Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 128 od 128

Tema: bomba iza ugla

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ja uopće ne čekam prosvjed, mislim protiv čega konkretno da prosvjedujem?
    Ni ja. Previše je to isprepleteno, a nakon prošlotjedne "Nedjeljom u 2" teško mi je povući granicu gdje prestaje mafija i kriminal, a počinju državne institucije.
    Protiv koga da se onda bore?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Grozno...
    U mojoj drzavi to je vec deja vu...
    Mafijasi su se godinama ubijali po ulicama glavnog grada.
    Moj je grad manji i mirniji, ali me to svejedno ne cini potpuno mirnom.
    OT, danas citam da su se medju mladjim tinejdzerima pojavile nekakve zvake sa opijumom i marihuanom.
    Brrr...u gadnom vremenu zivimo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj flower prvotno napisa
    ja mislim da je tema bitna - kud ces veceg izazova nego odgojiti dijete koje će se osjećati sigurno u ovom svijetu.
    a još mi je veći izazov odgojiti djecu da ONI ne budu ti koji će cipelariti i...
    X. A kako ih još naučiti da ne budu ni oni KOJE će cipelariti?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,24,,138307.jl

ovaj članak u jl-u nije dobio NITI JEDAN KOMENTAR! :shock:
    čak ni od "dežurnih" komentatora...

ovo je priča o sinu dr. Zlatka Miliše... a mogla bi biti priča o bilo čijem djetetu...

izdvajam kraj:

- Nasilje je postalo oblik ponašanja. Čuli ste što su rekli ubojice Luke Ritza. Da su ga ubili iz dosade. Kao stručnjaka to me ne iznenađuje. Koji su to sadržaji mladima ponuđeni u izvanškolskim programima? Zašto jedino Hrvatska nema centre za mlade? Zašto nema preventivnih programa, izuzev u ispraznim dokumentima? Neka premijer i ministar Primorac kažu koje su sadržaje ponudili djeci i mladima da im ne bude dosadno - kaže prof. Miliša.

Razmišlja o osnivanju udruge roditelja u borbi protiv nasilja, a roditelje čija su djeca bile žrtve nasilja poziva da mu se pridruže u toj ideji.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

obrisala sam tri posta - dva jer su sadrzavala direktna vrijedjanja (a ona nisu dopudstena, pogotovo sto se imenovani akteri - ne mogu sami obraniti) i jedan koji se je nadovezivao, a mogao bi diskusiju odvuci u krivom smjeru (autorici isprike).

idemo sad dalje - ako cemo govoriti o sebi - a ne o njima, ma tko to bio, ovaj ce topik ostat ziv, ako ne ide na kljucanje.
    u čemu je poanta foruma ako nemožeš reći što misliš? moj post nije nikog vrijeđao, napisala sam ono što i kako je, ono što velika većina ljudi misli a nitko ne želi govoriti.
    sve što se ovdje napiše netko može shvatiti kao uvredu i vrijeđanje.

eto...šta očekujemo od države kad na jednom forumu brišu postove jer su po nečijem osobnom mišljenju neprimjereni....i onda ćemo se čuditi što nam novinari ginu ko da su na prvoj liniji fronte.

žalosno...stvarno žalosno....

evo...obriši i ovaj post, i on će vjerovatno biti neprimjeren, ili off topic možda...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

obrisala sam tri posta - dva jer su sadrzavala direktna vrijedjanja (a ona nisu dopudstena, pogotovo sto se imenovani akteri - ne mogu sami obraniti) i jedan koji se je nadovezivao, a mogao bi diskusiju odvuci u krivom smjeru (autorici isprike).

idemo sad dalje - ako cemo govoriti o sebi - a ne o njima, ma tko to bio, ovaj ce topik ostat ziv, ako ne ide na kljucanje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razmišlja o osnivanju udruge roditelja u borbi protiv nasilja, a roditelje čija su djeca bile žrtve nasilja poziva da mu se pridruže u toj ideji.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Grozno...
    U mojoj drzavi to je vec deja vu...
    Mafijasi su se godinama ubijali po ulicama glavnog grada.
    U vreme svih tih mafijaških obračuna u mutnim i ružnim devedesetim ja sam išla u školu, prelazila pola grada do gimnazije... Kako je bilo mojoj mami, ne znam, ja bih poludela od brige.
    I tužno je, ali potpuno sam oguglala na to.
    Evo jedne scene: zadnji dan škole pred zimski raspust, druga godina gimnazije. Vraćamo se tramvajem, sneg pada. Tramvaj stao na sred tramvajskog mosta, ne ide dalje, mi mislimo zbog snega, izašli i krenuli pešice. Idemo šinama kad nekih 50m ispred nas leži čovek na snegu, još se "puši", policija tek dolazi, u snegu krvav trag. Mafijaška sačekuša, izlazio iz obližnjeg restorana, ubica odšetao u gužvi. A ja se brinem zbog dvojke iz istorije i kako ću da kažem mami....
    I potpuno smo oguglali, ništa više ne može da nas iznenadi, kad pročitam crnu hroniku moram da se podsetim da su to zaista LJUDI, da oni stvarno ginu..... čitamo to olako, kao da gledamo film....

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorci - ti si se ukljucila u tu akciju za osnivanje udruge?

zasto prozivas druge? - u udruge se ljudi ukljucuju dobrovoljno.ja svoju udrugu i svoje akcije vec vodim.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    I potpuno smo oguglali, ništa više ne može da nas iznenadi, kad pročitam crnu hroniku moram da se podsetim da su to zaista LJUDI, da oni stvarno ginu..... čitamo to olako, kao da gledamo film....

Da, ovo je vise nego strasno. A novine prepune, prepune toga...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Citiraj Anvi prvotno napisa
    Ma ići će ti to i dalje, samo će se vjerojatno zvati Nagrada Ivo Pukanić.
    Bojim se da ako nema Pukija - nema ni Nacionala :/

a uopće se ne bojim ovih događaja, bojim se onoga što se njima prikriva i onoga što nam zbog toga slijedi jer mi se čini da je globalni trend uvođenje terora straha i mjera protiv običnih građana kao npr. pojačat ćemo prisluškivanje i praćanje fore...i u ZG stiže 250 policajaca...nadam se da znaju baratati oružjem za razliku od onog u Petrinjskoj koji je upucao slučajnu prolaznicu...

flower obrisala vrijeđanje

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nije Pukanić niti itko tko je ubijen na taj način - ubijen slučajno ili bez razloga....

Iako, i meni je trta jer se slijedeće godine selimo za Zagreb, pa mi nije baš fora osjećaj da se trebam pripremiti s pancirkama i arsenalom plinskih pištolja za cijelu family....

Nego, možda ćete reći da sam bezosjećajna, ali mene sada zaista brine što će biti sa Top stipendijom :?
    Četiri godine sam se ubijala za ocjene, krvarila nad knjigom i simultano radila, pisala, objavljivala članke...sve kako bih napokon ostvarila tu fuckin' Top stipendiju za koju se natječem već dvije godine...

I sada kada napokon imam masu materijala u svom CV-u i kada imam savršenstvo ocjena u indexu - meni ubiju Pukija :/

ovo me podsjetilo na doba kad je Tito umro. Ja sam isplakala potoke suza jer sam mislila da neću biti primljena u pionire :shock: al eto još godinama iza pioniri su postojali. Tak da se nadam da će i ta stipendija.

Što se tiče svih tih naručenih ubojstava pokušavam ne razmišljati, jer ja baš nikako ne mogu utjecati na to.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam daleko od ovih zbivanja i u ovakvim trenutcima neizmjerno sretna što živim u zapi**dini... i nadam se da neka od ovih faca neće doći ovdje na ljetovanje pa da ga netko upuca pred mojom kućom... naravno i mene usput... i nadam se da više neću morati u Zagreb... jadno, jel da

sinoć sam slušala Fabera, čovjek lijepo govori i stvarno mu želim uspjeh u provođenju svega što je jučer rekao... baš se nadam da će uspjeti... ali zbog onoga što je rekao mislim da ga mafija neće baš volit... a ni ljudi koji sada rade u policiji... mislim da će se zamjerit mnogima...

žalosno u svemu ovome je šta je mafija, čini mi se, bolje organizirana od sustava i te pravne države koju ja još nisam imala prilike upoznati osim kad se radi o maltretiranju vlastitih građana zbog zvizdarija... ... velike se (do sada) puštalo na miru... mali su plaćali danak...

ono što me brine je kako svoju djecu naučiti da ovo što se događa nije normalno, da treba cijeniti ljudski život kao takav i organizirati si život da nađe vrstu zabave koja ne uključuje maltretiranje drugih... kako im pokazati da je ovo što se događa s društvom jadno i loše... a tte jadne i loše stvari se događaju kao da su najnormalnija stvar na svijetu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorci - ti si se ukljucila u tu akciju za osnivanje udruge?

zasto prozivas druge? - u udruge se ljudi ukljucuju dobrovoljno.ja svoju udrugu i svoje akcije vec vodim.
    flower, nisam se uključila u tu udrugu. jer ne znam ni da li postoji. niti ikog prozivam (otkud ti ta ideja???? :shock: ). da ta udruga postoji - vrlo vjerojatno bi ih kontaktirala i probala se na neki način uključiti (ukoliko te zanima moj stav po tom pitanju).

na ovom RODITELJSKOM forumu se trenutno vodi nekoliko rasprava o nasilju, i šokantno mi je da nitko nije čak ni prokomentirao priču RODITELJA čije dijete je napadnuto. (ni u jl - ni ovdje.)naime - više je komentara o tome kako je nečiji post obrisan....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni iz linkanog članka nije jasno da li su roditelji dali prijavu policiji kad već znaju identitet oba osumnjičena i što je policija poduzela?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa

žalosno u svemu ovome je šta je mafija, čini mi se, bolje organizirana od sustava i te pravne države koju ja još nisam imala prilike upoznati osim kad se radi o maltretiranju vlastitih građana zbog zvizdarija... ... velike se (do sada) puštalo na miru... mali su plaćali danak...

mafija uglavnom je država ili obratno kak hoćete... :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Meni iz linkanog članka nije jasno da li su roditelji dali prijavu policiji kad već znaju identitet oba osumnjičena i što je policija poduzela?
    Prof. Miliša vjeruje da će pravna država i u njegovu slučaju profunkcionirati i da će napadače na njegova sina stići adekvatna kazna.
    iz ovog zaključujem da je prijavljeno... samo što je situacija kao i u ostalim slučajevima - "pojeo vuk magare"... :/

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je prestrašno kako nitko nije objavio priču kako su u Getrou (nedaleko Dubrovnika) pokušali oteti dijete, u WC-u su maloj djevojčici, nakon što ju je majka izgubila iz vida na tri sekunde, obrijali glavicu, obojali je i presvukli...na sreću, vrata su se zablindirala kako kriminalci ne bi pobjegli pa su tako i uhvaćeni...

Gdje da ja pročitam tu informaciju???

Isto tako kada je Britt nestala u Dubrovniku puna dva mjeseca policija nije poslala obavijest za medije da je nestalo još dvoje ljudi iz Dubrovačko - neretvanske županije...tek nakon dva mjeseca je poslano izvješće da se za njima "intenzivno" traga...ovo "intenzivno" je već izlizani kliše :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je prestrašno kako nitko nije objavio priču kako su u Getrou (nedaleko Dubrovnika) pokušali oteti dijete, u WC-u su maloj djevojčici, nakon što ju je majka izgubila iz vida na tri sekunde, obrijali glavicu, obojali je i presvukli...na sreću, vrata su se zablindirala kako kriminalci ne bi pobjegli pa su tako i uhvaćeni...

/
    urbana legenda
    ta priča se ponavlja već godinama, ja sam je prvo čula sa Palmanovom, pa je bio Graz, pa se preselila u Zagreb, Osijek, Split, sad Dubrovnik....

ne daj Bože da se ostvari

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa

/
    urbana legenda
    ta priča se ponavlja već godinama, ja sam je prvo čula sa Palmanovom, pa je bio Graz, pa se preselila u Zagreb, Osijek, Split, sad Dubrovnik....

A ja ovu priču čula za zadarski Interspar. Ajde lakše mi je sad kad vidim da je izmišljotina

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

isto kao i korokodili u kanalizaciji

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Osobno, jesam zabrinuta. I ne mogu pred svim tim sto se u gradu dogadja zatvarati oci, ne, ne. Bas smo muz i ja komentirali kako smo i mi tamo povremeno znali ostaviti auto. A, nismo povezani s mafijom, koja je btw, meni donedavno izgledala kao urbana legenda. Dok sam bila klinka sjecam se da su tzv. mafijasi ljude ubijali po Sljemenu, Medvednici, u Zagorju, na Velebitu - i da, bilo mi je bitno da ih se nadje sto kasnije, po mogucnosti u takvom stanju da je identifikacija jako teska... Ovo sto se sada dogadja, to se moze dogoditi i pored mene. Oni, tko god da to bio, oni su u gradu, mojem, nasem i vasem, kako god hocete. I da, vjerojatno jesu profesionalci, koji nece omanuti, da, precizni su. KOliko to meni znaci ako sam u tom trenutku, ja ili moje dijete slucajni prolaznik, na jednostavno krivom mjestu u pogresno vrijeme? Onoga trena kad su se "spustili" u ulice mojega grada, gdje radim i zivim, kad se to vise ne dogadja negdje daleko - onda to jest i moj problem.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    isto kao i korokodili u kanalizaciji
    ili crna udovica u drvu života.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zmije u kanalizaciji su ovo ljeto bile stvarne. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

/
    urbana legenda

A ja sam čula varijantu na jednoj jadranskoj plaži. Netko je ošišao malu među mnoštvom ljudi a da to nikome nije bilo čudno.

Ali da se vratim na temu. Nije čudno kakva su djeca danas kad je radno vrijeme roditelja - po potrebi posla, najčešće cijeli dan. A onda kad ljudi tako iscrpljeni dođu kući traže samo relaksaciju. Dijete uza sebe i ne vide i ne osjećaju.
    I veliki klinci imaju jako potrebu pričati s roditeljima, podijeliti s nama svoje brige i dojmove, ali preduvjet je za to - da budemo prisutni...Možemo li uopće zamisliti što se u njihovim glavama događa kad nas ne bi bilo, iz dana u dan? Tko im tada postaje uzor?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo još detalja o Miliši i drugima

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa

/
    urbana legenda

A ja ovu priču čula za zadarski Interspar. Ajde lakše mi je sad kad vidim da je izmišljotina
    Ista prica i za bg i ns Merkator...Teska izmisljotina...

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •