Citiraj Lutonjica prvotno napisa
nacrtaj strelicu udesno ispod svake zivotinje..." on procita "nacrtati stanicu desno svakoj zivotinji..."
njega to nikad nije zanimalo duze od 3 minute, a i onda je napravio sve na ofrlje
pise ocajno... opce nemres skuzit koje je koje slovo
muki, dugo sam radila s djecom nižih razreda koja imaju poteškoća u svladavanju gradiva, i to bas sam radila pomoć u učenju.
meni je ovo kvotano vrlo simptomatično, odmah mi padaju na pamet disleksija/ disgrafija. to su dosta česti problemi, a suradnjom roditelja i škole se mogu relativno lako riješiti problemi s učenjem.
toplo ti preporučam da se javiš u samoborski IDEM, tamo pružaju pomoć u učenju (vrlo povoljno), postoji mogućnost dijagnostike, pomažu roditeljima savjetima, a kontaktiraju i sa školom i s nastavnicima kako bi se pomoglo djetetu.
Ovo bi moglo biti dobar put... A sto kaze uciteljica tj. uciteljice ??? Naime, UCITELJI su zaduzeni da strucnu sluzbu i roditelje upozore na eventualne poremecaje paznje, sustavne greske i slicno, te da ukazu na potrebu ukljucivanja logopeda. U boravku se to moze relativno lako rijesiti (teoretski) ako u skoli postoji logoped, ali u praksi je to deficitarno - moj sin vec preko godinu dana ne moze doci na red za to, iako ima cak i rjesenje MZOS o individualiziranom pristupu. Valjda znaju da cemo mi doma odraditi sve kaj treba, a logopedica u skoli ima puuuno previse posla. Drzim fige da je uspiju zaposliti na puno radno vrijeme, jer potrebe su velike. Nije to rijedak problem.

Inace, na stranicama udruge Idem ima fakat korisnih savjeta!