Citiraj sweety prvotno napisa
Pitaću ovdje.

Hebiga, ne znam.
Da li pod epiduralnom osjećate noge, ili ne kao kod spinalne?
osjećaš. i kako je netko napisao, možeš se kretati uz nečiju pomoć.

iako sam već pisala - ponavljam opet - na epiduralnu ne bih pristala više nikad. ni mrtva.
nakon 24 sata svojih, prirodnih trudova, nakon odbijanja bilo kakvih lijekova (htjela sam potpuno prirodan porod, doktori su bili apsolutno za, budući da i sama bolnica zagovara prirodan porod) , ja i dalje otvorena samo 4 prsta a trudovi su na svaku minutu. i daju mi da biram između epiduralne i carskog (prema riječima doktora vrlo velika je vjerojatnost da ću završiti na carskom jer nisam oka sklopila skoro 2 dana a od toga jedan cijeli imam trudove i već sam sad na izmaku snaga, što je istina) . ja birram epiduralnu. ukratko - anesteziologinja ju krivo ubrizgava, probijaju ovojnicu, rezultat toga je ležanje dodatnih 7 dana u bolnici u šok sobi, strogo mirovanje, gomile i gomile infuzije i lijekova svaki dan. posljedice osjećam dan danas. migrene, glavobolje, trzajevi...
kajem li se ? duboko u sebi, 15 mjeseci kasnije - još uvijek se pitam jesam li mogla izdržati i zašto nisam. i žao mi je. s druge strane, ne znam kako bi to utjecalo na dijete, koje je, Bogu hvala - živo i zdravo.
a valjda to tako ide, krenulo je super, došla sam s planom poroda u bolnicu i sve se odvijalo prema planu. mislila sam kao ću imati baš onakav porod kakv sam htjela... a kad tamo, u sekundi se sve okrenulo...