Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: ketoni u urinu

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno ketoni u urinu

Skoro svaki puta na pregledu kod ginica kada mi gleda urin onom trakicom ,doktor ljuto odmahuje glavom i vice pet ketoni.ccc.

E sada, ja to ne kuzim.

Veli on da je to zato jer ne jedem 8 obroka na dan pa mi se energija crpi iz masnog tkiva i kao nusprodkt razgradnje nastaju ti prokleti ketoni.Oni naravno nisu pogodni za razvoj bebe.

Ja se teoretski nemogu natjerati jesti 8 puta na dan.Jedem cca 4 puta.A da ne kazem da imam vec +15 kg, sto je opet previse.

Ima li jos tko takvih problema.Savjet?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

jedi kad si gladna.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam ostala trudna dok sam bila na mesnoj dijeti. Tada mi je urin bio pun ketona, jer kad uopće ne jedeš ugljikohidrate, cijeli metaboliza se okrene.

Možda da pojačaš samo ugljikohidratne namirnice :/

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedem kada sam gladna, a moram priznati da ugljikohidrata papam stvarno dosta.Mozda i previse.

Mozda je u tome problem!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ako ideš natašte, recimo, na pregled, znaju se pojaviti ketoni. od "gladi"

Pretty mamma

Početno

I ja imam isti problem. Trudna sam 7 tjedana, dva puta sam radila nalaze urina i oba puta su ketoni pozitivni! Meni, za razliku od tebe, doktor nista nije rekao, nego da radim urinokultru. Eh, kako se riješiti tih ketona? Vidim da se spominju češći obroci?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pretty mamma prvotno napisa
    Eh, kako se riješiti tih ketona? Vidim da se spominju češći obroci?
    Vise ugljikohidrata uvrstiti u prehranu.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala na savjetima.Pokusati cu sa vise ugljikohidrata pa cemo vidjeti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a jesi li provjeravala GUK?

povišen šećer i ketoni u mokraći mogu ukazivati na dijabetes

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    a jesi li provjeravala GUK?

povišen šećer i ketoni u mokraći mogu ukazivati na dijabetes

da, zaboravila sam to napisati.Jesam i nalaz je bio školski!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

podižem temu....radila sam kontrolni nalaz krvi i urina te ogtt.sve je super osim ogromne količine ketona uurinu?????iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mršaviš?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne mršavim ali i ne dobivam na kilaži s obzirom da ulazim u sedmi mjesec u zadnja dva ipol mjesca sma dobila manje od kile, a s prvim djetetom po tri kila svaki mjesec. natukla ih 22 do kraja. sada me ginekologica baš nahvalila kako sam super s kilažom...štete li bebi ti ketoni...ovo je prvi puit da su se pojavili a često kontroliram urin..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Možda bi ipak barem kilu-dvije mogla nabaciti... Mjere djeteta na UZV su ok?

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bebica je super čak i napredna....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To ti je vjerojatno od nedobivanja na težini. Ti realno mršaviš (beba raste, a ti ne dobivaš na težini), odatle vjerojatno ketoni. Spominje se štetnost ketona za dijete tijekom trudnoće (negativan utjecaj ketona na razvoj mozga), pa bi bilo dobro da iziđeš iz ketoze. To lako kontroliraš sa trakicama za urin. Ako su ketoni pozitivni, povećaš unos ugljikohidrata (ne nužno čokolada i sl., koristit će i npr. malo više žitarica u prehrani).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ketoni u urinu, uz normalnu razinu šećera u krvi (i OGTT) nisu nikakva opasnost.
    To je znak da se u ne unosi dovoljno glukoze ili je metabolizam pojaćan (trudnoća) te onda organizam oslobađa glukozu iz masnih stanica http://hr.wikipedia.org/wiki/Ketonurija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je vjerojatno od nedobivanja na težini. Ti realno mršaviš (beba raste, a ti ne dobivaš na težini), odatle vjerojatno ketoni. Spominje se štetnost ketona za dijete tijekom trudnoće (negativan utjecaj ketona na razvoj mozga), pa bi bilo dobro da iziđeš iz ketoze. To lako kontroliraš sa trakicama za urin. Ako su ketoni pozitivni, povećaš unos ugljikohidrata (ne nužno čokolada i sl., koristit će i npr. malo više žitarica u prehrani).
    Martina mislim da kod zdravog organizma pojava ketona u urinu nije opasna po zdravlje, samo je znak fiziološki pojačanog metabolizma .
    Ketoacidoza (previše ketona u krvi ) te promjena pH krvi zbog toga je opasno stanje, ali ono nastaje iskljućivo kod poremećaja metabolizma i poremećaja u izlučivanju inzulina (ili prevelike doze kod osoba koje uzimaju dijabetes). U slučaju zdravog metabolizma taj višak iz krvi se izlučuje kroz urin te pH krvi ostaje u normali.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To je znak da se u ne unosi dovoljno glukoze ili je metabolizam pojaćan (trudnoća) te onda organizam oslobađa glukozu iz masnih stanica http://hr.wikipedia.org/wiki/Ketonurija
    ketonska tijela nastaju kad nastupi gladovanje stanica, pa se ona nakupljaju u jetri cime djelomicno "zamjenjuju" glukozu kao gorivo za mozak. ketonska tijela nastaju iz masnih kiselina, a to su acetoacetat i 3-hidroksibutirat.
    morala sam jednostavno reagirati na gore boldano, jer moja biokemicarska dusa ne moze gore ono mirno tolerirati

sve u svemu svi su uglavnom dobro rekli, stanice gladuju i stvaranje ketonskih tijela zapravo je recimo slamka spasa za stanice dok ne stigne hrana.

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ja sam imala ok OGTT test, a dva puta na kontroli pozitivne ketone. Oni su posljedica gladi ili dehidracije, i nikako poželjni tijekom trudnoće (oba puta sam dosla na kontrolu neposredno nakon obroka, a prije toga sam bila cca sat vremena gladna, cekala da se rucak skuha ). Doktor me oba puta opomenuo da se ne dovodim u stanje gladi i da uvijek imam uz sebe nesto za gricnuti.....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ketonska tijela nastaju kad nastupi gladovanje stanica, pa se ona nakupljaju u jetri cime djelomicno "zamjenjuju" glukozu kao gorivo za mozak. ketonska tijela nastaju iz masnih kiselina, a to su acetoacetat i 3-hidroksibutirat.
    morala sam jednostavno reagirati na gore boldano, jer moja biokemicarska dusa ne moze gore ono mirno tolerirati

sve u svemu svi su uglavnom dobro rekli, stanice gladuju i stvaranje ketonskih tijela zapravo je recimo slamka spasa za stanice dok ne stigne hrana.
    x

Ketoza može biti normalna pojava u trudnoći, ali u malom obimu, npr. lagano pozitivna urin-trakica na ketone nije problem. Nikako ne bi bilo dobro da se ponavlja nalaz od puno ketona u urinu. Prehranom se stanje lako korigira.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

Učila sam davno biokemiju, tako da sam zaboravila formulu.

Ali u teoriji (i priznatim spoznajama) da li je opasnost u povišenim ketonima tj. samom procesu? Čini mi se da nije stvar u tom procesu , nego u eventualnoj opasnosti da glukoze nema dovoljno (u slučaju niskog unosa) tj. da nema dovoljno masnih stanica iz kojih se može proizvesti glukoza (u nomalnom , zdravom organizmu gdje metabolizam funkcionira)?
    Da li to znaći npr. da su zdrave osobe povećane mase i dobrih masnih zaliha koje u trudnoći provode dijetu sa niskim GI i niskim udjelom ugljikohidrata u opasnosti od samog procesa pretvaranja masnih stanica u glukozu? Zašto je poželjan povišen unos glukoze ako je tijelo sposobno samo osloboditi glukozu iz masnih stanica? Ono što ja vidim kao eventualnu opasnost je mogućnost da se iz zaliha masti oslobode i neki toksini, ali to je nešto drugo.
    Ajmo biokemićarke.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Htjela sam još reći da ketonska tijela nastaju kao metabolizam razgradnje masnih stanica kada nije dovoljan unos glukoze, tj. kada je potreba za glukozom povećana .
    To ne znaći da su svaki put stanice gladne. Tj. jesu gladne kad je poremećen metabolizam inzulina -postoji unos , ali nema ugradnje (višak glukoze manjak inzulina), te tada tijelo dobiva signal da razgrađuje masti, ali nije stvar u unosu nego u ugradnji.
    U slučaju normalnog funkcije stanice dobiju signal da treba više glukoze, glukoza se razgrađuje iz masnih stanica, metabolizam je ok i inzulin glukozu unosi u stanice.
    Nije li tako?
    Posljednje uređivanje od sirius : 24.01.2011. at 07:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirius ono sto me potaklo da pisem na ovu temu je jedna osnovna greska koja ti se provlaci kroz postove. a to je da razgradnjom masti dobijamo glukozu. za ovo bi te iskreno svaki biokemicar stjerao van .

pa ajmo samo malo osnove:
    glukoza je ugljikohidrat, koji se razgradjuje u stanicama preko glikolize (krajnji produkt piruvat), preko ciklusa limunske kiseline (krajnji produkt acetilCoA), koji se dalje u oksidativnoj fosforrlaciji u mitohondrij pretavara u onaj famozni CO2 i H2O.

masti su trigliceridi alkohola glicerola i masnih kiselina. u nasem tijelu masne kiseline daju energiju i to u procesu koji se naziva beta oksidaciji masnih kiselina. produkt svakog kruga je acetilCoA, a krugova ima ovisno koliko ima C atoma u masnoj kiselini (u svakom krugu se oslobadja 2C atoma). taj acetilCoA ide opet u ciklus limunske kiseline.

i u razgradnji masnih kiselina i glukoze medjuprodukt je acatilCoA. ali iz masnih kiselina nikakvom pregradnjom ne stvara se glukoza u animalnim stanicama.

e sad idemo malo kompliciranije:
    jedan od medjuprodukata ciklusa limunske kiseline je oksalacetat koji nastaje samo ako je razgradnje ugljikohidrata dobro izbalansirana. dakle onaj acetilCoA iz masnih kiselina ce otici u ciklus limunske kiseline samo ako ima dovoljno tog oksalacetata. ako ga nema (sto je posljedica snizenog unosa ugljikohidrata ili pak da unosa uopce nema), onda taj acetilCoA tvori ketonska tijela. stanica ulozi nesto energije da bi dobila vise.

katonska tijela u stanici mogu koristiti: srcani misic, renalni korteks i mozak.

dakle ako gladujemo onda se u tom slucaju hrani samo dio organizma, koji je neophodan da se prezivi do dolaska ugljikohidrata.

sad idem procitati tvoje postove i da kao biokemicar (nisam medicinski biokemicar, pa moje zanje je fakat biokemicarsko, ne medicinsko) probam odgovoriti na tvoje pitanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dakle ako gladujemo onda se u tom slucaju hrani samo dio organizma, koji je neophodan da se prezivi do dolaska ugljikohidrata.
    Da li je to stavrno točno? Ako možemo osloboditi glukozu iz masnih stanica (po uvjetom da imamo masnih stanica dovoljne veličine :D ) tada se ne bi trebali bojati smanjenog unosa ugljiko hidrata pod uvjetom da je unos proteina i masnoća dovoljan.
    Obzirom da postoje esencijalni proteini (aminokiseline) i masnoće, ali ne postoje esencijalni ugljikohidrati tj. oni nam nisu nužno potrebni da bi preživjeli (obzirom da ih organizam može proizvesti sam) ?

Oprosti ako postoji koja greška u terminu, med. biokemiju sam učila prije 15 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali u teoriji (i priznatim spoznajama) da li je opasnost u povišenim ketonima tj. samom procesu? Čini mi se da nije stvar u tom procesu , nego u eventualnoj opasnosti da glukoze nema dovoljno (u slučaju niskog unosa) tj. da nema dovoljno masnih stanica iz kojih se može proizvesti glukoza (u nomalnom , zdravom organizmu gdje metabolizam funkcionira)?
    Da li to znaći npr. da su zdrave osobe povećane mase i dobrih masnih zaliha koje u trudnoći provode dijetu sa niskim GI i niskim udjelom ugljikohidrata u opasnosti od samog procesa pretvaranja masnih stanica u glukozu? Zašto je poželjan povišen unos glukoze ako je tijelo sposobno samo osloboditi glukozu iz masnih stanica? Ono što ja vidim kao eventualnu opasnost je mogućnost da se iz zaliha masti oslobode i neki toksini, ali to je nešto drugo.
    na ovo sam odgovorila, dakle ako nema razgradnje ugljikohidrata nema ni oksalacetata koji je intermedijer ciklusa limunske kiseline i neophodan da bi se acetilCoA mogao razgraditi u tom ciklusu. acetilCoA nastao razgradnjom masnih kiselina ako nema oksalacetata ide u stvaranje ketonskih tijela koja hrane samo mozak, srcani misic i renalni korteks. ja vec tu vidim dovoljan problem.
    da je doslo do stvaranja ketonskih tijela osjeti se po dahu. miris acetona je prepoznatljiv svima. mom klincu se to cesto dogodi kad ima visoku temperaturu.

Htjela sam još reći da ketonska tijela nastaju kao metabolizam razgradnje masnih stanica kada nije dovoljan unos glukoze, tj. kada je potreba za glukozom povećana .
    To ne znaći da su svaki put stanice gladne. Tj. jesu gladne kad je poremećen metabolizam inzulina -postoji unos , ali nema ugradnje (višak glukoze manjak inzulina), te tada tijelo dobiva signal da razgrađuje masti, ali nije stvar u unosu nego u ugradnji.
    U slučaju normalnog funkcije stanice dobiju signal da treba više glukoze, glukoza se razgrađuje iz masnih stanica, metabolizam je ok i inzulin glukozu unosi u stanice.
    Nije li tako?
    na boldano nije tako, kako sam rekla animalne stanice ne mogu proizvesti glukozu iz masnih kiselina nikakvom pregradnjom.
    inzulin potice sintezu sintez glikogena (brzo dostupne enrgije u misicima i jetri). kad imamo visak glukoze u krvi tada se luci inzulin koji potice sintezu glikogena.
    glukagon je hormon koji potice razgradnju tog istog glikogena ukoliko je potrebna glukoza.
    dakle ovo sto si gore napisala opet ne stoji jer inzulin ne sudjeluje u oslobadjanju glukoze kad je potrebna, vec naprotiv on je ugradjuje u glikogen. sve sto si napisala u principu radi glukagon.

problem je da se energija u obliku glikogena skladisti u relativno maloj kolicini. pa kad nastupi to famozno gladovanje prvo se trosi glikogen, pa kad njega nestane onda krece razgradnja masnih kiselina.

tijelo skladisti energiju u obliku masnih kiselina a ne u obliku glikogena, jer je masa u kojoj bi ista kolicina energije bila pohranjena bila daleko veca.
    eto jedan razlog drage moje da se radujete sto je ipak to salo, a ne glikogen, jer bi tezile puno puno vise

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da li je to stavrno točno? Ako možemo osloboditi glukozu iz masnih stanica (po uvjetom da imamo masnih stanica dovoljne veličine :D ) tada se ne bi trebali bojati smanjenog unosa ugljiko hidrata pod uvjetom da je unos proteina i masnoća dovoljan.
    Obzirom da postoje esencijalni proteini (aminokiseline) i masnoće, ali ne postoje esencijalni ugljikohidrati tj. oni nam nisu nužno potrebni da bi preživjeli (obzirom da ih organizam može proizvesti sam) ?

Oprosti ako postoji koja greška u terminu, med. biokemiju sam učila prije 15 godina.
    ma sve je OK, nemas se razloga ispricavati. i ja vec ne radim sa studentima par godina pa i ja dio stvari zaboravljam.

jos jednom cu napisati animalne stanice nikako ne mogu proizvesti glukozu iz masnih kiselina. da bi metabolizam masnih kiselina isao normalno, mora postojati oksalacetat koji je medjuprodukt razgradnje ugljikohidrata.
    i mi ne mozemo prezivjeti bez ugljikohidrata.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 24.01.2011. at 09:12

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja sam uvijek imala ketone u urinu kad sam išla na pregled u jutro.
    To je zato jer mi je bilo muka veći dio trudnoće i u jutro nisam ništa
    mogla jesti. Moj dok. je pitao jel sam na tašte, i kad je skužio da je to
    razlog, nije bio zabrinut. Na popodnevnim pregledima ih nisam imala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

glukagon je hormon koji potice razgradnju tog istog glikogena ukoliko je potrebna glukoza.
    dakle ovo sto si gore napisala opet ne stoji jer inzulin ne sudjeluje u oslobadjanju glukoze kad je potrebna, vec naprotiv on je ugradjuje u glikogen. sve sto si napisala u principu radi glukagon.
    Imaš pravo. Znala sam da sam zaboravila točne termine za obrnuti proces.

problem je da se energija u obliku glikogena skladisti u relativno maloj kolicini. pa kad nastupi to famozno gladovanje prvo se trosi glikogen, pa kad njega nestane onda krece razgradnja masnih kiselina.

To kužim. Ako da li postoji realna opasnost nakon što se potroše zalihe glikogena u jetri, tj. kada počne proces razgradnje masnih stanica. Naravno u slučaju kada je unos proteina i masnoća dovoljan, a postoji i unos ugljikohidrata , ali je manji od potrebnog zbog ubrzanog metabolizma. Kao što je slučaj kod trudnoće.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

katonska tijela u stanici mogu koristiti: srcani misic, renalni korteks i mozak.

spajalice, možeš li o ovome malo konkretnije?
    što je s "drugim dijelom" koji se ne hrani ketonskim tijelima?
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 24.01.2011. at 12:10

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AM nije sve tako crno bijelo u tijelu. ono se brine za sve, pa prema tome prvo slaje signale za gladovanje. nije to e sad nema, pa dam samo jesti tom i tom.
    evo sta kaze Srtyer (jedna od omiljenih biokemisjkih knjiga):

ketonska tijela se pocinju stvarati kada konc. glukoze u plazmi padne ispod 2.2 mM (ili ti 39.6 mg/dl). dakle u tijelu ima jos glukoze, ali dio energije se nadoknadjuje ketonskim tijelima. to je tzv. poziv tijela upomoć. pocinje se osjecati aceton u dahu. i sl. dakle tijelo te upozorava prvo ja sam gladno. u tom prvom stadiju ketonska tijela se stvaraju u jetri i zamjenjuju glukozu kao gorivo za mozak.
    u slucaju gladovanja misici ostali mogu preko alanina (aminokiselina) sintetizirati glukoz, ovo je pojednostavljeno. cijeli proces ide da se alanin prebaci u jetru di se sintetizira glukoza koja ide u misice i tamo ide glikoliza (ako si citala gornji post tad nastaje i oksalacetat)
    jetra moze iz tzv. ketonskih aminokiselina moze stvoriti energiju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Joj, Stryer , lijepa knjiga...

Nego, mislim da je tu važno jesu li i koliko ketoni (kad im je razina u tijelu majke jako povišena) štetni za dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj, Stryer , lijepa knjiga...

Nego, mislim da je tu važno jesu li i koliko ketoni (kad im je razina u tijelu majke jako povišena) štetni za dijete?
    to sam i ja pitala. U tom slučaju sam mislila na ketone u urinu, to se dokazuje testovima. Kako se zapravo dokazuje konc. ketona u krvotoku?
    Tj. koncentarcija u urinu i krvotoku uopće ne mora biti identična.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Misliš da razina ketona u urinu i krvotoku nije proporcionalna .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Misliš da razina ketona u urinu i krvotoku nije proporcionalna .
    Pa ne znam da li je. Nisu sve vrijednosti uvijek poporcionalne za sve . Sad moram po knjige na tavan...
    Uglavnom mislila sam da je moguće da koncentracija spojeva koji su potenijalno opasni za organizam u fiziološkim okolnostima budu u većoj koncentraciji izlučeni u urin , da ih u krvotoku bude što manje. Ali ne znam da li su ketoni sami po sebi uopće opasni po organizam ili su samo pokazatelj u dijagnostici da možda postoji patološki problem (npr. dijabetes)?
    Ne znam da li sam dobro objasnila...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja vam dalje ne mogu pomoci, jer nisam medicinske struke, ali kao laik u tom podrucju, ako tijelo proizvodi ketonska tijela, da bi prehranio neke stanice, zasto bi ih odbacivao kao nesto negativno?
    tu bi sad trebali uletiti lijecnici.
    ajd ti sirius na tavan i mene sad ovo zanima
    Posljednje uređivanje od spajalica : 25.01.2011. at 18:43

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo sta nadjoh na wikipediji,
    po ovome aceton se izlucuje u urinu i izdisajem, a acetoacetat i beta hidroksiburiat snizavaju pH krvi pa moze doci i do acidoze, sto sigurno nije bas bezazlena stvar.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

djizus, sta sve napisaste na ovom topicu
    jedva da sam nešto skužila
    našli mi razna čudesa u urinu (test trakicom), za 2 dana radim urin i urinokulturu ,pa se malo informiram

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

http://www.dietdoctor.com/expecting-our-paleo-baby

paleo ili lchf prehrana su cesto praceni ketonima u urinu. na dnu linkane stranice ima razlicitih iskustava

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bucka jesu ti nasli u glukozu u urinu?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da to jedino nisu
    nemam niš napismeno, ali čini mi se da je dr nabrojao ketone, proteine i leukocite
    btw. inače imam gestac dijabetes

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Koji si ono tjedan? Jel otices?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

33 tt
    otičem, ali mi se ne čini tako jako
    i pijem premalo tekučine po dr-u

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mozda si samo bila jako gladna? Mogu i od toga ketoni u urinu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja pitam zbog proteina. Meni su provjeravaliproteine s 24satnim urinom kad sam oticala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ketoni su očekivani u trudnoći , i više manje bezopasni (pogotovao ako nema glukoze, ili je slabo pozitivna pred kraj trudnoće).
    leukociti mogu biti u manjem broju i to je ok.
    sa proteinima treba biti jako oprezan, pozitivni proteini znaju upućivati na neka prilično ozbiljna stanja.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Thanx cure! Vidjet cu sto kazu nalazi urinokulture.
    I u prosloj trudnocu mi trakice pokazale proteine, pa je na kraju bila lazna uzbuna i urinokultura bila skroz ok

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da proteini nemaju veze s UK, vise s bubrezima, oticanjem i tlakom, koliko sam polovila lezeci na patologiji :/

sretno, enivej.

btw ne mogu vjerovat da si vec 33tt. ko da si jucer napisala onaj trudna sam status

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jedino sto uzgajaju urinokulturom su bakterije... barem koliko znam. Sve ovo ostalo je ili tamo, ili nije.

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako se pojave proteini u urinu, koliko ja znam, to moze biti i znak upale, npr. mogu poticati od upale donjih mokracnik puteva, pa se to rijesi antibiotikom. Ako je urinokultura cista a proteini i dalje tu, onda to moze biti uzrokovano dosta opasnijim stanjima, jer je onda znak da bubrezi ne odradjuju nesto kako treba. Ovo je pojednostavljena verzija...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •