Citiraj YosephK prvotno napisa
molit cu vas da jos jednom procitate sve sto sam ja napisao. sa razumijevanjem. onda mozda, ali samo MOZDA shvatite da nije bila rijec samo o opasci, nego o opasci koja je presla u raspravu kako ja svojim piercingom djeci saljem mracne (koje to?!) poruke.

i iskreno, mozda sam tupav (uputite me ako je tako!), ja i dalje ne vidim zbog cega je nezrelo i neprofesionalno od mene da odbijam skinuti piercing za vrijeme posla.

umjesto da djeci saljemo poruke da cuvaju vlastito dostojanstvo i svoje JA, od njih radimo tupave kretene uceci ih da moramo podviti rep kada se ti od nas trazi; umjesto da razvijamo ljude, mi od njih razvijamo robote. a ja odbijam tome ih uciti.
U potpunosti te shvaćam i nekako imam dojam da si jako entuzijastičan i da stvarno s ljubavlju radiš svoj posao. Posebno me se dojmio ovaj poboldani dio jer i ja tako razmišljam. Volimo djecu trpat u kalupe jer je nama na nastavi tako lakše, ali to ujedno nije i najbolje za njih.
Ali, ajmo prvo razjasniti nešto. Da li ti je službeno od strane nadređenih naređeno da skineš pierce? Ako je to samo rasprava u zbornici na privatnom nivou, ne vidim zašto se uzrujavaš. Do god te ravnatelj ne pozove u ured na razgovor, uruči ti pravilnik po kojem ne smiješ nositi pierce na nastavi i ne zatraži od tebe da postupiš prema pravilniku i odredi ti sankcije ne učiniš li tako, nema straha. Sve ostalo je puko prepucavanje među kolegama koje može rezultirati time da jednostavno tog kolegu ignoriraš. Da li su se drugi kolege "opredjelili" po tom pitanju? Ne bih se čudila da su se u zbornici formirale grupe "za, protiv i suzdržani". Ako stvarno želiš konkretan savjet, malo bolje pojasni situaciju i cijelu "atmosferu u zbornici", da tako kažem.