Ni ja. Previše je to isprepleteno, a nakon prošlotjedne "Nedjeljom u 2" teško mi je povući granicu gdje prestaje mafija i kriminal, a počinju državne institucije.Dijana prvotno napisa
Protiv koga da se onda bore?
Ni ja. Previše je to isprepleteno, a nakon prošlotjedne "Nedjeljom u 2" teško mi je povući granicu gdje prestaje mafija i kriminal, a počinju državne institucije.Dijana prvotno napisa
Protiv koga da se onda bore?
Grozno...
U mojoj drzavi to je vec deja vu...
Mafijasi su se godinama ubijali po ulicama glavnog grada.
Moj je grad manji i mirniji, ali me to svejedno ne cini potpuno mirnom.
OT, danas citam da su se medju mladjim tinejdzerima pojavile nekakve zvake sa opijumom i marihuanom.
Brrr...u gadnom vremenu zivimo.
X. A kako ih još naučiti da ne budu ni oni KOJE će cipelariti?apricot prvotno napisa
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,24,,138307.jl
ovaj članak u jl-u nije dobio NITI JEDAN KOMENTAR! :shock:
čak ni od "dežurnih" komentatora...
ovo je priča o sinu dr. Zlatka Miliše... a mogla bi biti priča o bilo čijem djetetu...
izdvajam kraj:
- Nasilje je postalo oblik ponašanja. Čuli ste što su rekli ubojice Luke Ritza. Da su ga ubili iz dosade. Kao stručnjaka to me ne iznenađuje. Koji su to sadržaji mladima ponuđeni u izvanškolskim programima? Zašto jedino Hrvatska nema centre za mlade? Zašto nema preventivnih programa, izuzev u ispraznim dokumentima? Neka premijer i ministar Primorac kažu koje su sadržaje ponudili djeci i mladima da im ne bude dosadno - kaže prof. Miliša.
Razmišlja o osnivanju udruge roditelja u borbi protiv nasilja, a roditelje čija su djeca bile žrtve nasilja poziva da mu se pridruže u toj ideji.
u čemu je poanta foruma ako nemožeš reći što misliš? moj post nije nikog vrijeđao, napisala sam ono što i kako je, ono što velika većina ljudi misli a nitko ne želi govoriti.flower prvotno napisa
sve što se ovdje napiše netko može shvatiti kao uvredu i vrijeđanje.
eto...šta očekujemo od države kad na jednom forumu brišu postove jer su po nečijem osobnom mišljenju neprimjereni....i onda ćemo se čuditi što nam novinari ginu ko da su na prvoj liniji fronte.
žalosno...stvarno žalosno....
evo...obriši i ovaj post, i on će vjerovatno biti neprimjeren, ili off topic možda...
![]()
Razmišlja o osnivanju udruge roditelja u borbi protiv nasilja, a roditelje čija su djeca bile žrtve nasilja poziva da mu se pridruže u toj ideji.![]()
U vreme svih tih mafijaških obračuna u mutnim i ružnim devedesetim ja sam išla u školu, prelazila pola grada do gimnazije... Kako je bilo mojoj mami, ne znam, ja bih poludela od brige.Vishnja prvotno napisa
I tužno je, ali potpuno sam oguglala na to.
Evo jedne scene: zadnji dan škole pred zimski raspust, druga godina gimnazije. Vraćamo se tramvajem, sneg pada. Tramvaj stao na sred tramvajskog mosta, ne ide dalje, mi mislimo zbog snega, izašli i krenuli pešice. Idemo šinama kad nekih 50m ispred nas leži čovek na snegu, još se "puši", policija tek dolazi, u snegu krvav trag. Mafijaška sačekuša, izlazio iz obližnjeg restorana, ubica odšetao u gužvi. A ja se brinem zbog dvojke iz istorije i kako ću da kažem mami....
I potpuno smo oguglali, ništa više ne može da nas iznenadi, kad pročitam crnu hroniku moram da se podsetim da su to zaista LJUDI, da oni stvarno ginu..... čitamo to olako, kao da gledamo film....
sorci - ti si se ukljucila u tu akciju za osnivanje udruge?
zasto prozivas druge? - u udruge se ljudi ukljucuju dobrovoljno.ja svoju udrugu i svoje akcije vec vodim.
vissnja prvotno napisa
Da, ovo je vise nego strasno. A novine prepune, prepune toga...![]()
abonjeko prvotno napisa
a uopće se ne bojim ovih događaja, bojim se onoga što se njima prikriva i onoga što nam zbog toga slijedi jer mi se čini da je globalni trend uvođenje terora straha i mjera protiv običnih građana kao npr. pojačat ćemo prisluškivanje i praćanje fore...i u ZG stiže 250 policajaca...nadam se da znaju baratati oružjem za razliku od onog u Petrinjskoj koji je upucao slučajnu prolaznicu...
flower obrisala vrijeđanje
abonjeko prvotno napisa
ovo me podsjetilo na doba kad je Tito umro. Ja sam isplakala potoke suza jer sam mislila da neću biti primljena u pionire :shock:al eto još godinama iza pioniri su postojali. Tak da se nadam da će i ta stipendija.
Što se tiče svih tih naručenih ubojstava pokušavam ne razmišljati, jer ja baš nikako ne mogu utjecati na to.
Ja sam daleko od ovih zbivanja i u ovakvim trenutcima neizmjerno sretna što živim u zapi**dini... i nadam se da neka od ovih faca neće doći ovdje na ljetovanje pa da ga netko upuca pred mojom kućom... naravno i mene usput... i nadam se da više neću morati u Zagreb... jadno, jel da![]()
sinoć sam slušala Fabera, čovjek lijepo govori i stvarno mu želim uspjeh u provođenju svega što je jučer rekao... baš se nadam da će uspjeti... ali zbog onoga što je rekao mislim da ga mafija neće baš volit... a ni ljudi koji sada rade u policiji... mislim da će se zamjerit mnogima...
žalosno u svemu ovome je šta je mafija, čini mi se, bolje organizirana od sustava i te pravne države koju ja još nisam imala prilike upoznati osim kad se radi o maltretiranju vlastitih građana zbog zvizdarija...... velike se (do sada) puštalo na miru... mali su plaćali danak...
ono što me brine je kako svoju djecu naučiti da ovo što se događa nije normalno, da treba cijeniti ljudski život kao takav i organizirati si život da nađe vrstu zabave koja ne uključuje maltretiranje drugih... kako im pokazati da je ovo što se događa s društvom jadno i loše... a tte jadne i loše stvari se događaju kao da su najnormalnija stvar na svijetu![]()
flower, nisam se uključila u tu udrugu. jer ne znam ni da li postoji. niti ikog prozivam (otkud ti ta ideja???? :shock: ). da ta udruga postoji - vrlo vjerojatno bi ih kontaktirala i probala se na neki način uključiti (ukoliko te zanima moj stav po tom pitanju).flower prvotno napisa
na ovom RODITELJSKOM forumu se trenutno vodi nekoliko rasprava o nasilju, i šokantno mi je da nitko nije čak ni prokomentirao priču RODITELJA čije dijete je napadnuto. (ni u jl - ni ovdje.)naime - više je komentara o tome kako je nečiji post obrisan....![]()
Meni iz linkanog članka nije jasno da li su roditelji dali prijavu policiji kad već znaju identitet oba osumnjičena i što je policija poduzela?
štrigica prvotno napisa
mafija uglavnom je država ili obratno kak hoćete... :/
čokolada prvotno napisa
iz ovog zaključujem da je prijavljeno... samo što je situacija kao i u ostalim slučajevima - "pojeo vuk magare"... :/Prof. Miliša vjeruje da će pravna država i u njegovu slučaju profunkcionirati i da će napadače na njegova sina stići adekvatna kazna.
Meni je prestrašno kako nitko nije objavio priču kako su u Getrou (nedaleko Dubrovnika) pokušali oteti dijete, u WC-u su maloj djevojčici, nakon što ju je majka izgubila iz vida na tri sekunde, obrijali glavicu, obojali je i presvukli...na sreću, vrata su se zablindirala kako kriminalci ne bi pobjegli pa su tako i uhvaćeni...
Gdje da ja pročitam tu informaciju???
Isto tako kada je Britt nestala u Dubrovniku puna dva mjeseca policija nije poslala obavijest za medije da je nestalo još dvoje ljudi iz Dubrovačko - neretvanske županije...tek nakon dva mjeseca je poslano izvješće da se za njima "intenzivno" traga...ovo "intenzivno" je već izlizani kliše :/
urbana legendaabonjeko prvotno napisa
ta priča se ponavlja već godinama, ja sam je prvo čula sa Palmanovom, pa je bio Graz, pa se preselila u Zagreb, Osijek, Split, sad Dubrovnik....
ne daj Bože da se ostvari
A ja ovu priču čula za zadarski Interspar. Ajde lakše mi je sad kad vidim da je izmišljotinaaleksandra70vanja prvotno napisa
isto kao i korokodili u kanalizaciji
Osobno, jesam zabrinuta. I ne mogu pred svim tim sto se u gradu dogadja zatvarati oci, ne, ne. Bas smo muz i ja komentirali kako smo i mi tamo povremeno znali ostaviti auto. A, nismo povezani s mafijom, koja je btw, meni donedavno izgledala kao urbana legenda. Dok sam bila klinka sjecam se da su tzv. mafijasi ljude ubijali po Sljemenu, Medvednici, u Zagorju, na Velebitu - i da, bilo mi je bitno da ih se nadje sto kasnije, po mogucnosti u takvom stanju da je identifikacija jako teska... Ovo sto se sada dogadja, to se moze dogoditi i pored mene. Oni, tko god da to bio, oni su u gradu, mojem, nasem i vasem, kako god hocete. I da, vjerojatno jesu profesionalci, koji nece omanuti, da, precizni su. KOliko to meni znaci ako sam u tom trenutku, ja ili moje dijete slucajni prolaznik, na jednostavno krivom mjestu u pogresno vrijeme? Onoga trena kad su se "spustili" u ulice mojega grada, gdje radim i zivim, kad se to vise ne dogadja negdje daleko - onda to jest i moj problem.
Zmije u kanalizaciji su ovo ljeto bile stvarne. :/
A ja sam čula varijantu na jednoj jadranskoj plaži. Netko je ošišao malu među mnoštvom ljudi a da to nikome nije bilo čudno.aleksandra70vanja prvotno napisa
Ali da se vratim na temu. Nije čudno kakva su djeca danas kad je radno vrijeme roditelja - po potrebi posla, najčešće cijeli dan. A onda kad ljudi tako iscrpljeni dođu kući traže samo relaksaciju. Dijete uza sebe i ne vide i ne osjećaju.
I veliki klinci imaju jako potrebu pričati s roditeljima, podijeliti s nama svoje brige i dojmove, ali preduvjet je za to - da budemo prisutni...Možemo li uopće zamisliti što se u njihovim glavama događa kad nas ne bi bilo, iz dana u dan? Tko im tada postaje uzor?
Evo još detalja o Miliši i drugima
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx
Ista prica i za bg i ns Merkator...Teska izmisljotina...Trina prvotno napisa