I ja sam se pitala dok moje dijete ove jeseni nije krenulo u prvi....reče čokolada;
Mene također zanima što se to promijenilo u zadnjih 20-30 godina u školstvu? Zašto naši roditelji s nama nisu morali svaki dan sjediti i učiti? Ok, bilo je i onda lošijih učenika koji su trebali pomoć, ali ovo sad mi se čini baš koma stanje.
Uglavnom, moje mišljenje je da udžbenici nisu zadovoljavajuće kvalitete, ima previše sitnih crteža, nejasnih i nelogičnih zadataka, koje valjda ni autor sam nebi znao riješiti. Knjiga ima ima previše, što stvara nered na stolu i u glavi, pogotovo onima sa slabom koncentracijom kao moje dijete.
Učiteljicama treba mjesec dana da nauče djecu kako svladati tu gomilu na stolu. Program je turbo nabrijan, djeca su u listopadu imala dva testa i diktat, dok smo mo prije 29 godina u to doba još bili na slovarici, kosoj i ravnoj crti.
Uglavnom imaju previše zadaće, koju maleni nekad piše i po 2-3 sata i ja sjedim s njim i radim.
Ja sam nekad imala sve 5 bez pomoći i valjda cijelu osnovnu nisam ništa učila, a nije da moje dijete zna manje nego ja u toj dobi. Došao je u školu sa znanjem čitanja i pisanja i još mnogo toga. Mogu misliti kako je onima koji nisu...
Ima još jaaako puno toga, i jako sam tužna zbog toga.
Mukica i kod nas se zahtjeva maksimalna koncentracija u radu zadaće,ali moja![]()