Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: zabuna pri upisu za jaslice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno zabuna pri upisu za jaslice

evo moram napisati par rijeci o rijeckim vrticima i nasoj drzavi jer sam jaaaako naime...starija mi je uspjela upasti u vrtic ali ne onaj koji smo htjeli i dali zahtjev nego drugi koji je puno dalje od mog mjesta stanovanja i naravno i skuplji....ali ajde stavili smo ju tamo neka se igra neka krene u vrtic sa vrsnjacima.........e sada kada su bili upisi isli smo na postenje i predala sam istinite papire (ne kao neki ali....)da sam na birou jer nemogu naci posao dok mi djeca ne krenu u vrtic.......sada su mi javili da ima jedno mjesto za mladu za jaslice ali na pecine u veseljko a ja na trsatu :/ al dobro prihvatila ja i to ...neka krene i mlada u jaslica a ja u potragu za poslom......da bi me danas zala gda.....da je doslo do zabune i da ima moje papire od upisa pred sobom i da vidi da ja nisam zaposlena i da mi djete ne moze ici u jaslice dok se ja ne zaposli e pa sada treba biti pokvaren i lagati i naravno prevariti upravu u rijeckim vrticima ,nabaviti potvrdu od nekog prijatelja da "radim"kod njega pa mi djete moze ici u vrti i u jaslice.....mislim stvarno di toga ime osim kod nas i .........izgleda da ipak postenjem vise nemozes nista postici samo ispadnes glup i naje.......evo morala sam izbaciti to iz sebe jer sam jako ljuta i razocarana...jer mnogi su upali u vrtice i jaslice na takav i takav nacin jer kao rade a ako ides na postenje evo ti ga na pa cekajte do mozda nove godine mozda novih upisa pa ako se otvori koje mjesto kada dodete na red mozda cemo vam upisat djete........katastrofa.......................

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne podržavam laganje i lažne papire i to mi je strašno, al je nažalost činjenica da djeca zaposlenih roditelja imaju prednost. Nažalost-tvoju i nekolicine koja su u potrazi za poslom, a opet nasreću zbog onih koji rade :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne podrzavam ni ja laganje i lazne papire i upise preko veze.....sve sam to mogla da sam htjela ali sam isla posteno pa....sada cekam doma da mi dode muz kuci nakon 15 sati rada jer treba polacati racune i kredite a ja setam po parku.........sve je meni jasnmo ali ajmo krenuti i provjeriti koliko tih mama i tata stvarno radi a koliko ih seta........

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš li ti papir da ti je dijete primljeno? ako imaš - onda ti ga imaju primiti. jer kažeš da si u molbi navela istinite podatke.

to što su se oni "zabunili" - nije tvoj problem. nek zaposle osobu koja neće raditi greške. (predaj im odmah molbu za posao )

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma nismo ni krenuli u jaslice.....zvali su nas jucer da im danas jvimo hoce li ici ili ne a kad sam htjela javit da smo odlucili da ide oni mi rekli da ponuda vise ne vrijedi jer je doslo do zabune i da prije moraju ponuditi onima koji oba roditelja "kao"rade pa onda ostalima......tako da nismo ni stigli do ugovora ...ali ...tako je to.....nista ...cekam do nove godine a onda cu "nabaviti"potvrdu o zaposlenju pa da vidimo hoce li je upisati...... :?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako su te zvali - znači da je tvoje dijete primljeno, i da sad muljaju.

ja im ne bih pustila. otišla bih tamo, i malo "rasčistila" situaciju . kakve zabune, kakvi bakrači...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

lrs, kako to da ste toliko čekali? možda na to mjesto vas neodlučnih čeka neko dijete kojemu oba roditelja ZAISTA rade i nemaju izlaza?

Nemoj me krivo shvatiti, nije mi namjera prozivati te i napadati, vjerujem da je teško biti u začaranom krugu /nemožeš u jaslice jer oba roditelja nisu zaposlena/-/nemožemo vas zaposliti jer nemate rješeno čuvanje djeteta/.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

to je apsolutno prestrašna situacija

nas su odbili pri normalnim upisima. oboje radimo. i morali smo pisati svima i svakome, ima negdje moj topic. dakle, pisala sam gradonačelniku, ravnateljici, odjelu školstva u gradu, u poglavarstvo, na sve vrtiće, a sljedeći korak mi je bio mediji.

primili su nas odmah, ali sam živaca i živaca izgubila. cijelo ljeto sam se nervirala, propustila dva velika posla i jedan zeznula jer nisam znala što će biti. razbolili smo se svi od tog nerviranja, da ne kažem da smo se MM i ja stalno svađali od nervoze.

da bih došla u vrtić i otkrila gomile nezaposlenih mama čija djeca idu u vrtić :/.
    i opet, žao mi je što je to tako i što moraš dizati buku ili potezati veze da bi ti se dijete upisalo u vrtić. a uredno plaćaš poreze i prireze, rade budalu od tebe na svakom koraku, posao je ionako nemoguće naći, a kamoli ako si majka i to još djeteta koje nema riješeno čuvanje.

ne znam. ja bih i dalje pritiskala grad da se otvore jaslice/vrtići. pa Rijeka nema tako mali proračun da bi ih uništilo još par jasličkih ili vrtićkih skupina. samo ne znam kako to učiniti. jer mi je strašno da se nema kamo s djetetom, a ljudima egzistencija ovisi o tom (ionako preskupom ovdje) vrtiću.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

neka krene i mlada u jaslica a ja u potragu za poslom
    Nemojte misliti da provociram, ali stvarno me zanima slijedece: zasto dijete treba biti u jaslicama dok mama trazi posao? Mislim, kad sam ja trazila posao, citala sam oglase, na webu i u novinama, slalaa CV putem e-amila ili postom. Obicno bi imala max. 1 intervju tjedno, na sto bi mi otislo mozda 2,3 sata. Za to vrijeme moze uskociti i muz, baka...pa ne znam zasto bi za to trebao vrtic?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    neka krene i mlada u jaslica a ja u potragu za poslom
    Nemojte misliti da provociram, ali stvarno me zanima slijedece: zasto dijete treba biti u jaslicama dok mama trazi posao? Mislim, kad sam ja trazila posao, citala sam oglase, na webu i u novinama, slalaa CV putem e-amila ili postom. Obicno bi imala max. 1 intervju tjedno, na sto bi mi otislo mozda 2,3 sata. Za to vrijeme moze uskociti i muz, baka...pa ne znam zasto bi za to trebao vrtic?
    a možda joj nema tko uskočit i pričuvat dijete...dok mi karlo nije krenuo u kaslice meni nije imao tko pripaziz dijete ni na minutu...di ja tu i on...

MM ima takav posao daje stalno na putu, moji nisu tu...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a i zato kad/ako dobiješ posao, što ćeš onda s djetetom? tek si onda u neobranom grožđu, grlom u jagodama i do grla u jelte...

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tko mi garantira da ako nadem posao da ce mi uzeti malu u jaslice dok me taj poslodavac ceka......pa nece me cekati da mi malu prime u jaslice.........tko god nudi posao trazi da mu radnik dode radit u sto prijem roku a ne da mi ponudi posao i da me ceka mjesec dva ili tko zna koliko tako da ja kad budem upisala mladu u jaslice kako bude isla pomalo po par sati u jaslice tako cu ja trazit posao i vjerujem da cu i naci .....eto toliko

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    a i zato kad/ako dobiješ posao, što ćeš onda s djetetom? tek si onda u neobranom grožđu, grlom u jagodama i do grla u jelte...
    tako je i kod mene, ne mogu si naci posao dok ne osiguram tko ce mi cuvati M., a jaslice nisam dobila jer sam nezaposlena, zacarani krug
    kod nas su trazili i potvrdu sa posla i preslik radne knjizice :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

od nekih ljudi sam cula o "nekim"potvrdama o poslu kao samo ti netko napise da si zaposlena kod toga i toga i to je to nikakva radna ni nista....ja sam isto predala potvrdu od biroa kad su bili upisi ali kao sada ako se zaposlim onda samo potvrdu dsi zaposlena i to je to ......... :? e sada jel to tako ili ne neznam................jeli netko tu to predao????????

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam predala potvrdu na zaglavlju od firme i s potpisom direktora da radim toliko i toliko, na neodređeno radno vrijeme, plaća tolika i tolika, sa štovanjem i potpis.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i to je to????????? pa to mogu dobiti sutra.....sutra mm ide sefu na razgovor................hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •