Citiraj Anci prvotno napisa
mona,
znaš što mi je sad palo na pamet, to pali kod moje male: kad nešto želi i to izvikuje , ponovim jednom, dvaput za njom njenu želju: hoćeš rozu jaknu, želiš rozu jaknu?
Želiš štapiće?
...
Ili ono: Sad hoćeš čokoladu. Znam da hoćeš čokoladu, dam ti poslije ručka.

Nju to obično smiri: zna da sam je čula, da joj ne mogu odmah dati ili da joj ne mislim sad to dati. Ali sam je čula

Ajde probaj, možda ti zvuči glupo, ali možda oni nekad misle da ih mi ne slušamo i ne čujemo...pa postaju sve glasniji

Ma pričam ja ...bar sam ja brbljava. 8)
Ali ono što mene izluđuje je ta njena volja.Mora biti po njenom ili nikako. A ako se naljuti gotovi smo ...to je dreka bez kraja i konca i nakon toga ništa više nije dobro.
Pričala sam s tetom u vrtiću i ona kaže da je E.jako dobro dijete koja se je jako dobro uklopila.Smije se stalno , sudjeluje u igrama ( ona je najmlađa ,većina ih je u grupi od 6-10 mj starija od nje ).Ne tuče klince niti nameče svoju volju.
Ali zato mene odgaja
Svi mi u okolini kažu da sam jako jako strpljiva.Objašnjavati ću i pregovarati bez beda ali nekada me ona stvarno izluđuje.
Zadnja dva dana joj je nova fora penjanje na blagavaonski stol.popela se je milion puta.Ja kažem ne,na stolu se ne sjedi,a ona se samo smije i juriša dalje.Prvo sam ju skidala.Onda se ona zaletava na nas i tuče kada joj ne dam zgrabi igračke i baca ih po kući...i ne pomaže ajmo raditi ovo...
Jučer sam ju pustila da tamo sjedi pa ćemo danas vidjeti da li je to završena priča