Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 248

Tema: Nastavnik sa piercingom

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo imali otkačenog profu iz njemačkog koji na je pričao o tome kako je pušio joint, kako je bio na techno partyima i sl.
    I za maturalno norenje je norio skupa s nama...
    I onda ga sretnem nakon par godina u gradu dok sam šetala s MM (tada mi je još bio dečko) i njih dvojica se znaju, onako skoro generacija. .

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    ako je škola kao kolektiv konzervativna na taj način da pirs kod zaposlenika nije prihvatljiv, ne vidim zašto bi netko izvana nametao drugačiji (odnosno svoj) smjer vrijednosti?
    hm. ovaj ako me muci ...

nije mi jasno na koji nacin se 1 piercingom diraju granice sustava vrijednosti i koji to sustav vrijednosti prevladava? gdje? ja sam shvatila da yosphova nausnica smeta samo jednom (konzervativnom) kolegi.

izgleda da sve ovisi o tome di se nadjes i sa kakvim ljudima radis, nekima su i traperice neprihvatljive, a eto ovdje gdje sam sad su normalan odjevni predmet koji nosi ... pa skoro bi rekla vecina uciteljica.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    I zašto profe ne bi nosili trapke pobogu????Pa ne rade u banci.
    e vidiš ja ovu usporedbu doživljavam jako diskriminatornom.
    neprihvatljivo mi je mišljenje da bi škola u bilo čemu trebala zaostajati za bankom. i kada se radi o uređenosti i opremljenosti interijera i kada se radi o uljuđenom ponašanju i odijevanju zaposlenika tih dviju ustanova.
    da ne govorim da su zaposlenici škola u prosjeku ipak obrazovaniji od onih u bankama..
    nije mi jasno zašto ljudi misle da je za školu sve dobro i da učitelji ( i učenici) moraju biti zadovoljni i sa najskromnijim uvjetima?..

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mislim da su se sad tu malo pomijesale kruske i jabuke, no@.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma ne miješam ja kruške i jabuke. samo je ljudima posve u redu i prihvatljivo da na nekim poslovima postoje pravila odijevanja (npr banka), a u školi se ta ista pravila tumače kao kršenje ljudskih prava

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sad kuzim.

pa mozda zato jer su u banci ona propisana i kad se zaposljavas u tu tvrtku znas na kakve uvjete pristajes a ovdje nije jasan propis niti ga je itko vidio nego je sve nesto mutno, kao ocekuje se da znas kako se oblaci i sta je prihvatljivo a svatko od nas ima svoj sustav prihvatljivog ili neprihvatljivog.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hm, na ovom topicu je bilo riječi o tome da je donošenje bilo kakvog propisa o odijevanju zaposlenika u školama - kršenje (ljudskih) prava.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

onda sve firme koje imaju tako nesto krsse ljudska prava a to su obicno privatne firme za koje mislim da si to ne bi dopustile zbog tuzbi koje bi ih mogle snac, no ovo sad nagadjam.

voljela bi da se sad javi netko tko radi u privatnoj firmi gdje mu je jasno dan dress code na znanje i da ga se mora pridrzavati, i kakve su sankcije ako ga se ne pridrzava, ima li netko takav?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu mi pri ruci svi silni zakoni i prirucnici u kojima su sva prava detaljno objasnjena, ali:

- ako ne postoji pravilnik, onda je zadiranje u neciji odabir odjece/frizure/nakita nista drugo nego krsenje raznih prava (jer ce se, naknadno, netko sjetiti da mu se nesto ne svidja

- ako postoji pravilnik, osoba ima pravo izbora - zeli li, ili ne, prihvatiti ponudjeni posao. Koliko takav pravilnik krsi ili ne krsi prava, nije na meni da sudim. Vjerojatno postoje neki kriteriji prema kojima se oni donose. Neke stvari se logicno (i/ili drugacije) mogu objasniti, neke predstavljaju hirove onih koji su u poziciji da takav pravilnik donesu.

Spremacica obicno nosi radnu odjecu ili pregacu. Nose i kuhari. Bankari na salteru cesto nose uniformu banke u kojoj rade. Doktor nosi bijelu kutu i najcesce mora nositi i bijele papuce.

U banci u kojoj radim, dress code nalaze da, na salteru, zaposlenici nose uniformu. U sektoru u kojem sam zaposlena, uniforme nema. Nasa sefica je vrlo konzervativna gospodja od 60-ak godina i - ne podnosi cipele otvorenih prstiju. Isto tako ne podnosi, citiram, muske noge u sandalama ili bilo cemu sto noge ne pokriva. Pravilo je pokusala nametnuti, ali nitko ga se ne pridrzava. Zasto? Pa, pobogu, zasto bih? Radimo na kraju grada, putujemo od tko zna gdje. Prostorije nisu cijelo vrijeme klimatizirane. Nemam sluzbeni automobil ili sofera koji ce me pokupiti pred kucom i dovesti do banke na 40C preko ljeta. Ako ne zeli gledati moje noge u sandalama, moze slobodno okrenuti glavu. Smetaju li moje noge u sandalama nekom drugom? Zadiru li u njihova prava? Bojim se da ne, osim ako mi smrde noge, zar ne?

Isto tako gledam i na piercing. Drustveno je prihvatljivo imati probusene usi ili nositi prstenje ili ogrlicu. Probusena obrva, narukvica ili prsten na palcu spadaju u istu kategoriju.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa

voljela bi da se sad javi netko tko radi u privatnoj firmi gdje mu je jasno dan dress code na znanje i da ga se mora pridrzavati, i kakve su sankcije ako ga se ne pridrzava, ima li netko takav?
    Kod nas je dress code objašnjen pri inicijalnom razgovoru za posao, napisan je za dio zaposlenika u Pravilniku o radu: točno je objašnjeno što se i kad nosi i što se nikako ne smije nositi. Pri potpisivanju Ugovora o radu jasno sam bila upoznata s pravilima i kao takva sam ih potpisala. Sankcije za nepridržavanje variraju od opomene, skidanja bonusa do otkaza. Ne bunim se jer se ne osjećam prevareno i poštujem pravila jer sam s njima bila upoznata. Dakle-mogla sam ne potpisati ugovor o radu ako se s tim pravilima nisam željela/mogla složiti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj, no@, pa nisam mislila da se bilo kako možeš obuči za školu, niti da možeš biti prljav, poderan i smrdljiv.
    Ali da postoji ležernost više nego kada si zaposlen u banci (bez obzira na obrazovanje, iskreno uopće ne znam zašto si to spomenula i po čemu je to u ovoj temi bitno ), postoji naravno...

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala mim i Kaae, upravo to sam htjela cuti. dakle to su uvjeti na koje ste pristali i bili upoznati s njima prilikom sklapanja posla. ovjde to nije jasno i zato je mislim yoseph u pravu.

ako dress code postoji u skoli ili mu je receno prilikom sklapanja posla da ne smije imat piercing (a bio je vidljiv na razgovru za posao) onda bi ga se trebao pridrzavat, buduci da nije mislim da se nema cega bojat i da je u pravu.

da je i meni receno da se ne nose traperice ja ih ne bi nosila jer je takvo pravilo i na takvo pravilo sam pristala, no receno mi je drugacije i zato i dalje mislim da kod ovakvih nepisanih i nejasnih pravila cesto ovisi u kakvoj sredini radis, s kakvim ljudima i sto njima smeta ili ne smeta.

a sad odoh (za)radit za onih 28 dana priko lita

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Joj, no@, pa nisam mislila da se bilo kako možeš obuči za školu, niti da možeš biti prljav, poderan i smrdljiv.
    Ali da postoji ležernost više nego kada si zaposlen u banci (bez obzira na obrazovanje, iskreno uopće ne znam zašto si to spomenula i po čemu je to u ovoj temi bitno ), postoji naravno...
    e sad nemoj me krivo shvatiti - niti ti niti svi ostali - ali ta ležernost ponekad proizlazi iz minorizacije struke i poziva. naravno da bi bilo pretjerano uniformirati učitelje kao službenike u bankama, i naravno da je u školi praktičniji casual stil odjevanja, ali to ne znači da je manje bitno kako su odjeveni zaposlenici škola nego banaka.
    zašto sam spomenula obrazovanje - zato jer se često polazi od krive pretpostavke da zaposlenici banaka rade jako važan, odgovoran i ozbiljan posao jer rade s novcima. oni u školama rade s djecom - a to je valjda već manje ozbiljno i važno.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja profesorica iz fizike u srednjoj; je hodala u štiklama,onim stileto,tankim i vrtoglavo visokim,uskoj,pripijenoj mini suknji koja je još i razrez imala,pripijenoj majici sa dubokim dekolteom,preko svega se utegla u široki remen,a kosu je imala skroz izblajhanu,te jako našminkano lice.
    Nek mi Bog grehe oprosti,ali žena je izgladala ko sa štajge,najblaže rečeno:grozno.Njen izgled nije imao veze ni sa modom,ni ljepotom,ali ni sa ikakvim ukusom,iako je bila mlada i lijepa što je sve upropastila svojim osebujnim stilom odijevanja,šminkanja i friziranja.
    Ali kao profesor i pedagog je bila savršena.Svi smo ju voljeli.Svi smo fiziku voljeli,ma što voljeli-obožavali.
    Jel možete vjerovati da smo u isto vrijeme iz testa iz fizike dobili skoro svi petice,svega nekoliko četvorki je bilo,ostalih ocjena nije uopće bilo,a iz testa iz matematike su ocjene bile takve da je više od pola razreda dobilo jedan i da se o tome raspravljalo na zajedničkom sastanku sa svim profesorima i kada su nam htjeli poništiti ocjene iz oba testa,mi smo se pobunili,a i profesorica iz fizike s nama i dali smo svima do znanja da ona zna svoj posao,iako je mnogima bila trn u oku,baš zbog svog stila,jer mi smo fiziku naučili i znali,a matematiku iz koje smo imalu profesoricu rospiju nismo i da nismo to mi krivi,već profesorica koja ne zna svoj posao,ne objašnjava lekcije kako treba,ne pomaže kad ju se traži i slično.
    Zato,iako sam i ja poprilična konzerva u svemu,trudim se biti tolerantna i dopuštam svakome da ima svoj stil,bez obzira sviđao se taj stil meni ili ne.Jedino što ne toleriram je neurednost,smrad,nehigijena.Sve drugo mi je apsolutno ok,a škole ako misle da je najljepše vidjeti profesora u odijelu,a profesoricu u kostimu(s čime se apsolutno slažem),neka im iste i kupe i plate redovno friziranje i problema neće biti.
    Inače mi je puno važnije kako profesor uči dijete i kako utječe na dijete,a pierseng ja,vjerovatno ne bi ni primjetila.Isto kao što ne gledam primjerice,da li profesorica ima mrežaste čarape ili ne,štikle ili mokasine,možda nekakvu zvučnu markicu na majici-puloveru?!?
    Ma kam bi došla da gledam takve stvari?Ja prije svega-slušam.

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Osobno baš ne bi bila sretna da vidim učiteljicu od mojih klinaca s piercingom. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja najdraža profa ( iz matematike ) bila je darkerica koja je voljela Pink Floyd i bila iznimno kvalitetna, stroga, ali i pristupačna i jedan je od rijetkih profesora koji će mi ostati u sjećanju dugo, dugo....

Njen nekonvencionalan stil oblačenja je ono što ju je učinilo bliskom svima nama (pa čak i onima koji kao djeca nisu iskakali iz defaulta) i u kombinaciji sa jakim autoritetom i jasnoćom, zadobila je i poštovanje i bliskost sa nama, kao niti jedan drugi profesor!

Sve što je drugačije još uvijek je osuđivano. Izbor prehrane, izbor oblačenja... sve ljudi vole osuditi, no kad si u poziciji u kojoj sa time (kao) utječeš na druge, uuuuh kako si tu daju prostora za osuđivanje.

I nisam to vidjela jednom. Npr. Imam prijateljicu po struci odgajateljicu koja nikako ne uspjeva dobiti posao. Dođe na razgovor spiercana i sa neobičnom bojom kose, sva u crnom i odgovor je uvijek isti. Ona već 5 godina ostaje pri svome i ne uspjeva dobiti posao. A redovito uspjeva doći do razgovora. I nevjerojatno je mirna i nježna osoba i... ma čim joj glas čuješ, osjetiš tko je i kakva je... ali ne.

S druge strane, u jednoj odličnoj igraonici (za djecu od 3-6) smo imali spiercanu i tetoviranu odgajateljicu, što je mene oduševilo! Odmah sam znala da je vlasnik malo otvorenijeg uma, a to je (gotovo) uvijek plus.

Zapravo, mislim da je baš odlično da profesor bude nekonvencionalan! Zašto?
    Radi onih nekonvencionalnih duhova u razredu koji se osjećaju izdvojeno i radi toga možda stiču dojam da mogu manje postići jer su drugačiji jer se ne uklapaju u profil! Oni koji imaju sklonosti piercu i tetovažama i sličnom... će zapravo uvidjeti da to nema veze sa ostalim aspektima ličnosti i da je to utrpavanje u koševe i etiketiranje nepravedno i NETOČNO.
    Za one bez takvih sklonosti, je utjecaj ni plus ni minus, ionako, sto se pierca tiče.

Što su profesori otvoreniji i posebniji, zapravo daju djeci pravi primjer kako je u redu biti i ostati svoj i još uvijek raditi posao koji je ozbiljan, odgovoran i iziskuje visoko obrazovanje!

MA ne da je u redu, poželjno je! 8)

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Mislim da nikakvo odijelo neće profesora učiniti dobrim profesorom, dobrim predavačom i autoritetom. To će steći isključivo svojim radom i pristupom djeci.
    Čak sam mišljenja da profesor koji je outlook-om bliži mlađim generacijama može djeci postati bliži i uz profesionalni pristup ostvariti možda i bolji kontakt sa učenicima.
    S ovim se potpuno slažem.
    Sa svojim učenicima imam odnos kojim sam prezadovoljna.
    Kad se radi, radi se i često se puno napravi samo zato da mene ne razočaraju, da se ja mogu s njima ponositi.
    Kad smo gotovi i spremaju se doma, UVIJEK ima nešto što prokomentiramo zajedno i tako ostajemo "bliski".

Pirsing - nemam ništa protiv.
    Ja sam prije par godina po vručinama hodala na nastavu u majcama na bretele 8).

Gramatika - nesmijem napisat kaj mislim o tome, izbrisat će mi post.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Anita, !
    Slažem se.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm, zapravo teror oko "odgovarajuće" slike počinje zaista rano. Onog trena kad dječaku odjeneš narančastu trenirku i pustiš dulju kosicu...

Znači =
    Dječak bi trebao izgledati ovako..i imati kosu x duzine.
    Djevojčica bi trebala nositi ovo... i ponasati se ovako.
    Profesor bi morao...
    Za jednu učiteljicu stvarno nije u redu...
    Majka dvoje djece ne bi smjela....
    ...

To su prestrašna ograničenja kojima dokazujemo sebi i drugima samo to da ne možemo postojati slobodnog duha, a da ne napravimo nešto krivo. Stoga, odmah blokada i unošenje defaultnih postavki. Što je nečija osobna istina, želja, način, radost.... možda neće ni saznati prije nego shvati da defaultne postavke nije unio sam. I onda oni koji ih unose sami - hm, su zapravo buntovnici.

Nadam se da će uskoro to vrijeme biti u potpunosti iza nas.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    ...a škole ako misle da je najljepše vidjeti profesora u odijelu,a profesoricu u kostimu(s čime se apsolutno slažem),neka im iste i kupe i plate redovno friziranje i problema neće biti.
    Gledano s praktične strane, idealno. Do sada sam već uništila hrpu odjeće - oštećene klupe i stolice, kreda, oprema za pokuse, pokusi... Bez obzira na negativan efekt uniformiranosti, kad bi mogla birati, izabrala bi ovo što je napisala Tanči.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anita je sve ovo super razjasnila.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

slažem se s anitom.
    još bih nadodala da je upravo neprijatno čuti da se škola uspoređuje s bankom. i to još u nekakvom negativnom kontekstu. pa to su dvije institucije koje nemaju niti bi trebale imati ama baš ništa zajedničko - u jednoj se formira duh budućih generacija, druga je tu samo s jednim ciljem - zgrtanja profita. službenici banke moraju biti što neprimjetniji, ne isticati se - i zato su uniformirani, a ne zato što rade odgovorniji posao.
    kako to može biti usporedivo?

još nešto, iako osobno ne bih imala ništa protiv bilo kojeg outfita nastavnika (osim onog koji krši granice i vrijeđa), shvaćam da neke mjere mora biti. no te mjere su podložne promjenama. danas pirs na obrvi teško da je više i nekonvencionalan :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    još bih nadodala da je upravo neprijatno čuti da se škola uspoređuje s bankom. i to još u nekakvom negativnom kontekstu. pa to su dvije institucije koje nemaju niti bi trebale imati ama baš ništa zajedničko - u jednoj se formira duh budućih generacija, druga je tu samo s jednim ciljem - zgrtanja profita. službenici banke moraju biti što neprimjetniji, ne isticati se - i zato su uniformirani, a ne zato što rade odgovorniji posao.
    kako to može biti usporedivo?
    jesam li ja - ili bilo tko drugi - napisala da banka i škola imaju nešto zajedničko? je li itko napisao da učitelji trebaju biti uniformirani?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

neprihvatljivo mi je mišljenje da bi škola u bilo čemu trebala zaostajati za bankom. i kada se radi o uređenosti i opremljenosti interijera i kada se radi o uljuđenom ponašanju i odijevanju zaposlenika tih dviju ustanova.
    da ne govorim da su zaposlenici škola u prosjeku ipak obrazovaniji od onih u bankama..
    bit ću fina, pa neću odgovoriti evo i tebi , ali ti si postavila tu usporedbu. i još neuniformiranost svrstavaš pod zaostajanje. umjesto nepredovanje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bit ću fina, pa neću odgovoriti evo i tebi , ali ti si postavila tu usporedbu. i još neuniformiranost svrstavaš pod zaostajanje. umjesto nepredovanje.
    stvarno ne vidim razloge da ne budeš fina.
    usporedbu je postavila ana.m i ona govori o većoj i manjoj ležernosti u oblačenju u te 2 ustanove.
    ja u citatu koji navodiš nigdje ne svrstavam neuniformiranost pod zaostajanje. i takvo nešto mi ni u ludilu ne pada na pamet.
    "zaostajanje" se odnosi na materijalni standard koji se poprilično razlikuje u bankama i školama, redovito u korist banaka (barem u HR). ja zaista ne vidim razloga zašto npr neka škola ne bi imala jednako kvalitetan namještaj i kvalitetnu informatičku opremu kao i banka?!!
    slaba održavanost naših škola (u mojoj recimo redovito prokišnjava krov na više mjesta kada kiša pada, a pitam se je li slično i u bankama?),još slabija opremljenost (da ne nabrajam standardna pomagala kao što su kreda, ploča, spužva) vjerujem ima itekako utjecaja na ležernije odjevanje učitelja od zaposlenika u bankama, zar ne?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam bas sigurna. Becke skole imaju i dobru opremu i opcenito su "dobrostojece" i nisam primijetila nikakvu uniformiranost sto se oblacenja tice. Konkretno, u nasoj skoli ima nastavnica koje su totalno klasicno odjevene (suknja, sako fora), a ima ih koje bi komotno mogle proci za klinke koje su se obukle za setnju po sumi (tipa Pipi duga carapa).

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa ja i ne zagovaram uniformiranost!! halo! što vas je spopalo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, primijetim da su bankari svugdje isti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma to mi je jasno - pod uniformiranost mislim na propisani dress code u školama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je onda to.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma to mi je jasno - pod uniformiranost mislim na propisani dress code u školama.
    ma čak ni to. ambivalentna sam po pitanju dress coda. samo volim oponirati :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Anita-AZ je to jako lijepo objasnila.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

slazem se s anitom-az,
    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Nadam se da će uskoro to vrijeme biti u potpunosti iza nas.
    i da ce se uvest jos jedno netradicionalno pravo

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    mislim da ti primjer nije bas adekvatan, mijenjanje smjene utjece na slobodu drugih ljudi koji rade u toj skoli.
    1 piercing ne dira tudje granice na takav nacin.
    dira granice sustava vrijednosti, estetike, bla, bla....kolektiva škole i poslodavca (ravnatelja). ako je škola kao kolektiv konzervativna na taj način da pirs kod zaposlenika nije prihvatljiv, ne vidim zašto bi netko izvana nametao drugačiji (odnosno svoj) smjer vrijednosti?
    Skola, bar ona drzavna, nije autonomna da moze sama da odredjuje svoj sistem vrednosti i estetike, kao sto ne propisuje, na primer, ni program po kome ce raditi. Mislim da pravila o odevanju, ako uopste postoje, u drzavnim skolama treba da budu propisana od strane nadleznog Ministarstva.

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Ali kao profesor i pedagog je bila savršena.Svi smo ju voljeli.Svi smo fiziku voljeli,ma što voljeli-obožavali.
    Jel možete vjerovati da smo u isto vrijeme iz testa iz fizike dobili skoro svi petice,svega nekoliko četvorki je bilo,ostalih ocjena nije uopće bilo,a iz testa iz matematike su ocjene bile takve da je više od pola razreda dobilo jedan i da se o tome raspravljalo na zajedničkom sastanku sa svim profesorima i kada su nam htjeli poništiti ocjene iz oba testa,mi smo se pobunili,a i profesorica iz fizike s nama i dali smo svima do znanja da ona zna svoj posao,iako je mnogima bila trn u oku,baš zbog svog stila,jer mi smo fiziku naučili i znali,a matematiku iz koje smo imalu profesoricu rospiju nismo i da nismo to mi krivi,već profesorica koja ne zna svoj posao,ne objašnjava lekcije kako treba,ne pomaže kad ju se traži i slično.
    A evo ovde jednog od tipicnih ucenickih razmisljanja - kao prvi argument da je nastavnica savrsen profesor i pedagog navodi se da skoro svi ucenici dobijaju petice na testovima, dok se nastavnica koja je, ocigledno, imala vise zahteve i ocekivanja, naziva rospijom. Bas kao u navedenom primeru, nastavnik koji deli sakom i kapom dobre ocene bice omiljen kod ucenika, a i kod njihovih roditelja... A bas bih volela da vidim kako to neko nauci i zna fiziku, a sa matematikom nema pojma.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa zna se što je prikladno a što neprikladno odjevanje u školi. Što se tu ima problematizirati? A zahtjev za posebnim pravilnikom
    Sve se danas relativizira. Nije niti čudo da djeca ne prepoznaju granice u školi jer je sve relativno.
    A stav ovog mladog profesora je smiješno-žalostan. On ima minimalno 25 godina i još je "buntovnik bez razloga". Ako je to najveći problem koji to čeljade ima, blago njemu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Pa zna se što je prikladno a što neprikladno odjevanje u školi. Što se tu ima problematizirati? A zahtjev za posebnim pravilnikom
    Sve se danas relativizira. Nije niti čudo da djeca ne prepoznaju granice u školi jer je sve relativno.
    A stav ovog mladog profesora je smiješno-žalostan. On ima minimalno 25 godina i još je "buntovnik bez razloga". Ako je to najveći problem koji to čeljade ima, blago njemu.
    Kako misliš zna se što je prikladno? Tko zna, ti?
    Prikladno je sve što je čisto i uredno i pokriva tijelo. Osim ako pravilnik ne propisuje točno određen način odijevanja.

Imam ja na poslu jednu propisno odjevenu, pa poslije nje ne mogu tri dana sobu izluftat kako smrdi

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja se slažem u potpunosti s Noom i Sorciere, ali smatram da takve stvari moraju biti onda i jasno propisane
    Pa je l' smatras da treba da postoji pravilnik ili ne? Kako moze biti jasno propisano, ako nije u pisanoj formi?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Promijenila sam mišljenje. Kako sam legalist prvo sam štreberski zaključila da mora postojati pravilnik da bi se nekoga upozorilo na takvo što. Ali kad bolje razmislim - to bi značilo da je sredina izgubila kompas u stvari koja se propisuje pravilnikom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Maxovamama, znam ja i skoro svi ljudi koje svakodnevno susrećem od škole, posla, sportova do restorana, kazališta i sl. Dnevno vidim tek 2-3 koji su u tim spoznajama nekako ostali zakinuti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uopće ne vidim problem pirsane obrve :?

puno veći problem,kojim se nažalost škole,dakle i njihova vodstva,vrlo malo bave,su loši i neprirpremljeni profesori koji su se zakopali u svoje škole i čekaju penziju :/

ja sam sportski tip,u školu odlazim u trapericama,dolčevitama,traper jaknama i skečersicama...nije mi palo na pamet drugačije,to sam jednostavno ja

no s druge strane mi nije palo na pamet u školu doći masne kose,bez imalo šminke,s poluoguljenim lakom za nokte i sl

ne mogu zamisliti svoj odnos sa djecom kroz neku distancu...oni mene uvijek mogu pitati stvari koje nemaju veze s predmetom,ali imaju s njihovim životom ....minuta-dvije neće dovesti do propasti svijeta
    tako uvijek prokomentiraju ako imam novu frizuru ili neki komad robe koji se njima sviđa...hoću reći ne boje mi se obratiti...zato mi se ne skanjuju obratiti se i tražiti razgovor u četiri oka ako imaju problem,bilo je tu već svega...i straha od trudnoće,i ljubavnih problema,i problema kod kuće...a da mi autoritet i disciplina nisu bili upitni

ne volim profesore starog kova...distancirane mastodonte iza katedre koje boli briga što se događa u dječjim glavama...ja taj posao tako ne želim raditi,s pirsom/martama ili bez njih

na čuvanje trudnoće sam otišola 31.3 ,i djeca su upamtila kad mi je rođendan i pojavila se sad u rujnu na mom kućnom pragu s bombonijerom i ružama...baš su me dirnuli,i još jednom me podsjetili na stvarno poseban odnos koji profesori i djeca mogu imati...ako se potrude

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tipfeleri sad ću lijepo okriviti dijete na ciki...to ti je kad nabadaš s jednim prstom

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moje mišljenje o nastavnicima s piercingom, tetovažom, papigom na ramenu je sve najbolje, dok prenose djeci svoje znanje na njima razumljiv način, pogotovo ako to rade s voljom, ljubavlju i žarom.
    apsolutno nemam ništa protiv, dapače.
    samo naprijed, Joseph i drži do svojih principa, ne radiš ništa loše.

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    ne volim profesore starog kova...distancirane mastodonte iza katedre koje boli briga što se događa u dječjim glavama...
    Moram da priznam da uopste ne vidim znak jednakosti izmedju profesora starog kova i oksimoronske konstrukcije distanciranog mastodonta iza katedre koga boli briga što se događa u dječjim glavama.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda je to tvoj problem ako ne vidiš

ja se samo sjetim većine profesora iz gimnazije i znak jednakosti se nameće sam po sebi

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    moje mišljenje o nastavnicima s piercingom, tetovažom, papigom na ramenu je sve najbolje, dok prenose djeci svoje znanje na njima razumljiv način, pogotovo ako to rade s voljom, ljubavlju i žarom.
    apsolutno nemam ništa protiv, dapače.
    samo naprijed, Joseph i drži do svojih principa, ne radiš ništa loše.
    japanka, sad ja tebe moram potpisati!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sto cini mladog profesora buntovnikom bez razloga?

Cinjenica da ima piercing u obrvi ili to sto ga ne zeli skinuti?

*zbunj*

Mislim da ga je Ivana2 nazvala buntovnikom. Vise nisam sigurna, a ne pregledava mi se cijela ova stranica jos jednom!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Samo da sumiram...
    - granice svakako treba postaviti, pitanje tko će ih postaviti i gdje
    - banka/škola: škola bi djeci trebala biti drugi dom (nastavnici bi trebali odgajati, škola je odgojnoobrazovna ustanova, uostalom, tamo djeca provode više vremena sa nastvanicima nego sa svojim roditeljima) i samiim time implicira ležernije oblačenje

I ajmo se maknut od stereotipa i predrasuda! mislim da je kod nastavnika bitna kompetentnost u struci, ali i "talent" za rad sa djecom, poznavanje pedagoško-metodičko-didaktičke materije ne bi li se to znanje kvalitetno prenijelo, ali i svjesnost odgojne dimenzijre i da se u toj interakciji oblikuje mlado biće.
    Ali prije svega, treba jaaako voljeti taj posao i svako dijete koje pred tobom vidjeti kao grubi komad kamena koji se kleše polako i strpljivo dok ne dobije svoj već predviđeno oblik koji se jedan dan samo ukaže pred tobom.

ronin ma koje su to mustre
    anita lijepo izloženo!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Moja najdraža profa ( iz matematike ) bila je darkerica koja je voljela Pink Floyd i bila iznimno kvalitetna, stroga, ali i pristupačna i jedan je od rijetkih profesora koji će mi ostati u sjećanju dugo, dugo....
    i moja!!!!

Anita

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne razumijem sto je zalosno u cijeloj situaciji. i po cemu sam ja to buntovnik? po tome sto ne zelim da me drugi sude po 1 (!!!) piercingu, nego iskljucivo po rezultatima mog rada? po meni je zalosnije, PUNO zalosnije, to sto neki ovdje imaju stav MLADO = NEZRELO. ako govore iz svog iskustva, onda cu ih lijepo moliti da ne generaliziraju. 8)

i btw, to nije NAJVECI problem koji imam, ali je to problem koji sam ovdje istaknuo.

ocigledno neki ne znaju citati uvodni post

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ovo mi je promaklo, tako i ja mislim ali nisam bila u stanju sročiti...
    Zapravo, mislim da je baš odlično da profesor bude nekonvencionalan! Zašto?
    Radi onih nekonvencionalnih duhova u razredu koji se osjećaju izdvojeno i radi toga možda stiču dojam da mogu manje postići jer su drugačiji jer se ne uklapaju u profil! Oni koji imaju sklonosti piercu i tetovažama i sličnom... će zapravo uvidjeti da to nema veze sa ostalim aspektima ličnosti i da je to utrpavanje u koševe i etiketiranje nepravedno i NETOČNO.
    Za one bez takvih sklonosti, je utjecaj ni plus ni minus, ionako, sto se pierca tiče.

Što su profesori otvoreniji i posebniji, zapravo daju djeci pravi primjer kako je u redu biti i ostati svoj i još uvijek raditi posao koji je ozbiljan, odgovoran i iziskuje visoko obrazovanje!
    Samo ti zadrži svoj pirs, danas je pirs, sutra nešto drugo... ne daj se YosephK!

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •