Mišica je alergična na km, ima 1,5 godinu. Zanima me smijem li joj dati feta sir? Jel on samo od ovčjeg mlijeka? Gdje naći onaj koji 100 % nema tragova km u sebi, jer mi se čini da nisu baš čisti... :/
Mišica je alergična na km, ima 1,5 godinu. Zanima me smijem li joj dati feta sir? Jel on samo od ovčjeg mlijeka? Gdje naći onaj koji 100 % nema tragova km u sebi, jer mi se čini da nisu baš čisti... :/
ne znam je li 100% ovčji, ali je "debelo" preslan za tako malo dijete :/
Zbilja? Pa meni on i nije tak slan. :? Ma ne mislim joj dati puno, samo da proba, mislim da ništa mliječno, kad alergija prođe (a nadamo se da hoće) neće htjeti jer ako nešto mliječno vidi i hoće lažemo joj da je to kiselo, bljak i tak.![]()
Variraju od "jako preslano" do "preslano". Obično su samo imitacije manje slane, a i to je preslano za tako malo dijete.
corny, pisale su negdje cure kako ima za kupiti kozjeg jogurta.
i svašta nešto kozje, ali dosta košta.
daj pitaj negdje nekoga.
Nigdje nisam vidjela kozji sir. Jesam kozje mlijeko, malo pakovanje od 2,5 dcl u Billi, ali mišica to nije htjela piti, probala je nakon puuuno nagovaranja, ali ne ide. Nije navikla na bočicu jer sisa. Na rižino i zobeno u bočici se stresla kao u struju uštekana.
![]()
Eventualno da Davorovom metodom kiseljenja probam s kozjim napraviti jogurt, ali opet je starter kravlji jogurt...?????????
imaš kozjeg sira na placu. Zna se naći i mlijeka.
A ima kozjeg mlijeka i u dućanu- mislim da je malo pariranje: 2 dcl.
Ja ne živim u Zagrebu. Kozje mlijeko je probala, neće ga.
Vjerujem.
Niti ja ga ne volim. Ali ima puno uzgojivača koza tako da mislim da bi se na svim tržnicama većih gradova moglo naći kozjeg sira.
zašto inzistiraš na mlijeku? pa bilo to kozjem ili ovčjem ili čijemgodveć?
što kaže alergolog/gastoenterolog? smije li fermentirane mliječne prerađevine?
ako smije, prvi izbor bi mi bili jogurti, a feta sir zadnji i to za daleko starije dijete.
inače kozjeg sira imaš za kupiti u svim veim trg.centrima - ima tvrdih suhih za koje mislim da su preslani, a ima i od vindije na podlošku - mislim da se zove caprodur ili tako neko slično - izgleda i okusa sličnog podravcu...
Magriz, ne inzistiram. Samo pitam. Alergolog nije bio baš raspoložen, tako da ništa nije rekao. Gastroenterolog? Njemu nismo ni išli? Šta bi trebali uopće???? :?magriz prvotno napisa
mališa je imao preosjetljivost na km do ~20mj i nismo bili kod alergologa, nego u klaićevoj na gastro. prošli kompletnu alergološku obradu na nutritivne alergene...corny prvotno napisa
u tom periodu (mališa je reagirao grčevima, proljevastim stolicama s tragovima krvi) gastroenterologica je preporučila izbjegavanje svega s tragovima mlijeka. tek nakon negativnog testa opterećenja s km dala je blagoslov za jogurte, kasnije sireve, a mlijeko tek nakon navršene 2 godine, ako baš želimo...
također nam je napomenula da ne pokušavamo s kozjim mlijekom i prerađevinama u tom periodu
Magriz, kužim. Mi smo išli samo kod alergologa, koji je dokazao alergiju prickom. Uostalom, vidljiva je prostim okom. Nismo išli ni na kakve daljnje pretrage a prick ponavljamo s 2 godine.
Znači da se još malo strpimo. :/
meni su rekli da u tom slučaju ne pokušavam sa drugim mlijekovima, jer svi imaju istu bazu proteina