teško se je složiti da se između umjetnog grčenja mišića izazvanih dripom i trudova, može povući paralela - iako je efekt možda isti, istiskivanje djeteta.
Mene je sestra pri nagovaranju na indukciju uvjeravala kako žene kažu da su trudovi sa dripom bolniji, ali kako to nije istina. No kako sam prošla već jedan porod uz drip, i uz rodin forum koji mi je dao sigurnost da ne haluciniram, nisam joj povjerovala. Ne znam samo zašto si je onda jedna dr. iz naše rodbine, nakon prvog poroda uz drip koji je na kraju završio carskim, drugi puta unaprijed dogovorila carski na hladno.
No, ima žena i forumašica ovdje, kojima su umjetni trudovi bili sasvim podnošljivi. No kad se gledaju neki postoci, mislim da je to ipak manji dio. Osim toga velika je razlika kada ti ga ufiksaju na samom početku poroda, ili ne daj Bože prije početka poroda, ili na kraju kad je tijelo već odradilo veći dio samo na svoj način. Razlika je vjerojatno i u dozi i ostalim detaljima. Ja sam imala nesreću da su mi ga frljili sve jače očito da rodim do kraja smjene , i dali odmah na početku poroda, čim je pukao vodenjak i počeli se lagano osjećati moji prirodni trudovi na otvorenost od 2cm (8 dana prije termina).
Fuj, bljak, da sretnem te ljude mogla bih ih utopiti u kapi vode, osjećaj je isti kao prema logorskim mučiteljima. I ništa ne pomaže što su bili cijelo vrijeme relativno ljubazni. Sjećam se svoje začuđenosti, ali pa što će to meni, ja mogu roditi sama, pa porod je nakon savršene trudnoće započeo normalno. No najgluplje od svega je bilo moje povjerenje da su to stručni ljudi, pa ipak valjda znaju najbolje što mi treba, i neće raditi ništa što nije za dobrobit bebe i mene.
To je druga stvar koju si ne mogu oprostiti, vlastita naivnost, glupost, i neznanje.

Topic je zamišljen i kao mjesto gdje će svi oni koji pronađu u literaturi, na internetu itd. neke konkretne podatke o dripu, to što su pronašli skopirati ovdje - pa podsjećam.