Citiraj YosephK prvotno napisa
u skoli u kojoj predajem (gimnazija) sam dobio opasku zbog toga pod izlikom dress coda (a moram priznati da isti nikad nisam dobio na uvid, niti mi je receno da to postoji!).
pitanje je bilo tko me upozorio na politiku "piercing-is-no-no"......visokopozicionirana osoba u skoli koja valjda ima vise utjecaja od ravnatelja.
Moje je misljenje da treba da saznas da li postoji pravilnik kojim se propisuje odevanje nastavnika, i ako postoji, da ga pazljivo proucis.

ja sam jasno i glasno rekao "skinuti ga necu.
Svaka cast na hrabrosti da ovako otvoreno i nedvosmisleno branis svoju poziciju, ali mislim da je bolje zaobici konflikt i upotrebiti malo diplomatije. Verovatno bi bolji odgovor bio: Hvala Vam na primedbi. Slazem se sa Vama da su skolski propisi veoma vazni, i zato Vas molim da mi date pravilnik o odevanju nastavnika, da bih mogao dobro da se upoznam sa njim.

Ovakvim odgovorom se ne obavezujes ni na sta, cak i u slucaju da zaista dobijes pravilnik u kome eksplicitno pise da je pirsing zabranjen, a opet izbegavas raspravu i konfliktni odgovor necu. Sa druge strane, tako isterujes na cistinu sagovornika.

Pozdrav i sve najbolje!