Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 122 od 122

Tema: Kako ja ne mogu na kraj s ucenjem...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

nismo 3,5 sata bas bubali samo pjesmicu
    i po melitu smo na zbor otisli u medjuvremenu i jeli...
    ja sam stekla utisak da ste se 3,5 sata mučili s tom pjesmicom. :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja isto

mislim jeli smo, vozali se vamo tamo, al cijelo vrijeme se nesto ok pjesmice vrtilo

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme meni, Muks, pa vama je bilo bas zabavno! Sad te vise necu slusat kad spomenes mucenje

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B ove godine puno lakse savladava ucenje pjesmica na pamet, prosle godine j bilo kao kod vas. no, stvarno svatko treba naci svoj put, jer da sam mu rekla da uz dosadno ucenje napamet treba i crtati!! ne bi mi oprostio do kraja skolske godine...

inace, eto dunje kod mene u parku - dodjite na kavu

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oskar i melita su se danas ujutro probudili valjda u pol 6, pol 7
    pospremili cijelu sobu :shock: :shock:
    oprali sudje i spakirali smece :shock: :shock: :shock:

kaj je mozda danas pun mjesec ili neka super ravnoteza mledju planetama?

i onda mene probudili da me obavijeste kak su to sve napravili i nek se ja probudim, a oskar je stao pred mene bunovnu i izrecitirao pjesmicu ko iz puske :D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

TO se trazi!! :D

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nije pun mjesec (a nije) onda ima nesto u onom kanadskom meteoru

bravo oni

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Muki

ajd, da ne grintam uvijek na svoju Ledu, barem mi pjesmicu nauci iz 2 citanja (ja citam, naravno )

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ako nije pun mjesec (a nije) onda ima nesto u onom kanadskom meteoru

bravo oni
    Joj, nesto ima, zadnja 3-4 dana sanjam nevjerojatne snove. :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sam ja jedina koja ne vidi smisla u bubanju na pamet? :/ I Sonja se namučila s jednom pjesmicom i baš mi je bilo žao djeteta jer pjesma nije imala nikakvog ritma nešto malo rime i nikakvog smisla. Evo samo jedna strofa pa da vidite o čemu pričam

Kruh

..."pred pekarom i mljekarom
    sve od mnoštva redovito vrvi
    a kad ga ulicom nose
    njegov je miris u njima prvi..."

objašnjavala sam satima o čemu se tu radi, što je mnoštvo, što je to vrvjeti...da bi na kraju jadna istu tu strofu izrecitirala ovako

pred pekarom i mljekarom
    sve od puno ljudi uvijek vrpolji

Mislim uspjela je nekako jadna to sve popamtit al je bome namučila i sebe i mene a i pjesmu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam ljubitelj bubanja napamet, ali vjerojatno to ima smisla u nizim razredima... (ustrajnost, disciplina itd), a i prilika manje kreativnoj djeci da u necemu mogu biti dobri.

Moj mladji ima fotografsko pamcenje, ali stariji - s njim treba raditi (jer ga to bas i ne zanima) tako da se dogode apsurdne situacije - mali UZ VELIKOG zapamti kojesta i reproducira mu to na uho kao diktafon! A onda to i starijemu udje u glavu... Ucenje pjesmice u 2 dana je pravilo za takve ne odvise zainteresirane klince. U glavu im udje "bocno" kad se covjek prestane nadati.

(Offt. jos malo u vezi Dunje i ptice - Kako je moguce da dijete od 8-9 godina ne zna sto je dunja?

No hard feelings... Moji su fascinirani svim vrstama voca, a narocito obozavaju "netipicne" i starinske vrste kao sto su oskoruse, musmule i dakako dunje... Kitnkes - mljac!)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo zapeli prošli tjedan s prirodom, a onda mi je prijateljica rekla dobar način učenja: tako da se svaka rečenica u knjizi preoblikuje u pitanje. Probali smo to i stvarno je dobar sistem za predmet kao priroda, povijest, zemljopis i sl.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

peterlin.. a dogodilo se tak da nije nikad imao priliku vidjet dnju, kaj ja tu mogu...

neka djeca nikad kravu, jeza ili kokos u zivo nisu vidjela
    a moj oskar u zivo nije vidio dunju

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj je mali (3.razred) jučer pisao lektiru od 17 do 21,30 i danas ujutro se još digao u 6.40 i pisao do 7.30. Nekad je to bila katastrofa, a sad mu ja pomognem oko glavnih stvari, a sadržaj piše sam, jako mu to sporo ide, a uvijek čeka zadnji čas

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad lektiru pisu doma, evo neki dan su, mi to podijelimo u tri dana po pola sata, stvarno je previse lektiru pisati odjednom
    za zadnji dan smo npr ostavili samo zadnje pitanje i ilustracije

u subotu ide na vazan izvidjacki susret i ima za nauciti jako dugu pjesmicu,
    isto nismo sve odjednom, nego u par dana, a ovo sto je netko rekao, ako navecer ponavljas, ujutro znas, kod ivara stvarno djeluje

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi lektiru obavezno pisemo u nekoliko dana, pjesmice, na zalost, uvijek dobi za drugi dan za zadacu...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    kad lektiru pisu doma, evo neki dan su, mi to podijelimo u tri dana po pola sata, stvarno je previse lektiru pisati odjednom
    za zadnji dan smo npr ostavili samo zadnje pitanje i ilustracije

u subotu ide na vazan izvidjacki susret i ima za nauciti jako dugu pjesmicu,
    isto nismo sve odjednom, nego u par dana, a ovo sto je netko rekao, ako navecer ponavljas, ujutro znas, kod ivara stvarno djeluje
    E, tako sam i ja htjela napraviti, ali se njemu nije dalo za vikend pa sam ga pustila sad neka ga stisne...mislim da će nakon ovog iskustva shvatiti da je bolje da piše nekoliko dana pomalo..A druga stvar koju mu mislim predložiti je da si vodi dnevnik lektire kad čita, bilješke o likovima, mjestima radnje i toku događaja. Poslije mu bude lakše pisati po bilješkama. Ovako je morao prolistati 140 strana knjige kako bi se podsjetio svega što se događalo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Muki, kako inače napredujete?
    Jeste bili u IDEM-u? Kako ti se sviđa?
    Jel vam još dolazi teta pomagačica u učenju?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nas i dalje mući koncentracija tj. nedostatak iste Jučer smo vježbale matematiku jer danas pišu veliki test i napiše ona ovako:

38-9=38-8-1=30-1=99

99 jooooooooooooj

Drugi zadatak

9+8=9+1+7=10+7=70

joooooooooj a znam da je to sve nedostatak koncentracije. I pitam ja nju pa dobro kolko je 9+8 ona kaže 17 pa otkud onda 70 majkumupoljubim, a ona veli joooooooooj gle stvarno a zabunila sam se. Nadam se da će na testu ipak malo proradit koncentracija. Jesu i vaši tak blago rečeno zaneseni?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    . Jesu i vaši tak blago rečeno zaneseni?
    pa kaj nisi ti pisala o predpubertetu? :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Citiraj yaya prvotno napisa
    . Jesu i vaši tak blago rečeno zaneseni?
    pa kaj nisi ti pisala o predpubertetu? :?

Jesam al nisam povezala da bi ju i na tru stranu moglo čopit. Ajme da

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    peterlin.. a dogodilo se tak da nije nikad imao priliku vidjet dnju, kaj ja tu mogu...

neka djeca nikad kravu, jeza ili kokos u zivo nisu vidjela
    a moj oskar u zivo nije vidio dunju
    U pravu si, draga. Sorry, malo sam se zaletjela s ocjenom. Nasa djeca su djeca s asfalta i ne cudi me kad misle da su krave ljubicaste jer im je Milkina reklama dostupnija od zive zivotinje, a mlijeko ionako dolazi iz tetrapaka, a ne iz vimena.

Svi mi imamo slijepe tocke (tko zna koje su moje, ja ih sama ne vidim, a tak je i s klincima...). Podrazumijevamo neke stvari, pa nas djeca iznenade s pitanjima... Zapravo, nije to nist novo. Jos je MM bio takav - gradsko dijete: u toj dobi u skoli su ucili kako se proizvodi vino. Dosao je doma i mami rekao da su se NEKAD DAVNO LJUDI JAKO MUCILI DA PROIZVEDU VINO OD GROZDJA, a danas se samo ode u trgovinu po vino... I tako... Moram pitati mamu kakvi su bili moji biseri, a tko zna kakvi biseri jos mene cekaju s mojom dvojicom.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •