Bliži se noć vještica i zadnji mi je čas da nabavim par bundeva za rezbarenje. Gdje bi se to moglo naći? :?
Bliži se noć vještica i zadnji mi je čas da nabavim par bundeva za rezbarenje. Gdje bi se to moglo naći? :?
kod nas uvijek ima na trznici......vjerovatno i kod vas
Originally Posted by Rene2
![]()
Živim u centru grada pa mogu samo pokušati sjesti u auto, nasumično tražiti selo, bundeve, i nadati se da me nitko neće uloviti u krađi.
Sorry, nemam nikog na selu.
bilo prošle godine u intersparu (CC1), jeftine jako, valjda će bit i ove godine (na tržnici su obično puno skuplje)
meni mama donijela iz zagorja, al sam ih odnijela u vrtić
Jednom kupila na placu, došla me ko svetog Petra kajgana,
sad gledam one male tikvice u Kauflandu, kupim dvije pa svakom klincu jedna.
plac, bauhaus, vocarne, interspar...ovih dana imamosjecaj da se samo to prodaje :shock:
Ima u Bio&Bio trgovini u Avenue Mallu...ali pretpostavljam da ti je ta preskupa za te svrhe![]()
Zelena tržnica. Najpovoljnije... (Ukoliko ne dobiješ od nekoga tko ih ima u vlastitom vrtu!!). Tamo obično kupujemo i one koje nisu za rezbarenje nego za kuhanje... Ove su puno skuplje...
Pitat' ću ja dedu svoga ili tu kod nas po kraju, možda ima, tj. ima sigurno![]()
Mi svoje nabavljamo "po vezi" od kolegice koja ima vikendicu na Kupi, ili u susjedstvu naše vikendice ako susjedi imaju.
Uljne buče lani su imali u Superkonzumu. Ove godine tek se spremamo u lov... obično ih imaju po tržnicama. Namjeravam i kupiti dvije manje i izrezuckati sinovima školu. Jednom sam za vrtić izrezala bundevu veličine oveće jabuke i bila je mraaaak! Jedva je stala lučica u nju. Šteta, nisam je slikala.
ja gledala isto prosle godine na placu, ali na kraju odustala zbog cijene (100kn)!!
ja sam našla mislim za 20 kuna... nema šanse da bih dala 100!
Tak smo i mi plaćali - 10 do 20 kn, ovisno o dimenzijama...Originally Posted by Joe
ja sam jutros kupila za 20 kn u lokalnoj voćarni
nije narančasta, nego blijedo svijetlozelena
totalno spooky
bit će to albino budeva s užarenim očima...![]()
pa di nadjete te za 20kn??
ta moja nesudjena za 100kn je bila dosta velika i gledala sam ju isto na Britancu!
malo prozuji među štandovima, uzmi neku malo asimetričnui to naravno 31.10.
Originally Posted by stella
Uopce nije vazno kakva je kora. Kad se zapali lucica unutra, svaka je dobra jer se u mraku kora ionako ne vidi.
Evo jedne od nasih... ova je iz 2005 (isto svijetla): http://www.sendspace.com/file/p5zavi
Sorry, nije u visokoj rezoluciji.
a ovo je naša od prošle godine
http://public.fotki.com/Imga73/bundeve/bundeva2007.html
ovogodišnja je puno svjetlija, skoro bijela
stella, rezbarit ćemo preko vikenda pa uslikam
Imga javljaj di nam je ta lokalnjača u kvartu, da odem kupiti!!!!
Pa da nam se albino bundeve druže, iha!!!!![]()
![]()
![]()
Hvala puno, curke, kupila am jednu poveću u Billi za nekih 35kn. :D
[quote="Imga"]a ovo je naša od prošle godine
http://public.fotki.com/Imga73/bundeve/bundeva2007.html
ovogodišnja je puno svjetlija, skoro bijela/quote]
Nadam se da ste je poslije Helloweena ispekli i u slast pojeli jer je to slatka turkinja! (barem ona na 2. slici u istom albumu. Svijetleću ne vidim dobro.)
ajoj, tu s druge slike namjeravam za vikend rezbaritiOriginally Posted by Dream
stavila sam sliku da romi pogleda, ako će je uzimati
rezbarenje gotovo!
zadovoljna sam kak je ispalo![]()
http://public.fotki.com/Imga73/bundeve/
genijalna je!
ja sam mislila napraviti tako neku, saljivu.
i za vrtic. s necim mora uci ovaj tjedam unutra![]()
![]()
Danas sam kupila na placu u Gajnicama za 5 kn/kg. Rezbariti ću je sutra.
Nego, mogu li se nadovezati na temu? Radimo tulum za Noć vještica. Može neke ideje osim bundeve? Dekoracija, klopa i sl?
eci, nikad nisma radila tulum za noć vještica, ali na netu ima čudo toga, probaj ukucati "halloween decorations recipes"
malo sam gledala i legendarnamartha stewart ima dobru ideju sa svjećicama i sjenama: shocking silhouettes
možeš i na meniju desno kliknut na HALLOWEEN, ima svega, stranice i stranice
leonisa![]()
kod nas tjedan jabuka, tak da smo za sutra pokriveni![]()
xOriginally Posted by bucka
ja sam platila 30kn, danas sam je rezbarila![]()
Krasna!
Ja sam u subotu na placu (Kc) nabavila cijelu vreću srednje velikih bundeva (promjer 15 cm) - sve za 20 kn! Bit će i za školu, da ne odnosimo velike i da im ne zauzme mjesta, ali jednu veliku ćemo ipak za balkon...
Imam doma jednu skroz, skroz guba dječju kuharicu ''Magična kuharica'', Shane Brox, izdanje Egmonta i tamo ima jako fora recepata, npr. ''Čarobni štapići'', ''Vještičina metla'', ''Začarano blago'', ''Kruh načinjen od vrlo gadnih paukova'', ''Zavijajući duhovi'', ''Plačuće oči'' (muffini ukrašeni tak da izgledaju poput očnih jabučica, sin naručio za Noć vješticaOriginally Posted by Eci
), ''Krvava srca'', ''Vještičina kuća'' i na kraju ''Torta od zmajevog repa''.
Frendica je našla navedenu u gradskoj knjižnici pa ak ti se da i ak nađeš, vidi!
od mojih dragih svekija dobila veliku lijepu bundevu i danas cemo ju ici malo urediti!! :D
cure, jel se moze meso od tih velikih bundeva iskoristiti za npr. juhu?
znam da se od malih moze, ali nisam sigurna za velike!!
jucer je dedi izdubio bundevu i ispala je super!!
posto smo to radili 1. X u zivotu, ja ocekivala da ce unutra bit mesa za jedno 3 dana juhe, a kad ono hrpa kostica i nesto onih sluzavih niti!!
uglavnom, od juhe ni j!!![]()
ja sam jucer po prvi puta uzela bundevu - u bili , dosla me oko 15 kn, izdubili smo ju, ofarbali u crbeno i na sesir-gornji dio, zalijepili zvjetdice i suho lisce u boji i ukrase...stavim link da vidite kad mi se slike skinu ...lalalalalalaaaaaaaaaaaaa
narafski ono iz nutra sam bacila jerbo sam gadljiva i nisam tu smjesu vidjela u svojoj kuhinji![]()
dajte cure - bucka, M.a.r.t.a, jassi, eci, sličke na sunce!
da imamo izložbu :D
NASA BUNDEVAAAAAAA
http://s158.photobucket.com/albums/t...ie0/bundeva08/
:D
Ja sam jučer izrezala jednu sitnu (veličine jabuke) i jednu malo veću (veličine rukometne lopte). Baš su dobre te male... preporučujem za svu djecu koja ih se boje.
Ja sam svojim sinovima rekla da bundeva PLAŠI NJIHOVE STRAŠNE SNOVE i tako su je prigrlili... do dana današnjega! Eno ih, klipani odvukli u školu svaki svoju (prethodno sam pitala učiteljice i dobila dozvolu). Čak smo i lučice stavili unutra. Nisam još skinula slike... ali budem, budem...
jassi, supač je!
o hvala draga, sad bi ja jos bundeva radila-svidjelo mi se je![]()