Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Epidemija meningitisa u rodilištu

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Epidemija meningitisa u rodilištu

Panika u Zagrebu: Epidemija meningitisa u rodilištu
    Zagreb, 23.10.2008., 18:08 | M.D.
    U Petrovoj se u petak pojavio cerozni meningitis uzrokovan enterovirusom. 7 beba prebačeno je u Zaraznu bolnicu, a jedna na Rebro.

Panika u Zagrebu: Epidemija virusa u rodilištu? (Dnevnik.hr) S obzirom na to da je vrijeme inkubacije 4 do 10 dana, postoji bojazan da bude i više zaraženih.

O ovoj situaciji obavještene su sve mjerodavne službe, zabranjeni su posjeti, posebice na odjele gdje se nalaze djeca i oko rađaonica.

Sutra u bolnicu stiže i ministar zdravstva, pa će mnoge stvari biti jasnije. Za sada se pretpostavlja da je virus donijela jedna od rodilja.

Vjerojatno je njezina beba došla u kontakt s ostalom djecom, a velika je sreća da su pedijatri na vrijeme prepoznali inače teško uočljive simptome i poduzeli, kako kažu u bolnici - sve što su mogli.

Klinička slika zaražene djece je solidna. Liječnici tvrde da nisu u životnoj opasnosti, ali buduće majke ipak

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naprosto prestrašno!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/p...rodilistu.html

ja stvarno više nemam komentara na naša rodilišta............najpametnije je roditi doma s dulom

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa kak ne bi bilo boleština kad ljudi idu bolesni u posjete...
    u petrovoj su ulazile posjete u sobe...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Petrovu treba zatvoriti (i raskužiti).

silki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

u totalnoj sam panici.
    prošli petak, kad je krenula epidemija, bila sam u petrovoj na pregledu i ctg-u.
    sutra bi trebala opet na redovni pregled.
    koliko je sigurno? što da radim?
    savjeti? iskustva?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj silki prvotno napisa
    u totalnoj sam panici.
    prošli petak, kad je krenula epidemija, bila sam u petrovoj na pregledu i ctg-u.
    savjeti? iskustva?
    silki, ne paničari. nazovi svog doktora sutra i pitaj. nazovi i ginekologa i opću praksu i Petrovu i pitaj njih.

ja pretpostavljam da je isto kao da si ušla i u neki bus/tramvaj. sigurno ćeš biti ok, samo ih nazovi da se smiriš.

silki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

budem, thnx.
    jutro je pametnije od večeri

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jadne bebice, nadam se da će sve proći bez posljedica

Ali nisam mogla odoljeti da opet ne ponovim sama sebi pitanje koje mi se jako mota po glavi ovih dana: Ne bi li mi bilo najpametnije i najsigurnije rodit doma?! Sve sam uvjerenija u to!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj grozno, sva sam se naježila. No ima Gago pravo. Meni je bilo krivo što kod nas u bolnici ne puštaju posjete u sobe, ali vidim da sve to ima svoje. Pustiš tatu, a nahrle bake stričevi i strine i pri tome nije bitno tko je zdrav tko bolestan.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Jadne bebice, nadam se da će sve proći bez posljedica

Ali nisam mogla odoljeti da opet ne ponovim sama sebi pitanje koje mi se jako mota po glavi ovih dana: Ne bi li mi bilo najpametnije i najsigurnije rodit doma?! Sve sam uvjerenija u to!
    Imaš fore probati .

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Imaš fore probati
    8)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Meni je bilo krivo što kod nas u bolnici ne puštaju posjete u sobe, ali vidim da sve to ima svoje. Pustiš tatu, a nahrle bake stričevi i strine i pri tome nije bitno tko je zdrav tko bolestan.
    ne razumijem zašto bi netko došao u posjetu bolestan?! osim ako ne želi zaraziti rodilju i dijete :? Ni kad dođete kući vas valjda ne posjećuju bolesni prijatelji/rodbina?! :?
    Ne znam kako se onda u ostatku svijeta gdje su posjete u sobi uobičajena pojava, nitko ne žali na bolesti?
    a što ako je rodilja prehlađena? :?
    mene više zabrinjava higijena, tj. nedostatak iste u našim bolnicama. previše sam puta vidjela kako se istom krpom iz iste kante čisti pod, stol, krevet...fuj

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mm je rođen na SD prije 30 godina. sestre u dječjoj sobi zaboravile zatvoriti prozor (bio je 1. mjesec). dvije bebice umrle od upale pluća Nikom nisu ništa govorili nego sve bebe nafilali anitbiotikom i poslali doma.
    dva sata nakon što su došli kući iz bolnice na vrata je zvonio pedijatar iz bolnice :shock: Navodno su provjeravali sve bebe. Da skartim, bio je 2 mjeseca preventivno na antibiotiku, imao 2 upale pluća u prvoj godini itd...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Meni je bilo krivo što kod nas u bolnici ne puštaju posjete u sobe, ali vidim da sve to ima svoje. Pustiš tatu, a nahrle bake stričevi i strine i pri tome nije bitno tko je zdrav tko bolestan.
    ne razumijem zašto bi netko došao u posjetu bolestan?! osim ako ne želi zaraziti rodilju i dijete :? Ni kad dođete kući vas valjda ne posjećuju bolesni prijatelji/rodbina?! :?
    Ne znam kako se onda u ostatku svijeta gdje su posjete u sobi uobičajena pojava, nitko ne žali na bolesti?
    mene više zabrinjava higijena, tj. nedostatak iste u našim bolnicama. previše sam puta vidjela kako se istom krpom iz iste kante čisti pod, stol, krevet...fuj
    Zbog nekulture i nebrige.
    U ostatku svijeta za posjet u sobi postoje za to i uvijeti. Dakle rodilja je sama unutra ili ih je dvije, a kod nas njih petero.
    Ja nemam prigovora na higijenu u našoj bolnici. Možda zavisi od bolnice do bolnice.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje osobno misljenje je da tu bolest nisu donijele rodilje, nego je problem u tome sto u bolnicama (a rodilista su ipak bolnice, gdje se lijece bolesni ljudi) ima hrpetina raznoraznih bakterija i virusa.

osobno znam lijecnike koji se presetavaju po odjelima intenzivnu skrb dok imaju gripu ili virozu, bez maske na licu, dok je istovremeno rodbini zabranjen posjet zbog sezone gripe.

ne jednom sam citala i cula kako su raznorazni majstori i osoblje bolnice presetavali po raznim odjelima, bez pranja ruku i higijene.

svako malo citam kako je necija beba dobila neku bakteriju u rodilistu i morala s 5-10-15 dana na antibiotik. ili pak rodilja. i to neku totalno cudnu bakteriju, tipicniju za bolnice nego za normalno okruzenje. precesto se to dogadja da bi bas rodilje bile krive.

nije rjesenje da svi sad pocnemo radjati kod kuce, nego da bolnice i posebno rodilisni odjeli unutar njih pripaze malo vise na higijenu.

silki avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    Citiraj silki prvotno napisa
    u totalnoj sam panici.
    savjeti? iskustva?
    silki, ne paničari. nazovi svog doktora sutra i pitaj. nazovi i ginekologa i opću praksu i Petrovu i pitaj njih.

ja pretpostavljam da je isto kao da si ušla i u neki bus/tramvaj. sigurno ćeš biti ok, samo ih nazovi da se smiriš.
    zvala svog doktora, savjetovao mi je da ne dolazim danas jer je u petrovoj totalna ludnica.
    uglavnom, naručila sam se na sv. duh. tamo ću i roditi.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Zbog nekulture i nebrige.
    U ostatku svijeta za posjet u sobi postoje za to i uvijeti. Dakle rodilja je sama unutra ili ih je dvije, a kod nas njih petero.
    Ja nemam prigovora na higijenu u našoj bolnici. Možda zavisi od bolnice do bolnice.
    Slažem se s doroteom. Da je MM bolestan, ne bi mi sigurno došao u posjet.
    A ne bih baš ruku u vatru stavila da netko drugi isto tako misli.
    Znam da su neke rodilj govorile kako je tata doveo bolesno starije dijete da vidi mamu i bebu :/

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče posjeta - ljudi ima svakakvih. Znam puno ljudi koji ne znaju da npr. "prehladu", gripu i slično uzrokuju virusi, nego misle da je to od propuha. Moja sveki npr., a bome i puno mlađe osobe, koje nam redovno dođu u posjetu s 2 kom male djece, jer su oni eto več danima svi bolesni, pa im je dosadno. Tak da me uopće ne čudi, da netko i u rodilište dođe u posjetu bolestan (od propuha).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali meningitis nije viroza.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ali meningitis nije viroza.
    đ
    Al je virusni, zar ne?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u Ri rodilištu su zabranili posjete svima koji nisu tate ( ako tate nema, plovi, nije priznao dijete) ili netko tko je blizak, i to nakon što su po nekoj kiši došli njih 30 u posjet jednoj rodilji i ubacili mokre kišobrane u krevetić druge bebe.

u-ža-s!

ponovno, mi koji pišemo po ovom forumu nismo reprezentativni uzorak ove zemlje. na žalost.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam rodila u petrovoj prije mjesec dana. isto su harale viroze i svašta i isto su bile zabranjene posjete koje se nitko baš previše nije pridržavao. mom bebaču krvna slika nije bila dobra ( povišen CRP) i dobio je antibiotik. rekli su mi da nisu ništa našli, nikakvu bakteriju?!pitanje je da li su i tražili. curi koja je ležala samnom je beba dobila sepsu, a još jednoj su rekli da joj je beba puna echerichije! daj zamisli!strava.tu Petrovu bi trebalo zatvoriti. da ne pričam da smo ležale na krvavim plahtama koje nitko ne mjenja UOĆE koliko god da ostaneš u bolnici. ja sam si na kraju donijela od doma. s nama je ležala jedna trudnica koju nisu imali di smjestit koja je povraćala, imala proljev i temp. zamisli, a nama donose bebice??!!ja sam bila luda, molila sam Boga da me puste doma iz tog legla bakterija i boleština!fuj, nikad više tamo

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam danas bila u Petrovoj, morala sam u administraciju.
    Uglavnom, cijela je bolnica u karanteni i vrata su zakljucana.
    Portirka je ta koja pusta ili ne pusta ljude, opet, mene je pustila :/
    Mrak im je karantena

Mislim, drago mi je da me pustila jer sam stvarno dosla s dobrim razlogom a ne iz hira i bilo mi je zao sto nisam mogla do kolegice na odjelu (iako sam kroz odjel prolazila, samo sam joj mahnula s vrata), ali opet - kada je karantena onda je karantena i nema niko unutra van pa da sjekire padaju.
    Neozbiljni su i zalosno je da pacijentice nemaju pojma sto se desava, receno im je da vlada viroza a istinu su saznali od medija

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    moje osobno misljenje je da tu bolest nisu donijele rodilje, nego je problem u tome sto u bolnicama (a rodilista su ipak bolnice, gdje se lijece bolesni ljudi) ima hrpetina raznoraznih bakterija i virusa.

osobno znam lijecnike koji se presetavaju po odjelima intenzivnu skrb dok imaju gripu ili virozu, bez maske na licu, dok je istovremeno rodbini zabranjen posjet zbog sezone gripe.

ne jednom sam citala i cula kako su raznorazni majstori i osoblje bolnice presetavali po raznim odjelima, bez pranja ruku i higijene.

svako malo citam kako je necija beba dobila neku bakteriju u rodilistu i morala s 5-10-15 dana na antibiotik. ili pak rodilja. i to neku totalno cudnu bakteriju, tipicniju za bolnice nego za normalno okruzenje. precesto se to dogadja da bi bas rodilje bile krive.

nije rjesenje da svi sad pocnemo radjati kod kuce, nego da bolnice i posebno rodilisni odjeli unutar njih pripaze malo vise na higijenu.

x, jedna osoba je tako napustila svoje radno mjesto ( rad s nedonoščadi ) kako bi pila kavu s kolegicama i šetkala bez ikakve zaštite po odjelu i sobama s rota virusom i nikom niš- nitko nije vidio ikakav problem u tom ( ni ministarstvo, ni komora), a ako je neka beba i oboljela njenom greškom to se sigurno nije saznalo ( nažalost, ne smijem više ovako javno )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •