Vidi rezultate ankete: da ili ne

Glasači
239. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 357

Tema: epiduralna

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znam da nije tema, ali nadovezala bi se na marie26.
    Sve pohvale Riječkom rodilištu, rađaoni, Doktorima, primaljama i anesteziolozima, barem onima koji su bili meni na porodu. Svi za 10, isto tako ništa mi nisu učinili bez pitanja i da , doktor je cijelo vrijeme bio uz mene.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da se nadovezem na neke ranije postove o prisutnosti dr na porodima - moza je meni sve bilo super ovaj put jer je samo primalja bila uz mene, dr je dosla kad je sve bilo gotovo, samo pogledala dolje i rekla da je sve ok :D

oba puta sam rodila bez epiduralne, najvise zbog vlastitog straha (ali je oba puta i porod dosta brzo isao). mene je iskreno vise strah svih mogucih komplikacija zbog epiduralne (ipak ti guraju iglu u ledjnu mozdinu :shock: ), ali bi mozda bila drugog misljenja da sam provela 24 sata na dripu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    (ipak ti guraju iglu u ledjnu mozdinu :shock: )
    ne gura se u leđnu moždinu (inače bi bilo paraliziranih),nego u epiduralni prostor i to u razini kralješaka gdje više ni nema leđne moždine

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    ne gura se u leđnu moždinu (inače bi bilo paraliziranih),nego u epiduralni prostor i to u razini kralješaka gdje više ni nema leđne moždine
    pa jel to onda znači da je mogućnost paralize kao posljedice epiduralne, nemoguća?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    pa jel to onda znači da je mogućnost paralize kao posljedice epiduralne, nemoguća?
    ne znači
    ovsi o anatomiji čovjeka (uglavnom u prostoru gdje se bode je već završetak leđne moždine,ali ne mora biti kod svih tako)
    ovisi o prostoru gdje se stavlja epiduralni kateter (obično L2-L3,ili jedan ispod za trudnice i tu je relativno sigurno)
    ali...(uvijek ima ali)

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ispricavam se na krivom objasnjenju gdje se stavlja, kako me je jako strah toga da mi se bilo sto priblizava kraljesnici i umrtvljuje neki dio tijela, nisam se previse raspitivala o epiduralnoj. znam gdje (otprilike) ide, i to mi je bilo dosta. jedino gdje mi se nesto umrtvljuje je kod zubarice
    a i strah me tog osjecaja oduzetosti.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Od 23 glasova ZA, niti jedna forumašica se nije javila (osim mene ). Vidim da su tu uglavnom zagovornice PROTIV, a one koje su ZA- glasale i 'chickened out'
    Ja sam ZA, dva poroda, oba sa epi, prošla savršeno brzo i za mene i bebe, apgari 10/10..i opet bi uzela epi

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ne znači
    ovsi o anatomiji čovjeka (uglavnom u prostoru gdje se bode je već završetak leđne moždine,ali ne mora biti kod svih tako)
    ovisi o prostoru gdje se stavlja epiduralni kateter (obično L2-L3,ili jedan ispod za trudnice i tu je relativno sigurno)
    ali...(uvijek ima ali)
    Ja ne volim to ali...

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    ne znači
    ali...(uvijek ima ali)
    Ja ne volim to ali...
    taj 'ali' postoji i pri običnom porodu...koliko priča ima da je nešto krenulo po zlu, nažalost...
    epiduralnu daju obučeni anesteziolozi, u epiduralni prostor koji se nalazi između leđne moždine i kralješka....ja čak imam je jednu tetovažetinu na leđima, i teta anesteziolog je samo rekla, oh, malo ćemo iznad toga i nema problema dušo...(stvarno je bila divna)....

toliko je protivnika epiduralne, toliko puta sam doživjela da me se gleda kao da nisam ni rodila :? , kao da je prava svetost i blagodat trpjeti bolove, a ja to uopće ne gledam tako....ne znam kad sam zub popravila bez inekcije, pa ću tako koristiti i sve Bogom date blagodati medicine i ublažavati si bol kad god mogu, vjerujem da bi tako i Eva odlučila da je mogla

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

podobnik je u in magazinu na novoj tv upravo izjavio da se 90% žena koje dođu sa željom da rode prirodno, na kraju odluče za epiduralnu. 90%??? to je mislio samo na svoje rodilište ili?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apsolutno prestrasan mu je bio intervju

Slusajuci taj prilog, zena se jedino moze uplasiti od tih prestrasnih porodjajnih bolova, nista drugo :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

biznismen.... može jedino prestrašiti ženu i potaknuti ju da ode roditi kod njega, jer će jedino tamo naići na razumijevanje i dobiti epiduralnu čim prođe kroz vrata....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Apsolutno prestrasan mu je bio intervju

Slusajuci taj prilog, zena se jedino moze uplasiti od tih prestrasnih porodjajnih bolova, nista drugo :/
    meni je strašnija bila najava voditeljice

"jedni od najstrašnijih bolova, ako ne i najstrašniji, koje žena u životu osjeti su porođajni bolovi"

čudi me da kao uvod u prilog nisu stavili jednu od onih scena iz filmova kad žena raskrečena na stolu vrišti iz petnih žila

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    čudi me da kao uvod u prilog nisu stavili jednu od onih scena iz filmova kad žena raskrečena na stolu vrišti iz petnih žila
    nisam gledala pa ne mogu komentirati, no samo da kažem da meni ova scena nije bauk. Realno, kod nas u bolnicama dosta (da ne kažem većina) žena rađa raskrečenih nogu, oznojena i vrišti. Naprosto mi iza toga treba staviti scenu u kojoj mama privija bebu na prsa i blaženo se smije.
    Pa da poruka bude - da,boli, no isplati se

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    nisam gledala pa ne mogu komentirati, no samo da kažem da meni ova scena nije bauk. Realno, kod nas u bolnicama dosta (da ne kažem većina) žena rađa raskrečenih nogu, oznojena i vrišti. Naprosto mi iza toga treba staviti scenu u kojoj mama privija bebu na prsa i blaženo se smije.
    Pa da poruka bude - da,boli, no isplati se
    Samo potpisujem icyoh.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Poslije prvog poroda epi pod obavezno...uostalom u 21 smo stoljecu!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Kate111 prvotno napisa
    ...uostalom u 21 smo stoljecu!
    Jedva čekam da u 22. stoljeću lijepo odemo do dućana i izaberemo si dijete. Zašto bi uopće bile trudne i rađale?

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    ...uostalom u 21 smo stoljecu!
    Jedva čekam da u 22. stoljeću lijepo odemo do dućana i izaberemo si dijete. Zašto bi uopće bile trudne i rađale?
    upravo si rekla kako su epiduralna i kupovina djeteta jednaka stvar. ružno, ružno....

znači, ako sam ja uzela epiduralnu, a jesam, da je to kao da nisam ni rodila jer nisam trpila isusove/tantalove muke?!
    a ti koja je nisi uzela si u razini svetice?!?!?

mislim stvarno...svašta si umišljate.....

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam to rekla. Čak ni citirala epiduralnu. Već konstataciju da smo u 21. stoljeću, pa se neke stvari podrazumijevaju. Jer ako ne, zaostala si.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I da, ja želim da ljudi imaju izbora.
    Moji su porodi bili lagani. Nije bilo isusovih/tantalovih muka. Jer da ih je bilo, možda bih i ja uzela epi.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam to rekla. Čak ni citirala epiduralnu. Već konstataciju da smo u 21. stoljeću, pa se neke stvari podrazumijevaju. Jer ako ne, zaostala si.

Nije stvar u tome,jer dobro znas da neke zene imaju sto muka za rodit dijete a neke rode ko od sale....zasto si onda ne bi po izboru priustile ako mozemo nesto sto ce nam te muke i olaksati.Ja sam na prvom porodu imala te "isusove " muke.To je stvar izbora a ne da neko nekome ovdje nabija krivnju,kad taj neko s epi moze sto puta biti bolja i kvalitetnija osoba od one bez,ali i obrnuto.Ja ako osjetim da mi epi treba sad na dr porodu,ide pod obavezno....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ali ti nisi napisala "uzela sam epiduralnu jer mi je prvi porod bio muka isusova" nego "pa hvala bogu da sam uzela epiduralnu, ipak smo u 21stoljeću" (a oni koji je ne uzimaju, žive u srednjem vijeku)

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

'ja sam rekla ovo'...'ti si rekla ono'...prave babe.

ajmo prestati sa time. cijela ova tema je: epi da ili ne?

vjerujem da ćemo se svi složiti kako je važno imati izbor.

moj prag boli je jako nizak, zato sam uzela epi i molim se da je opet mogu uzeti kad bude vrijeme, porod mi je bio iovako ionako stresan, a uz epi sam bila puno puno opuštenija.

zaista mi smeta kada se moj porod omalovažava ili podcjenjuje zato što nisam trpila bolove (govorim o epi u zadnjih sat vremena, trudove sam imala svih 10 sati prije)

zato vas molim da vi cure koje ste rodile bez epi ne omalovažavate nas ostale. svatko neka radi kako može/mora, ok? uostalom, u većini ste, barem prema anketi.....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tko tebe omalovažava jer si uzela epiduralnu? :?

jedini omalovažavajući komentar je bio "ipak smo u 21st" i on jedini dosta ružnog implicira.

u ostalom se slažem s tobom, vratimo se na temu.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jedini omalovažavajući komentar je bio "ipak smo u 21st" i on jedini dosta ružnog implicira.
    ja ne vidim ništa loše u komentaru da smo u 21 stoljeću. tako ti ne vidiš ništa loše u prethodnim postovima gdje se veliča bol i 'isplatila se bol'...a šta se meni nije isplatilo?

svatko može naći ovdje nešto što ga vrijeđa...
    možemo ovako unedogled, a možemo i zakopati ratnu sjekiru i nastaviti u ritmu muzike za ples

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

prvu bebu sam rodila u osijeku i tamo u to vrijeme (2006) epiduralna nije bila opcija , mada nisam o tome ni razmisljala...medutim nakon sto su me nafilovali kemikalijama (gel , drip i sve ono sto nijedna rodilja ne zeli) trudovi su bili bolni do te mjere da da mi je netko u tom momentu dao pistolj u ruke , odma bi si pucala u glavu

kad sam drugi put ostala trudna , normalno , bilo me strah..ponajvise zbog tako ruznog iskustva
    onda sam se vec bila preselila u svedsku , epiduralna je bila opcija i odmah sam se odlucala za nju

od 15 sati radjanja , ja sam bez epiduralne bila 13...odgadjala sam ju jer mi nije trebala , dalo se izdrzati..medutim kad su dosli s idejom da bi mi morali dati drip..ja se prestravila i rekla ok ak morate al prvo epiduralna..tako je i bilo...

neznam kakva su vasa iskustva s epiduralnom i na koji nacin se daje u hr , ali moje uopce nije bilo lose...
    uveli su mi kateter u epiduralni prostor , dobila sam test dozu koja traje 15 minuta , poslje toga me anesteziolog obisao , da vidi jel sve ok , prikacio mi spremnik s anestezijom oko vrata i malo nize regulator doze..u principu kao infuzija , kapa malo pomalo tako da nema straha da prestane djelovati

pravilo je da se epiduralna ne daje prije neg si otvorena 4 centimetra i nakon sto si otvorena 8
    meni je djelovala iskljucivo na trudove
    pod epiduralnom sam pjeske isla na toalet uz malu pomoc svog dragog jerbo sam se krivila ko gumena malo u podrucju gdje je epiduralna djelovala
    kad je dosao izgon , sve sam osjetila kao i bez epiduralne , ali nije bilo straha , panike , bolova , adrenalina koji bi me ometao u koncentriranju na dobar izgon
    bebu sam osjetila savrseno kako ide van...
    tako da ja definitivno glasam za
    naravno da sve mi to MOZEMO i bez epiduralne...ali kolike ce traume biti ovisno o osobi to neznamo...i najhrabrije na rijecima i forumima su vristale za epiduralnom na porodu
    znam ja kolko sam ja jaka , al epiduralna mi je bas super

