-
Trombofilija i carski rez
Cure, je li koja od vas od pocetka trudnoce zbog trombofilije bila pod terapijom niskomolekularnim heparinom, a rodila je carskim?! Kakva su vam bila iskustva?
-
ja
sve normalno, pikala se do kraja, kada su se odlučili na carski taj dan se nisam piknula
možda još nešto ovisi o dozi
-
Joj super. Hvala ti! Zbog cega si ti morala na carski i u kojem si tjednu rodila?
-
Koristila Fraxiparin cijelu trudnocu zbog trombofilije. U 28tt prokrvarila zbog placente previe,lezala u bolnici do hitnog carskog u 35tt(zbog placente je bio i indiciran CR). Svo to vrijeme u bolnic koristila Fraxiparin,a dugo i aspirin. Nakon CR morala sa jos 15-tak dana koristiti Fraxiparin i to je to.
-
Meni je danas tocno 30 tj. Mozda sam malo uranila s pitanjima, a opet s druge strane i nisam
Iza sebe imam dva spontana pobacaja histeroskopski zahvat tijekom kojeg je doslo do perforacije maternice pa je izvrsena i laparoskopija. Zbog toga puknuca savjetovan mi je carski rez malo prije termina kako ne bi doslo do prevelikog pritiska na maternicu. S trudnocom je za sad sve uredno i pod kontrolom. Sa 32 tj. cu na uzv pa cu mozda saznati malo vise kad i kako. Jeste li bile pod opcom anestezijom, ili?
-
evo i mene ovdje...
zadnju trudnoću sam se pikala Clexanom 0,4 svako jutro (recimo oko 8)
kod mene je došlo do pucanja vodenjaka na 35+3 pred jutro (oko 6) (komplikacije u trudnoći i svašta nešto, trenutno nebitno) i otišla sam u bolnicu pa se to jutro nisam piknula jer sam pretpostavila da će biti porod
nakon sat vremena pokušaja smirivanja trudova, poslali su me u box na vaginalac (iako to nisu smjeli zbog prethodnog CR od točno godinu dana)
oko pet popodne su bebi počeli padati otkucaji, a ja sam počela pucati po starom rezu pa su me poslati na hitan CR (u općoj anesteziji)
uslijed svih komplikacija sam izgubila jako puno krvi (heparin dodatno razrjeđuje krv) i nakon poroda sam primila dvije doze krvi
s Clexanom sam se nastavila pikati još 14 dana (neki se pikaju i to 6 tjedana nakon poroda-to ti procjeni ginić)
-
A joOj, tvoj je slucaj...
Sreca je u nesreci sto je na kraju ipak sve dobro proslo.
Nego, cure, kakva je bila situacija s dojenjem?
Hvala svima na prenesenim iskustvima!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma