Citiraj fegusti prvotno napisa
peterlin, ja te moram pitati... jesi li ti inače tako konstruktivna i kreativna u pronalaženju rješenja problema ili su te prilike na to natjerale?
Mhm, ne znam. Valjda imam smisla za tako nešto, ali to nikad ne bi izašlo na vidjelo da nije bilo hude sile.

Prilike su me na to natjerale i situacija u kojoj smo se našli. A i nismo bili sami... Zahvalna sam mnogima koji su nam pomagali - odgajateljici u vrtiću bez koje bi puno kasnije detektirali deficitarni sluh našeg sina, liječnicima s Merkura i Rebra, logopedima iz Suvaga i izvan Suvaga, a sada učiteljicama.

Kreativnost sam do udaje rješavala kuhajući i pišući kuharice i sl. Sad ne stignem, bar ne u tolikoj mjeri.

Eh, da... Rješenja koja sam smislila bila su dobra za naše probleme i sigurno nisu primjenjiva za svakoga. Ako nekome pomogne naše iskustvo, bit će mi drago...

A koji put treba pomagati i na drugi način - ovako kako je Mukica to riješila (kapa dolje). OSOBA koja s djetetom uči jako je važna karika. Ranije sam i ja znala davati instrukcije (za stariju djecu i mlade) i pomagati drugima u učenju, ali sad ne stižem i nemam "sape" za to više... Isto tako, možda će i za moje sinove kasnije biti potrebna neka druga osoba kao pomoć u učenju.

Kako god bilo, roditeljski je zadatak da nađu najbolje rješenje za svoje dijete.