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je epiduralna na prvom porodu bila zakon, nikakvih nuspojava ni prije ni poslje nije bilo, osim sto me oslobodila nesnosnih bolova od dripa.

Nadam se da cu se i drugi put uspjeti izboriti za nju.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni su epid.nudili ali sam je odbila jer sam željela osjetit porod u potpunosti.Bilo je dugo(13h),bilo je bolno al kad je bilo gotovo bila sam strašno ponosna.
    I na drugi porod ću bez epiduralne.
    Svatko ima pravo izbora a moj je prirodan porod sa što manje lijekova

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno epi

mislim da tu nema pravog i krivog odgovora. osobno naravno da sam htjela da sve prođe što prirodnije no nakon što mi je porod krenuo puknućem vodenjaka i trajao 20 sati od čeka 17 sati čestih i jakih trudova bez pomaka u otvaranju, dva puta su me klistirali jer su mi u međuvremenu morali dati i da pojedem nešto a klistiranje između trudova uopće nije ugodno, da bi se izbjegao carski, morala sam dobiti drip i tada sam naravno uzela i epiduralnu. moram reći da ako se ne pretjeruje s dozama, da se osjeti i trud i nagon za tiskanjem pa sam eto tako rodila iz drugog tiskanja nakon sve muke zdravu bebu koja danas ima 8 mj koji je motorički na razvojnom nivou 10 mj.bebe a po kilaži i konstituciji zadovoljio jednogodišnju normu, eto epi je pomogla mami sačuvati snagu za onaj zadnji dio poroda a beba nema nikakvih posljedica. i da, nakon nje za 5 sati sam mogla uz pratnju sestre bez problema do wc-a na nogama i nikakvih nuspojava nije bilo.

mamal avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj BP prvotno napisa
    meni je epiduralna na prvom porodu bila zakon, nikakvih nuspojava ni prije ni poslje nije bilo, osim sto me oslobodila nesnosnih bolova od dripa.

Nadam se da cu se i drugi put uspjeti izboriti za nju.
    i ja se nadam ovome

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

u ostalom se slažem s tobom, vratimo se na temu.

Cuda u ovim recenicama.....Ja kao prvo nisam rodila s epi na prvom porodu,nego prirodno uz drip,CTG samo na bok i radjala sam na zadak.Ako mi slucajno ovaj drugi porod potraje,epi je moja i CURE NE USTRUCAVAJTE SE,uzmite epi.Necete biti manje vrijedne zbog toga.Ja sam rodila bez epi,i ako vas boli,ja vam savjetujem uzmite ju.Meni je nisu htjeli dati.A MELANGE savjetujem da studira narodnu medicinu i kad je bude bolila glava,nek to obavi alternativno da ne bi slucajno bila u 21 st.To tako meni zvuci kad o tome citira.S time ne mislim nista lose nego sam samo opisala kako je zvucala njena recenica kad je vec ona moju lijepo okarakterizirala...

lijep pozdrav MELANGE i bez ljutnje,samo smo na forumu

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

prirodno uz drip

Samo ću se osvrnuti na ovaj dio: ovo što ti opisuješ nije prirodni porod, već vaginalni porod, sa svim svojim "divotama".

Prirodni porod je porod je baš to, porod kojeg "vodi" priroda, a ne liječnici, u njemu nema intervencija i medikamenata.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne vidim uopce cemu rasprava koji je pristup odnosno porod "bolji".

Bitno je da svatko dobije onakav porod kakav zeli i da sve prodje super i za bebu i za mamu. Omalovazavati ili "dokazivati" kako netko tko je uzeo epiduralnu nije osjetio svoj porod u punom sjaju i kako to nije u skladu sa "prirodom" je bezveze (znate, evolucija je sastavni dio prirode ).
    Isto tako naturati epiduralnu nekome tko zeli posve prirodan porod je smijesno.
    ovaj topic bi trebao sluziti da se navedu prednosti i mane zena koje su ISKUSILE epiduralnu, a one koje jos o tome razmisljaju da same odvazu.
    barem ja tako mislim.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ključ svega je drip.
    Bolovi uz drip su očito strašni te je epi sasvim logičan izbor.
    Kad se prestane požurivati porod epiduralna ni neće biti potrebna.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja se slazem s vama cure,samo sam se htjela osvrnut na nacin na koji sam je citirana i da nije nimalo ugodno.Meni je sve pet inace i samo da mi je dijete zivo i zdravo! :D

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam na prvom porodu jasno i glasno odbila epi, a prihvatila drip....najveća greška mog života.

Na ovom porodu planiram odbiti sve osim ako ne bude nužno. A ako bude nužan drip, onda definitivno želim i epi.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da i sto se tice tog prirodnog,mislila sam dijete na zadak prirodno.Inace je u praksi radjanja djece na zadak da je drip pod obavezno.A zadak bez dripa bi zavrsio carskim,pa zato kazem prirodno,jer zadak ne moze prirodnije.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da i sto se tice tog prirodnog,mislila sam dijete na zadak prirodno.Inace je u praksi radjanja djece na zadak da je drip pod obavezno.A zadak bez dripa bi zavrsio carskim,pa zato kazem prirodno,jer zadak ne moze prirodnije.
    Ne vjerujem što čitam. Što je onda bilo prije izuma dripa?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moja mama i beba radjana na zadak koja umire u njoj.Vrlo cesto prije,bez carskog.Od 7 mj trudnoce mi je mali na zadak,sve sam literature procitala da znam sta me ceka.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mozda malo OT... prirodno i bez stresa u nasim rodilistima?????? ja uvijek hvalila vinogradsku, seka mi rodila prije par dana tamo. na pocetku je rekla da ne zeli drip i prokidanje vodenjaka... bili su nakon toga grozni prema njoj... dobila i jedno i drugo, 2 sata nakon poroda plakala od muketak da sam se prepala da nije nesto ok s bebom, uglavnom imala je uzasno iskustvo. ko zna kak cu ja proc.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cuj,ja cekam drugo i tko zna....bitno mi je da je s bebicom sve ok!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja mama i beba radjana na zadak koja umire u njoj.Vrlo cesto prije,bez carskog.Od 7 mj trudnoce mi je mali na zadak,sve sam literature procitala da znam sta me ceka.
    Očigledno čitaš krivu literaturu.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Pa jesi probala nešto da se beba okrene?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko sam shvatila, epiduralna ne spada u intervencije koje će ti gurati i nutkati na porodu, zar ne? Konkretno na sv. Duhu?

Dakle, ako ne želim epiduralnu, nitko me na nju neće nagovarati zar ne?

Ne mislim da je moja odluka da ne uzmem epiduralnu uzvišena i sveta, jednostavno to je ono što mi se za mene, sada iz ove perspektive čini ispravnim (isto kao što mi se za mene čini ispravan rooming in, od kojeg me svi odgovaraju iz petnih žila :? ).

Slažem se sa svima da je bitno da žena odabere ono što joj odgovara jer nismo svi isti.

I da, strašno me zanima hoću li kad sve ovo prođe (ja se nadam već za koji dan) i dalje biti sigurna da sam dobro odabrala.
    Nadam se i vjerujem da hoću (a i obečajem da ću vam ovdje doći priznati)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno porod

uskoromama, neće ti nitko mudit epid.ako ne želiš pogotovo na sv.duhu jer i ovak imaju problem s nedostatkom katetera, svaka žena mora za sebe odlučiti i to ovisno o situaciji. naravno da je najprirodnije i najbolje ali nije svaki porod isti a u konačnici jedino je bitno da je bebica živa i zdrava. rooming je super stvar(ja rodila na sv.duhu) i ne bi ga mijenjala za ništa i opet bi išla tamo. sretno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Re: porod

Citiraj zarrin prvotno napisa
    uskoromama, neće ti nitko mudit epid.ako ne želiš pogotovo na sv.duhu jer i ovak imaju problem s nedostatkom katetera, svaka žena mora za sebe odlučiti i to ovisno o situaciji. naravno da je najprirodnije i najbolje ali nije svaki porod isti a u konačnici jedino je bitno da je bebica živa i zdrava. rooming je super stvar(ja rodila na sv.duhu) i ne bi ga mijenjala za ništa i opet bi išla tamo. sretno
    hvala ti zarrin!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uskoromama, naravno da te neće napadati da uzmeš epi. Mene su recimo u Merkuru pitali želim li epi kad sam tek došla, ali kad sam odbila nitko je više nije ni spomenuo.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam ja gledala krivu literaturu niti razgovarala s krivim ljudima.A najvise sam plivala i ronila,ali nije pomoglo.Beba mi je bila malo veca a ja sitna.Samo sto nisam eksplodirala od trbuha.Ginica mi rekla da nema bas puno mjesta da se okrene,tj nimalo.U 7 mj sam izgledala ko da sam lubenicu progutala.

Mislim svako ima svoje misljenje i naravno ako netko zeli ce uzeti epi,a ko ne zeli nece...Pa boze moj to je stvar izbora.Meni nisu dali,ali ako osjetim da mi treba na dr porodu cu uzeti,osim ako budem imala srece i budem mogla na stolcic.
    Frendica mi je cijelu trudnocu tupila da je protiv epi,a u radjaoni je pitala za nju....
    Sve od zelje do zelje i iskustva do iskustva...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam ja gledala krivu literaturu niti razgovarala s krivim ljudima.A najvise sam plivala i ronila,ali nije pomoglo.Beba mi je bila malo veca a ja sitna.Samo sto nisam eksplodirala od trbuha.Ginica mi rekla da nema bas puno mjesta da se okrene,tj nimalo.U 7 mj sam izgledala ko da sam lubenicu progutala.

Mislim svako ima svoje misljenje i naravno ako netko zeli ce uzeti epi,a ko ne zeli nece...Pa boze moj to je stvar izbora.Meni nisu dali,ali ako osjetim da mi treba na dr porodu cu uzeti,osim ako budem imala srece i budem mogla na stolcic.
    Frendica mi je cijelu trudnocu tupila da je protiv epi,a u radjaoni je pitala za nju....
    Sve od zelje do zelje i iskustva do iskustva...
    Sorry, ja sam mislila da ti je ova beba na zadak.
    Ovdje sam stavila jedan filmić, pa pogledaj da se itekako može i prirodno i to bez epiziotomije do pol noge.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...001&highlight=

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče žena koje kao briju na prirodni porod, a onda kukavički traže epiduralnu uvijek se sjetim Lune i njene priče.

Neposredno prije izgona djeteta dolazi do tzv. stanja tranzicije, a njega obilježava nagli porast adrenalina koji priprema tijelo za finalni napor.

Porast adrenalina može izazvati strah, ponekad čak i strah od smrti. Ponekad može, obrnuto izazvati pozitivne reakcije, osjećaj snage i nadmoćnosti.

Često je to trenutak kad žene jednostavno kažu da više na mogu, da će se raspasti, da nek ima daju epiduralnu, droge, bilo što samo da sve stane.

To je znak da se beba samo što nije rodila.

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •