Ja sam glasala ZA i uvijek cu. Imam odlicno iskustvo sa epiduralom, nikakve komplikacije niti glavobolje nijesam imala. Ustala sam poslije porodjaja sasvim normalno, bez ikakvih poteskoca....
Moram da priznam da mi nije bio bas prijatan osjecaj oduzimanja donjeg dijela tijela, i da me bio uhvatio blagi napad panike kada je to krenulo, ali sam se brzo navikla. Inace sam veeeliki panicar i nikako ne podnosim bol, iako sam uspijela da se sa njim izborim pri prvom porodjaju, ali vise to ne bih ponavljala, ako ne mroam.
Najcesce su me "savjetovali", kada su htjeli da me razuvjere u potrebu anestezije, da mi je to drugi porod i da ce sve ici brze i lakse. A nije bilo tako, i ne daj boze da nije bilo epridurala. Manje smo pod stresom bile i beba i ja. I do posljednjeg momenta njesam imala bolove, odnosno rodila sam iz drugog napona, slusajuci doktora.
A nije mi bas jasno zasto neko kaze da porodjaj uz epidural nije porodjaj pririodnim putem. Sve je apsolutno isto, sve tece isto, samo sto ne boli. DAkle, proces je identican.