Citiraj Cubana prvotno napisa
A što im inače možeš, kad nisi bespomoćna? Pa nećete se valjda tući
Za svoja prava i prava svog djeteta u tako osjetljivim trenucima spremna sam se i potući
Inače, već mjesecima proučavam na Rodinim stranicama sve o porodu, tako da sam upoznata i sa planom poroda i terminima prirodni/vaginalni porod, itd. Živim u EU trenutačno (mogu na pp poslati u kojoj zemlji, ne želim se još uvijek toliko otkrivati ), ali sve su prilike da ću uskoro preseliti u Hrvatsku, ispalo je neočekivano.
Da ne objašnjavam sad situaciju, kako i zašto... Uglavnom, i meni se čini da bi mi educirana pratnja najbolje došla, iako suprug i ja želimo da on bude na porodu i naravno da će se i on boriti za mene. Najdraže bi meni bilo kad bi mi porod tekao po scenariju "ja lijepo prodisavam trudove, lijepo se otvaram, pri izgonu mogu ustati i pomoći svojoj bebici da lijepo isklizne i sebi da ne puknem i ne budem rezana ", ali previše sam iskustava čula, a i na ovom forumu pročitala, da bi se toliko uzdala u to. Porod kod kuće ne dolazi u obzir, jedino mi ostaje boriti se s liječnicima i babicama dok rađam, moliti da mi ne daju drip, da me ne režu, da mi masiraju međicu i prate kada trebam zaustaviti tiskanje...
Bojim se njihovog laganja i varanja, ono što je krumpirić spomenula, "evo malo infuzije", a ono drip. Znam da će, bude li bezobrazluka s njihove strane, letjeti noge u glavu jer me nije nimalo stid ako treba tupiti im sve ovo tijekom cijelog poroda. Ali što ako drip bude neminovan? Onda želim epiduralnu pod svaku cijenu, a zna se kako to s epiduralnom ide kod nas, i kad se dogovoriš s doktorom - ne daju ti je. Mislim, nije uvijek tako, ali najčešće jest. :/