Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 113 od 113

Tema: Drip-zašto je loš i koje su moguće posljedice -2.dio

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    ja danas bila na pregledu u privatnoj jednoj poliklinici.
    i pričam s tim doktorom ovako o porodu bla bla bla...
    i spomenem drip... i pitam "zar je taj drip toliko nužan?"
    a on meni :"da."
    i nastavi nešto govoriti... na kraju su njegove riječi zapravo bile da se žena bez dripa NE MOŽE poroditi.
    tj može - malo koja...

zašto mi laže? :?

zato što je to za njega istina, jer drugačije nit je vidio, niti zna...osim tih par "primjeraka" kada nisu stigli uvaliti drip.
    tužno.
    možda dobre namjere, ali ogromno neznanje i nerazumijevanje.
    i totalno nepovjerenje u prirodu, barem po pitanju poroda.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamma Ju, vratila si se

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo da dodam, oba puta drip, oboje djece, hematom na glavi. Nisu mi rekli da je od dripa, ali čvrsto vjerujem da jeste, jer ako te nešto vještački tjera, a da nije tijelo spremno, mora imati neke posljedice. Na žalost, mom sinu, taj kefalhematom(oprostite ako sam bubnula izraz, ali tako mislim da su mi rekli) nije prošao kao kod kćeri, i ostavio ružnu kvrgu na njegovoj lijepoj glavici.
    E treće neće!!! :D

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene su na drip spojili cim sam dosla u rodiliste,bila sam otvorena 5cm al se beba nije spustala u zdjelicu,ujutro u 10 i sve do 18 dok nisam rodila....
    bolovi su bili skoro neizdrzivi,tresla sam se i povracala od bolova i iscrpljenosti....jako traumaticno,al kad sam napokon ugledala svoje zlato sve sam zaboravila :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mene su na drip spojili zato jer sam, citiram: imala jedan jači pa jedan slabiji trud pa da se malo ujednače. U trenutku davanja dripa imala sam vlastite trudove svega tri sata i bila otvorena 8 cm. Prirodni trudovi su bili podnošljivi do te mjere da sam se pitala kad će pojačati. Pa sam u neznanju pomislila da je to pojačanje stiglo jer je trebalo stići, a ne da je posljedica dripa.
    Uglavnom, beba se nije nikako spuštala pa su samo pojačavali drip. Sjećam se da sam već u agoniji molila da više ne pojačavaju drip, ali su molbe naravno namjerno prečuli. Tako sam se mučila sljedećih šest i pol sati, trudovi su na kraju bili bez prekida, nutrina me pekla od boli, plakalo mi se od muke, al sam se suzdržala. Jedna dr je na tečaju za trudnice izjavila kako majke već drugi dan zaborave intenzitet bolova, ali prošle su već četiri godine i meni se bliži termin poroda nove bebice, a ja se do u detalja sjećam koliko i kako me je boljelo.
    I da ne zaboravim, na kraju mi se dogodilo i nalijeganje na trbuh i epiziotomija koju sam naglasila da ne želim (ali tko bi slušao). Toliko sam popucala izvana i iznutra u samu rodnicu da me je dr šivala nakon poroda punih sat vremena.
    Ovaj put sasvim sigurno ne želim drip. Ako već ne možeš izbjeći da te, onako raskrečenu, zarežu, sasvim sigurno možeš spriječiti uvođenje igle u venu, makar se morala fizički braniti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ubacit ću ovdje jedno pitanje.

Na koji sve način se može primiti drip? Frendica prije 3g. rodila na Merkuru, išlo prilično brzo, primalja rekla da će joj dati drip i sprašila injekciju u guzicu. Trudovi su se tad pojačali.

Jel to uopće bio drip?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moje iskustvo je bilo takvo da se ispostavilo da sve što sam pročitala o dripu na ovom forumu se pokazalo neistinito, a sve što su mi doktori rekli istinito.

Da nisam dobila drip ne bih rodila vaginalno (nakon 12 sati trudova trudovi su mi u potunosti nestali).
    Trudovi pod dripom su bili jednakog inteziteta kao prirodni (moji prirodni trudovi su bili jako snažni, da me muž nije masirao svaki trud vjerujem da bih tražila nešto protiv bolova)
    Dijete mi se nabijalo glavicom i prije dripa.

Ja sam eto jedna od rijetkih koja je u potpunosti za drip (naravno, ne rutinski već onda kad je prijeko potreban)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

uf,drip..Meni su trudovi počeli dan ranije,slabi i nepravilni. Ništa posebno,mogla sam hodati,spavati,ko menga. Slijedeći dan oko 5 ujutro su počeli na svakih 10 minuta,i dalje slabi. Došli u bolnicu,sestra me pripremila za porod,beba se spustila,otvorena 2 prsta.Oko 7 je dr prokinuo vodenjak,tad su trudovi bili jači,ali i dalje slabi. Oko 8 su me prikopčali na drip i onda je počelo..To su bili strašni bolovi. Znam da sam onih par sekundi između trudova padala u nekakav trans. Doslovno bi zaspala i počela sanjat nešto i tad bi me probudio slijedeći trud.Nemam pojma jel to bilo od tih silnih ljekova,ali to je bilo strašno.Nije dugo trajalo,nasreću. Mišić se rodio u 10:30Sjećam se da sam bila u totalnom bunilu kad sam vidjela muža da plače od sreće kad je mali ugledao svijet. Mislim se,kog vraga on plače. Ma totalno bunilo,to nisam bila ja. Doživjela sam ogromnu sreću,ali nije to to,kao da nisam bila svjesna svega što se dešavalo.I mislim da je tu kumovao drip i nadam se da ću slijedeći put roditi bez tog sranja.I poslije poroda me prao takav blues da to nije bilo normalno.Znam da hormoni učine svoje,ali je bome i drip učinio svoje.No dobro,sve je iza nas sada. Najvažnije je da je naš miš sve to dobro podnio

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drip mi je ostao u jako lošem sjećanju s prvog poroda, na drugom mi nije ništa trebalo (mališa doslovno izletio), na trećem sam ga kategorički odbila.
    Loše sjećanje nije zbog jačine bolova ili sl. već zato što je to mog mališt tjeralo van brže negoli je majka priroda to zamislila i on se svojom malom glavicom nabijao na trtične kosti, zaradio poveliki kefalhematom (što je prolazna stvar), ali i krvarenje na mozgu II. stupnja (što nam je priuštilo godinu dana intenzivnog vježbanja i velikih strepnji, a i sad s 5 i pol godina se još uvijek borimo s nekim posljedicama na kognitivnom polju, grafomotorika šteka itd.). U svakom slučaju pustimo prirodi da učini svoje, osim ako nečiji život nije ugrožen. Naime, ja sam taj put dobila drip samo zato kaj je bilo 4 sata ujutro kad sam došla u rađaonu i babica koja je bila dežurna tu noć (a s kojom sam BTW imala i dogovor da ju mogu pozvati kad moj porod krene, pa da će ona doći bez obzira na svoju smjenu) je valjda zaključila da ako pusti da sve ide svojim tokom bi se porod mogao odužiti dobrano van njene smjene, pa je odlučila stvar malo ubrzati, a ja naivna i neiskusna se nisam bunila. Njoj je smjena završavala u 7, a ja sam rodila u 7,20, tako da nije morala puno produžiti.
    Ljuta sam i na sebe i na nju.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čitam svoj post iz jula 2009. i zaista sam ponosna na samu sebe, a Bogu hvala i na lijepim okolnostima, što sam ovaj put rodila bez drupa. I da cure, meni je zaista bilo drugačije, iako sam imala 15 sat trudova ali finih, normalnih, različitih. i podnošljivih. I da , ova seka ima malu savršenu glavicu, tako da toplo preporučam svima da probate.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eris-jesi li odbila drip i kako? Drago mi je zbog vas

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja sam pristala na drip. tijelo je bilo febrilno i rekli su da bi za dijete bilo najbolje da što prije izađe.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •