Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
mim, a zašto nisi citirala mukicin post još nekoliko redaka?

Citiraj Mukica prvotno napisa
cvijeta, ja od prvog dana prvog razreda sjedim s njim i ako nista drugo moram gledati direkt (ravno, bez skretanja pogleda) u to sto on pise
ne daj boze da pogledam u stranu ili se javim na telefon, krenem promijesta luk sto se dinsta na sparetu ili opart sudje dok on ne rijesi ta 3 zadatka iz matematike
nikada nikako drugacije nije htio - kad sjednemo pisat zadacu moja paznja mora biti 100% usmjerena na njega i nejgov rad i trud oko zadace...
I mogu ti potvrditi da ne završe svi takvi slučajevi na instrukcijama kad krenu u srednju školu.
Neki sazrijevaju malo sporije i taman u srednjoj školi se osamostale i čak pomažu drugim učenicima u učenju.
A neki nikad ne nauče učiti.

Nisam citirala ostatak posta jer je nevažan. Ako je od prvog dana majka kraj njega i prati kako povlači crte po papiru onda je on samo tako i naučio učiti. Za drugačije ne zna, nije imao priliku naviknuti se da sam rješava zadaću. Ni jedno dijete ne zna kako je to ići u školu, sjediti za pisaćim stolom, biti odgovorno za ono što napravi. Roditelji su tu da ga tome nauče, učitelji također. Kao što ja ne očekujem da M. ili MM sjede kraj mene kad pišem neki stručni tekst (jer je to moj zadatak i ja sam ga sposobna izvršiti sama) tako M. ne očekuje da gledam kako ona piše sastavak (jer je to njen zadatak i sposobna ga je izvršiti).

Btw, ovo nije tema Mim protiv Mukice i to što sam izrazila svoje mišljenje, argumentirala kasnijim ponašanjem srednjoškolaca koje sam morala učiti kako da uče između ostalog zato jer su mame mislile da im rade usluge podvlačeći im tekst u knjizi u 3. srednje, ne znači da sad želim da me se napada.