolilo, tako da nisam bila sigurna je li ipak malo odležala. Dodatna prednost epiduralne mi je to što se one uopće nisu osjećale iscrpljeno od poroda, a nažalost, mnoge druge koje su kod nas rodile bez epiduralne i uz ostale muke tipa drip, epiziotomija, danima nakon poroda su mi izgledale kao da lebde između života i smrti, a ne želim ni pomisliti da bih bila bespomoćna, iscrpljena i u nemogućnosti da brinem za svoje dijete
Uz epiduralnu ti se znatno povecavaju sanse za ovim
a ne želim ni pomisliti da bih bila bespomoćna, iscrpljena i u nemogućnosti da brinem za svoje dijete
, a to je zbog cestog rezanja kod koristenja epiduralne, nalijeganja na stomak, nedovoljnog tiskanja pa koristenja vakuma itd.

Epiduralna povecava sanse da ce se trebati koristiti opet neka tehnologija da bi se zavrsio porod.

Kod prirodnog poroda (znaci ne koristenja anestezije i dripa itd), barem one koje sam ja vidjela, niti jedna zena nije bila kako je ti opisujes (ali jesu "umirale" od epiziotomije jos tjednima jer se nalijegalo na stomak da se zavrsi porod itd). Zene nakon prirodnog poroda (primjeti da nisam rekla "kod vaginalnog", nego "prirodnog poroda") obicno imaju navalu energije, i daleko su od bespomocnog. Procitaj ovih par prica pa reci kakav ti dojam ostavljaju Da li mislis da su one bile bespomocne i preumorne da se brinu za svoju djecu nakon poroda, sto mislis?

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

Link 5