cvjetiććć prvotno napisa
ja sam primila epiduralnu pri prvom porodu. iako sam bila veliki protivnik svih tih lijekova, nakon 8 sati trudova koji su dosezali 127 na ctg-u, nisam imala pet min odmora, zahtijevala sam ju i dobila. anesteziologinja u kbc rijeka bila je jako ljubazna i piknula me bez problema (a bilo je teško biti 100% mirna bez da dah ispustiš). nakon 6 h od davanja epi došao je dež dok, bila sam otvorena do kraja, trudovi su i dalje bili jaki, samo ih nisam fizički osjećala, a bebač nikako da se spusti, glavica je bila velika a ja imala usku zdjelicu. tako se taj doktor odlučio da mi povuku epiduralnu i ubrizgaju mi 25 kapi dripa. a ja u trudovima, potpuno otvorena! mislila sam da ću umrijet od bolova, više nisam ničega bila svjesna, takvu bol više ne želim nikad osjetit. i nakon još 4 sata od dripa ja i dalje na stolu, došao opet doktor u obilazak i kaže idemo hitno na carski... tamo su mi opet dali epi, bila sam budna cijelo vrijeme i primila moje malo zlato u naručje čim su ga izvadili iz trbuha. nakon toga bila 12 sati u šok sobi, za to vrijeme donijeli su mi ga dva puta da ga vidim, i konačno me premjestili na odjel i od tada smo bili cijelo vrijeme skupa. zbog svega tog što sam prošla dajem glas za epiduralnu, mada mame koje imaju uvjete, tj.da su bebe normalne težine i da je mamina zdjelica dovoljno široka sigurno bi opet izabrale vaginalni, što je sigurno i neusporediv osjećaj u usporedbi sa carskim.