Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Mame alergičara, molim pomoć

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mame alergičara, molim pomoć

Radi se o slijedećem: Tin je prošli mjesec počeo kašljucati, iz nosića je išao prvo proziran zatim zeleni šlajm.
    Doktorica nam je prvo dala Panatus sirup i Garasone kapi..kako nakon tri dana nije bilo promjene na bolje prebacili smo se na Fluimukan i Garasone.

Kada ni nakon te terapije nije bilo nikakvih pomaka dala nam je Klavocin koji smo popili bez ikakvih rezultata. Nakon toga ponovno slijedi red Fluimukana i Garasone da bi konačno to nekako prošlo.

Prošli tjedan, u srijedu samo 5 dana nakon što se smirilo ono od prethodnog mjeseca, krenuli smo opet iz početka..znači kašljucanje koje je prešlo u kašalj i iz nosića odmah nakon dva dana zeleno žuti gusti šlajm.
    Jučer smo dobili kao terapiju Flonidan i Pholcodine nakon kojih sam cijelu noć provela pokušavajući smiriti curenje iz nosa. Jutros sam opet otišla s njim do doktorice, dala mu je injekciju Solumedrola...
    On nema temperaturu cijelo ovo vrijeme, ali nije mi jasno...daju li se lijekovi protiv alergije ovako, na pamet? Daju li se lijekovi protiv alergija i kada iz nosića curi gusti, zeleni šlajm? Nikada prije nije imao ovakve simptome tako da zaista nisam pametna što sad...što dalje?
    Vidim da opet nema nikakvih pomaka na bolje, on je razdražljiv i promukao.
    Sutra smo naručeni za kontrolu...
    Pitala sam zašto nam ne napravi bris nosa, ali dobila sam odgovor da nema potrebe. Ne bih se željela posvađati sa doktoricom jer sam do sada bila izuzetno zadovoljna, ali bojim se da će sutra biti svega ne bude li mu bolje.
    Više sam vam se izjadala nego što sam nešto pametno pitala, ali lijepo molim mame koje imaju više iskustva sa tim lijekovima i alergijama da mi pomognu savjetom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Mame alergičara, molim pomoć

Puno informacija se može naći na sličnim temema, ali ovako ukratko, prema mom iskustvu : zelenkasti iscjedak iz nosa je znak bakterije ili streptokoka. Naša pedijatrica obavezno uradi bris nosa i antibiogram prije prepisivanja terapije. Ništa napamet, dijete se samo bezvezno napija lijekovima koji nemaju efekta.
    Puno sreće.

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti puno sne...još sam se raspitala jučer i zaista, u vrtiću ima streptokoka i lako je moguće da ga je pokupio. To što nema temperaturu me zbunjuje, ali više ništa nije kao nekad pa tako ni to.
    Poslijepodne idemo na kontrolu pa ću popričati sa našom doktoricom.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja bih ti kao mama alergičara rado nešto odgovorila ali mi u ovom tvom slučaju ništa nije jasno. Ne bi bilo loše da pitanje ( nakon što se danas vratiš od dr. ) postaviš na temi bronhitičari, asmatičari, ( ne mogu se sjetit cijelog naziva ) jer ćeš prije na taj način dobiti neki odgovor nego ovako. Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod moje male svi u vrtiću imaju pneumokok, bar su imali prije nekog vremena. I ja sam ga imala, meni na žalost dođe u sinuse i tamo napravi kuršlus, pa pijem lijekove ...... a malecka, hvala bogu, samo kašljuca, dajem joj uredno sirup Prospan, nakon nekog vremena se kašljucanje smanji i prođe i tako neko vrijeme ..... pa onda opet ukrug.

Ali više nema temperaturu, imala je temperaturu dok je bila manja, a sada valjda može to izdurati i naša pedica kaže da je to ok, da kod nje trebamo ići samo ako zakuri, inače : puuuuno tekućine, puuuuuno Aqua marisa ili fiziološke, Prospan ....... tako se oni sami moraju izboriti za svoj imunitet.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam i mama alergičar i mama alergičara pa mi svejedno nije uopće jasna vaša terapija

1. panatus za zaustavljanje kašlja
    2. fluimukan za rastvaranje sekreta i lakše iskašljavanje
    3. pholcodine za smirivanje kašlja
    4. s flonidana na solumedrol?

nedostaje mi bibai

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam svima na odgovorima, evo..čekamo da doktorica počne raditi i čim se vratimo zaista ću postaviti pitanje na temi koju je tajchi73 predložila...
    Tin kašlje cijelo jutro, a šlajm cuuuri i cuuuri..najviše me brine što ništa ne jede već treći dan samo je na cici i traži kakao...

Kate13 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene opet...išao je MM sam sa Tinom doktorici jer sam ja morala ostati doma (nije ni meni dobro, ali moji problemi su druge prirode) i ja jednostavno ne mogu vjerovati.
    Dala nam je Ventolin pumpicu! 3 potiska dnevno...Nos i dalje curi zeleno, kašlje zrelo (imam osjećaj da mu se to iz nosa cijedi u grlo).
    Idemo do drugog liječnika po drugo mišljenje...ja Tinu Ventolin davati neću.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kate13 prvotno napisa
    Evo mene opet...išao je MM sam sa Tinom doktorici jer sam ja morala ostati doma (nije ni meni dobro, ali moji problemi su druge prirode) i ja jednostavno ne mogu vjerovati.
    Dala nam je Ventolin pumpicu! 3 potiska dnevno...Nos i dalje curi zeleno, kašlje zrelo (imam osjećaj da mu se to iz nosa cijedi u grlo).
    Idemo do drugog liječnika po drugo mišljenje...ja Tinu Ventolin davati neću.

ne vidim zašto mu ne bi dala. Ventolin bi mu morao smirit kašalj i olakšat disanje, ako mu ne pomogne onda bar znaš da mu ventolin ne pomaže. Daj stvarno postavi pitanje na drugu temu, vidim da su sad cure tamo pa možda dobiješ kakav pametan savjet.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    ja sam i mama alergičar i mama alergičara pa mi svejedno nije uopće jasna vaša terapija

1. panatus za zaustavljanje kašlja
    2. fluimukan za rastvaranje sekreta i lakše iskašljavanje
    3. pholcodine za smirivanje kašlja
    4. s flonidana na solumedrol?

nedostaje mi bibai
    potpisujem
    ova terapija je očito znak da vaš pedijatar uopće ne zna što da s tim djetetom radi.
    to nema nikakvog smisla
    probaj ići dalje ako sumnjaš na alergiju k nekom alergologu ili promijeni pedijatra

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne mogu vjerovati da joj je tek tako dala inekciju Solumedrola????

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •