Citiraj princess puffy prvotno napisa
Citiraj blala prvotno napisa

i daju mi da biram između epiduralne i carskog (prema riječima doktora vrlo velika je vjerojatnost da ću završiti na carskom jer nisam oka sklopila skoro 2 dana a od toga jedan cijeli imam trudove i već sam sad na izmaku snaga, što je istina) .

ukratko - anesteziologinja ju krivo ubrizgava, probijaju ovojnicu

onaj tko ti je dao da biraš između epiduralne i SC (neću komentirati ovaj izbor ali analogija je otprilike kao da te frizer pita hoće li ti osušiti kosu fenom ili je ošišati skroz); onda je njegova dužnost bila da ti objasni prednosti i komplikacije obezboljavanja poroda

anesteziolog ti je probio ovojnicu dure mater i to je najčešća komplikacija tog invazivnog postupka i u Hrvatskoj i Bangladešu i USA;
udaljenosti između ta dva prostora je oko 2mm,pa nije ni čudo da je to najčešća komplikacija
dovoljno je da se trudnica malo trgne (npr.kada joj trud dolazi) i eto problema,ali i kod drugih zahvata to je i dalje u vrhu komplikacija

ne sviđa mi se ton kojim si sve to opisala,jer je ipak očito da si bila uskraćena za neke elementarne informacije

a ako još uvijek imaš tegobe u smislu glavobolja može se napraviti "epiduralna zakrpa"-učinkovitost je gotovo 100%
trzajevi koje spominješ nemaju veze s ovim što ti se dogodilo
vrlo dobro sam bila informirana i prije samog poroda, rodila sam u austriji, u bolnici gdje se apsolutno poštovala moja volja. u toj istoj bolnici sam se i informirala prije poroda.
stvar je u tome da sam htjela prirodan porod, carski nisam htjela nikako, osim ako je u pitanju bebin život. zato epiduralna.

blood patch sam imala, dva dana nakon epiduralne. stanje se poboljšalo, ali ne skroz.
da, trzajevi imaju veze s tim, što je potvrdila i anesteziologinja koja mi je radila blood patch