-
Pokusaj izbjegavanje vansudske nagodbe uzdrzavanja djeteta
Dakle kako naslov kaze i vec sam pisala o tome. Moj nevjencani MM i ja smo na CZSS-u 2005 god. potpisali vansudsku nagodbu u kojoj stoji da ce doticni sredstva alimentacija za malodobnog sina uplacivati na moj rc u banci toj i toj. e sada gospodin sad vec preko god. dana ne placa ni lipe. ja sam nakon 6 mj. neplacanja preko odvjetnice na sudu trazila ovrhu radi neplacanja. to je malo teze jer ukratko isti nije na podrucju RH! Nadalja pozivi naravno nisu uruceni- kao ni pozivi za drugi sud vezan za moj zahtijev da ako ikad dojde do ponovnog vidjanja da to bude uz nadzor coc.radnika, e tu je sud saslusao razloge i od CZSS Centar trazio da mu dodjeli skrbnika koji ce ga zastupati na sudu.
Dakle ocekujem od suda da isto napravi i po pitanju ovrhe. Dalje u 7 mj ove godine javlja se odvjetnik doticnog s prijedlogom da isti izvrsi retroaktivno placanje zaostataka i da se ista alimentacija smanji na zakonski minimum -nasto sam ja i pristala samo da ista pocne placati i dogovor je da se nakon GO to sredi. E tu se odvjetnik nije javljao , pa je moja odvjetnica nakon nekoliko neuspjelih pokusaja kontakta ostavila poruku ako se ne ocituju da idemo na kazneno. E onda se odvjetnik javio s novim prijedlogom- smanjenje alimentacije na minimum i retroaktivno placanje zaostataka i kta po minimumu jer po NJEMU VANSUDSKA NAGODBA nije pravno valjanja posto pise da ce se sredstva meni na rc isplacivati a da ja ne mogu biti primatelj istih!!!!??? ko je tu lud a ko pamenat. Na to sam kontaktirala pravnu sluzbu CZSS gdje su rekli da je dokument pravovaljan, da se jasno vidi svrha sklapanja vansudske nagodbe-izdrzavanje djeteta i da gdje bi se trebalo izvrsiti placanje nego meni! i nadalje da se gleda volja ikakvog sudjelovanja u uzdrzavanju djeteta-dakle da li je isti uopce pokusao ikako sudjelovati u tome i pokazao dobru volju ikakvim iznosom-sto nije. Moja odvjetnica kaze isto da je dokument pvavovaljan i da samo neka se izvole suditi a do tada ide mjesecno iznos potpisan po vansudskoj nagodbi. E sad mi je zao sto sam pristala i na smanjenje jer me konjira. To nisu ni njegovi niti moji novci vec od djeteta. E sad dalje CZSS je nakon 3 mjeseca sto je mom djetetu poceo isplacivati privremeno uzdrzavanje sudskom odvjetnistuvu podnjelo prijevu o neplacanju. <nakon 3 god koliko moje dijete moze primati privremeno uzdrzavanje , isto prestaje a sud ce izvrsiti naplatu od doticnog u visini isplacene pomoci. Isto tako za takve se stvari...neplacanje ide u zatvor ako neki ne znaju, e pa ja nemam vise nista protiv, jer je isti radnosposobna osoba koja nema srama vec djetetu oduzima pravo na uzdrzavanje-sram ga bilo. eto dakle sve je u postupku, ja cekam odgovor, ako odvjetnik njegov ne odgovori odlucila sam i ja kao CZSS ici na kazneno i kraj
dakle ako je ikom prica bar u jednom dijelu pomogla drago mi je
sad idem delati
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma