Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: ketoni u urinu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To ti je vjerojatno od nedobivanja na težini. Ti realno mršaviš (beba raste, a ti ne dobivaš na težini), odatle vjerojatno ketoni. Spominje se štetnost ketona za dijete tijekom trudnoće (negativan utjecaj ketona na razvoj mozga), pa bi bilo dobro da iziđeš iz ketoze. To lako kontroliraš sa trakicama za urin. Ako su ketoni pozitivni, povećaš unos ugljikohidrata (ne nužno čokolada i sl., koristit će i npr. malo više žitarica u prehrani).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je vjerojatno od nedobivanja na težini. Ti realno mršaviš (beba raste, a ti ne dobivaš na težini), odatle vjerojatno ketoni. Spominje se štetnost ketona za dijete tijekom trudnoće (negativan utjecaj ketona na razvoj mozga), pa bi bilo dobro da iziđeš iz ketoze. To lako kontroliraš sa trakicama za urin. Ako su ketoni pozitivni, povećaš unos ugljikohidrata (ne nužno čokolada i sl., koristit će i npr. malo više žitarica u prehrani).
    Martina mislim da kod zdravog organizma pojava ketona u urinu nije opasna po zdravlje, samo je znak fiziološki pojačanog metabolizma .
    Ketoacidoza (previše ketona u krvi ) te promjena pH krvi zbog toga je opasno stanje, ali ono nastaje iskljućivo kod poremećaja metabolizma i poremećaja u izlučivanju inzulina (ili prevelike doze kod osoba koje uzimaju dijabetes). U slučaju zdravog metabolizma taj višak iz krvi se izlučuje kroz urin te pH krvi ostaje u normali.

thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ja sam imala ok OGTT test, a dva puta na kontroli pozitivne ketone. Oni su posljedica gladi ili dehidracije, i nikako poželjni tijekom trudnoće (oba puta sam dosla na kontrolu neposredno nakon obroka, a prije toga sam bila cca sat vremena gladna, cekala da se rucak skuha ). Doktor me oba puta opomenuo da se ne dovodim u stanje gladi i da uvijek imam uz sebe nesto za gricnuti.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •