-
[quote="leptiric_zg"]hvala ti, Lucija... Netko takav rad "na brzaka" prakticira, jer ne mora ostajati kasnije na poslu, i to nije detaljan razgovor... Znam, opet će se povuci to da je to samo u slučaju ako roditelj nakratko treba odgojitelja. Ali, na kratko ili ne, odgojitelj to ne smije dopustiti i mora doći pripremljen na razgovor... Potkrijepiti svoje mišljenje individualnim praćenjem ili djetetovim crtežom ili možda snimkom.... Ima puno načina, sve je volja odgojitelja.... Nažalost ima odgojitelja koji jedva čekaju da obave posao i lete doma, dok drugi rade na sebi i svom radu i sveukupnom procesu... Ne trebamo aljkavost i nemarnost, trebamo savjesne i refleksivne odgojitelje...[/quote
U potpunosti se slažem sa tobom, to treba biti pripremljen razgovor i na kojem bi oba odgajatelja trebala biti. Na samom početku kolegica i ja se nismo znale pripremiti i to su ti ispali ugodni razgovori i pepričavanja svakakvih dogodovština, ali nama to nije bilo konstruktivno, pa smo tražile pomoć pedagoga. U pripremi individualnih razgovora puno nam je pomogla osobna mapa svakog djeteta, razvojne liste, čak su i neki roditelji popunjavali razvojne liste i došli smo do zanimljivih informacija, koje su nam pomogle da stvorimo zajedno razvojni plan za njihovo dijete, koji je bio od velike pomoći i nama i roditeljima.
Moram napomenuti da nisu svi roditelji baš zainteresirani za ovakav način razgovora,smatraju da su njima dnevne izmjene informacija dovoljne, pa se i mi moram truditi suradnju sa roditeljima individualizirati, tj ne odgovara svim roditeljima isti pristup. Zadatak nas odgajatelja je da osmislimo različite načine i ponudimo različite mogučnosti uključivanja i vjerujte mi da će se roditelji onda odazvati, jer ipak imamo zajednički cilj i mislim da su stvarno izuzetno rijetki roditelji kojima nije stalo do razvoja svog djeteta.
baš sam odužila, ali jako sam sretna kad vidim da postoje tako savjesni odgajatelji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma