-
Neiskusan suprug u iscekivanju prve bete
Postovane clanice foruma
Vec izvesno vreme pratim Vas forum i moram da Vam se zahvalim na pregrst neprocenjivih informacija i nadasve velikoj energiji i snazi koju ulazete da bi ste stigle do zajednickog nam cilja. Na osnovu dosadasnjih postova shvatam da vecinu pisama salju buduce mame pa Vam se unapred izvinjavam sto Vam se prikljucio i jedan nadam se buduci tata.
Moja supruga i ja smo naime vec izvesno vreme u postupku prvog ivf/icsi.
Za sada ide sve po planu. Obavljena je punkcija 16. maja i odvojeno je 6 js od kojih su se samo 2 oplodile i koje su 18. maja vracene (podelile su se samo na 4) embriolog je bio zadovoljan transferom a relativno slabu deobu pripisuje mozda slabom kvalitetu spermija sobzirom da je razlog naseg problema jako los spermiogram. No nadamo se uspehu vec na prvom koraku mada iz vasih postova naslucujem da nam sanse i nisu prevelike na prvu loptu. Posle par dana doktor je uocio znake hiperstimulacije za koju je rekao da je izmedju lakog i srednjeg stepena. Data je u dva navrata infuzija drekstana a pri trecoj infuziji supruga je bila na ivici soka i pada u nesvest (nagla tahikardija, crvenilo, gusenje - strasno neprijatan i panican osecaj) Ultrazvuk koji su radili 1. juna ocenili su sa super, ali ja ne znam da li je u pitanju samo ocena razvoja hiperstimulacije , sobzirom da simptoma vise nije bilo ili su mogli da vide i predpostave jos nesto. U svakom slucaju sutra idemo da radimo beta hcg test. Jedno laicko pitanje od neiskusnog supruga. Sobzirom da je vec 18 dan od punkcije i da supruga pije utrogestan da li je normalno sto nema simptoma menzisa i krvarenja i da li je to samo zasluga utrogestana ili je moguca najava happy enda .
Puno pozdrava i puno andjelcica Vam zelim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma