Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 55

Thread: Priopcenje Hrvatske udruge primalja

anchie76's Avatar

Default Priopcenje Hrvatske udruge primalja

IZJAVA

HRVATSKA UDRUGA PRIMALJA izjavljuje i obavještava cijenjene članice Udruge Roda i druge posjetioce Rodinog Foruma:

Sudionica na Forumu koja se koristila korisničkim imenom «Primalja», a sada je isti promijenila u «Fabiola» nije nam poznata, a njeni su stavovi, mišljenja, izjave, savjeti, te također način izražavanja gotovo uvijek potpuno oprečni onima koje Hrvatska udruga primalja promiče i njeguje. Zbog toga se želimo javno ograditi od ove osobe koja se predstavlja kao primalja i svega što njeni postovi sadrže, jer nanose štetu ugledu naše Udruge i primaljske struke općenito.

Na www.udrugaprimalja.hr postoji kontakt e-mail adresa za žene/obitelji koje žele kontakt s primaljom, ovaj način pokazao se dobrim te stoga pozivamo zainteresirane i potrebite da nam se ovim putem jave. Osim postavljanja jednog pitanja, može se zatražiti prepiska / kontakt s primaljom.

Deaedi's Avatar

Ne kuzim ovo, pa kako bi im i mogla biti poznata, na forumu smo anonimni. Naravno da iznosi svoje stavove, a ne od Udruge primalja.

Mislim da je ovakvo reagiranje neprimjereno i protivno slobodi izrazavanja na forumu, a i samoj prirodi foruma.

anchie76's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi
    Ne kuzim ovo, pa kako bi im i mogla biti poznata, na forumu smo anonimni. Naravno da iznosi svoje stavove, a ne od Udruge primalja.
    Pa iznosi svoje stavove, no problem je sto se predstavlja kao primalja i iznosi stvari za koje Udruga primalja smatra da nisu tocne i istinite. Samo su na ovaj nacin htjeli upozoriti korisnike.

Deaedi's Avatar

A cuj, pa nigdje nije zabranjeno predstavljati se svojim zanimanjem.
    Ne kuzim sta zele reci pod:"Sudionica na Forumu koja se koristila korisničkim imenom «Primalja», a sada je isti promijenila u «Fabiola» nije nam poznata".
    A da im je poznata, onda bi bilo u redu. Ili da iznosi stavove s kojima su oni suglasni, onda bi bilo uredu?

Ne sviđa mi se ovakav način utjecaja na forum.

cvijeta73's Avatar

potpis deaedi - i stvarno ne kužim kako znaju da im nije poznata, po nicku :?

ona i nije pisala svoje postove kao članica udruge primalja, nego je iznosila svoje stavove.
    a eventualno su se mogli ograditi u smislu - udruga primalja ne podržava stavove forumašice "primalje" i to bi bilo u redu.
    ovako - :?

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Mozda grijesim, ali ne sjecam se da je Primalja/Fabiola pisala u ime bilo kakve udruge, bolnice ili slicno. Ni na jedno pitanje o svom radnom mjestu nije konkretno odgovorila. Stovise, izbjegavala je odgovor.

Vecina korisnika foruma ne predstavlja se punim imenom i prezimenom, a ipak spominju sto rade i cime se bave. Mozda, opet, grijesim, ali ne sjecam se da su neke druge ustanove/udruge/tvrtke slale dopise kojima se ogradjuju od onoga sto Fido ili Mickey Mouse kazu o [......].

Dakle, ako je korisnica negdje pisala da je clanica Udruge i iznosila stavove suprotne onima koje Udruga zagovara... onda ovo ima smisla. U suprotnom - ne razumijem. (Odnosno, slazem se s Deaedi.)

Deaedi's Avatar

Sta ako se oglasi Ministrstvo prosvjete, pa kaze da npr. korisnica pod imenom npr. monika81 koja se predstavlja kao profesor kemije im nije poznata i da njeni stavovi ne odgovaraju stavovima Ministarstva. Ili neki drugi primjer...Ili korisnica koja se predstavila kao odgojiteljica u vrticu i sl.

anchie76's Avatar

Pa jel kuzis da se bilo tko moze nazvati "primalja" i davati kojekakve savjete? Udruga Primalja je samo htjela upozoriti korisnike da neke stvari koje je ta korisnica pisala ne stoje kako ih Fabiola prezentira. I da korisnici toga budu svjesni.

cvijeta73's Avatar

Quote Originally Posted by anchie76
    Pa jel kuzis da se bilo tko moze nazvati "primalja" i davati kojekakve savjete? Udruga Primalja je samo htjela upozoriti korisnike da neke stvari koje je ta korisnica pisala ne stoje kako ih Fabiola prezentira. I da korisnici toga budu svjesni.
    ja i dalje ne kužim :?

kao da su njeni postovi jedini koji ne stoje na forumu :/

dobro kaže deaedy, to bi bilo isto kao da se sindikat učitelja javi i kaže, nemojte slušati savjete o školi, ne znam, npr. marie71 jer nam ona nije poznata :?

po meni, ovo zahtjeva i priopćenje udruge roda :/

jer se ovako dovodi u sumnju privatnost foruma.

Deaedi's Avatar

Pa naravno da kuzim - ovo je Forum, a ne davanje izjave pred sudom uz zakletvu, svi se nazivaju kako zele, predstavljaju kako zele i daju kojekakve savjete. Kada toga vise ne bude, onda nam ne treba ni forum. Nego cemo komunicirati pisanim priopcenjima na memorandumima svojih firmi.

I zasto te stvari ne stoje - dapace, mislim da netko na terenu sigurno ima bolji uvid u pravo stanje stvari od neke organizacije.

anchie76's Avatar

I zasto te stvari ne stoje - dapace, mislim da netko na terenu sigurno ima bolji uvid u pravo stanje stvari od neke organizacije.
    Pa nije to neka organizacija :? udruga primalja znaci da su primalje clanovi. Pa i te primalje rade na terenu i imaju uvid u pravo stanje.

Sve primalje u Hrvatskoj su clanice Udruge primalja?

Deaedi's Avatar

Sve primalje moraju dijeliti stavove udruge?
    Ne smiju anonimno iznositi svoja iskustva sa radnog mjesta?
    Ako se zele registrirati na forumu i iznositi svoje stavove, moraju li prvo traziti odobrenje Udruge, prezentirati svoj nick i traziti suglasnost za iznosenje stavova?

Mamita's Avatar

to vam je kao kad negdje na kavi upoznate ženu koja kaže da je "s rode" pa lupi djete po guzi pa ju vi odma etiketirate da je agresivna i da su baš rode malo fiju-fiju jer gle sad tuku djecu. a žena nije uopće članica udruge.

ili da dignemo na malo višu razinu. forumašica s rode ode na neki drugi forum i nazove se Anči76-Roda (sori admine ti si najupečatljivija) i počne pričati o tome kako ona je "s roda" ali se ima pravo ne slagati sa svime što udruga propagira pa i ona nekad opali djete po glavi šakom (jao oprosti anchie) i onda napravi kuršlus na tom drugom forumu.
    čini se ok da se udruga oglasi i kaže to nije naša članica ona je samo forumašica i ne propagira stavove udruge. tako da ne zbunjuje ljude. jer u biti samo nanosi štetu.

Mamita's Avatar

Sve primalje moraju dijeliti stavove udruge?
    Ne smiju anonimno iznositi svoja iskustva sa radnog mjesta?
    Ako se zele registrirati na forumu i iznositi svoje stavove, moraju li prvo traziti odobrenje Udruge, prezentirati svoj nick i traziti suglasnost za iznosenje stavova?
    pa upravo to. ona ne iznosi stavove udruge primalja. i oni žele da to forumaši s rode znaju.

ovo me čak i ljuti

forum je anoniman,primalja se nije predstavljala imenom i prezimenom već nickom....nije ni precizirala u kojem rodilištu radi,pa i zašto bi???kao da mi ostali pišemo imena firmi gdje radimo?

zašto bi Udruga primalji trebala automatski znati o kome se radi?
    na koji bi način oni to uopće mogli saznati?

i još jedna stvar...na ovom forumu posta puno pametnih žena i mislim da bi već odavno prokljuvile osobu koja nema pojma o čemu piše

meni je savršeno logično da NIJE napisala u kojem rodilištu radi jer je način na kioji ona pokušava raditi svoj posao u sukobu sa realnom situacijom u hrv rodilištima i riskira da ga i izgubi...ili da barem bude opomenuta

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by Mamita
    ili da dignemo na malo višu razinu. forumašica s rode ode na neki drugi forum i nazove se Anči76-Roda (sori admine ti si najupečatljivija) i počne pričati o tome kako ona je "s roda" ali se ima pravo ne slagati sa svime što udruga propagira pa i ona nekad opali djete po glavi šakom (jao oprosti anchie) i onda napravi kuršlus na tom drugom forumu.
    čini se ok da se udruga oglasi i kaže to nije naša članica ona je samo forumašica i ne propagira stavove udruge. tako da ne zbunjuje ljude. jer u biti samo nanosi štetu.
    A kako bi udruga znala da li je to njen član ili ne? Da li to znači da osoblje foruma zna tko je iza kojeg nicka imenom i prezimenom, ili članstvom u nekoj udruzi?

Oni navode da ona svojim postovima nanosi štetu primaljskoj struci????

da ne povjeruješ vlastitim očima :/

Osoblje foruma ivarica's Avatar

valjda su i one jednoumne ko mi

Deaedi's Avatar

Ma ja ne mogu vjerovati da se na ovaj nacin diskreditira neki korisnik foruma.

anchie76's Avatar

Ovako, Udruga primalja je imala potrebu reagirati. Nasa procjena je bila da stavimo ili ne. Stavili smo.

Ako imate nekih daljnjih pitanja ili komentara, u samom priopcenju je objasnjeno kako ih mozete kontaktirati.

Hvala

Joe's Avatar

khm, khm...
    Roda je udruga, a primalja je zanimanje, tako da mi nema logike da se netko izvan udruge predstavlja kao roda, dok primalja ne mora biti nužno član udruge primalja (osim ako je to nešto kao komora, u što ne vjerujem).

opet, kužim da se udruga primalja ograđuje...

samo mi malo uvodni post djeluje kao linč :/

cvijeta73's Avatar

čini se ok da se udruga oglasi i kaže to nije naša članica ona je samo forumašica i ne propagira stavove udruge. .
    s ovim drugim dijelom da ne propagira stavove udruge se slažem, ali kako bi udruga roda znala da to nije vaša članica?

Deaedi's Avatar

Ovako, Udruga primalja je imala potrebu reagirati. Nasa procjena je bila da stavimo ili ne. Stavili smo.

Ako imate nekih daljnjih pitanja ili komentara, u samom priopcenju je objasnjeno kako ih mozete kontaktirati.

Hvala
    Procjena je nepogresiva? Ne smije se komentirat?

Nemam nista protiv da Udruga primalja reagira. Na svojim web stranicama. To je njeno pravo. Ali ne ovdje.

Hvala

Cubana's Avatar

Kad netko tko se naziva Primalja, Liječnik, Med. sestra ili slično savjetuje majkama koje ne doje da izbjegavaju formulu i nude rižinu sluz, sasvim je u redu da netko ispred Udruge kaže da takvi stavovi nemaju veze sa njihovim službenim i da nisu u redu.
    A to samo pokazuje da se Rodin forum, koliko god bio samo forum, shvaća ozbiljno, da je to mjesto gdje roditelji dolaze po informacije i ok je da netko ispravi netočnu informaciju pa i službeno ako treba.

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by ivarica
    valjda su i one jednoumne ko mi
    Cini se da ipak nisu, zato su se i uzbunile

anchie76's Avatar

Hvala
    Procjena je nepogresiva? Ne smije se komentirat?
    Nije nepogresiva i smije se komentirati, samo sto nisam nuzno trazila komentare

Manje mi je bitan razlog zbog kojeg je Udruga primalja poslala dopis, a voljela bih znati zasto Roda smatra da je takva reakcija opravdana, odnosno cime je Primalja/Fabiola zasluzila ovakav tretman.

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by Cubana
    Kad netko tko se naziva Primalja, Liječnik, Med. sestra
    Postoje li neka korisnička imena koja su zabranjena? Ima li negdje to forumsko pravilo?

Mima's Avatar

Čekamo da se jave nasljednici Franza Kafke i ograde se od ispirsanog Josefa K

Deaedi's Avatar

A cuj, kaj si stvarno mislila proci liso?

Kad netko tko se naziva Primalja, Liječnik, Med. sestra ili slično savjetuje majkama koje ne doje da izbjegavaju formulu i nude rižinu sluz, sasvim je u redu da netko ispred Udruge kaže da takvi stavovi nemaju veze sa njihovim službenim i da nisu u redu.
    A to samo pokazuje da se Rodin forum, koliko god bio samo forum, shvaća ozbiljno, da je to mjesto gdje roditelji dolaze po informacije i ok je da netko ispravi netočnu informaciju pa i službeno ako treba.
    Nedaj boze da nadjem tvoj post o muzici ili cigarama. ;)

Salu na stranu, nick Primalja mozda nije najspretnije odabran, ali - nije li onda logicnije zamoliti korisnicu da promijeni nick jer bi isti mogao biti krivo shvacen? Vjerujem da novi korisnici poput: Roda, Udruga Roda, Clanica Rode, Ministrica zdravstva, Predsjednik republike ne bi dugo zivjeli pod tim nickom...

anchie76's Avatar

Postoje li neka korisnička imena koja su zabranjena? Ima li negdje to forumsko pravilo?
    Nigdje nije napisano, no ne dozvoljavamo ta imena. Sad su dodana i u listu zabranjenih, tako da ih se uopce ne moze odabrati kod registracije.

Mamita's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73
    čini se ok da se udruga oglasi i kaže to nije naša članica ona je samo forumašica i ne propagira stavove udruge. .
    s ovim drugim dijelom da ne propagira stavove udruge se slažem, ali kako bi udruga roda znala da to nije vaša članica?
    vjerojatno bi u polumračnoj sobi s lampom svi mi bile podvrgnute detektoru laži.

Cubana's Avatar

Koliko ja znam ne. Ali ovakvu bih reakciju na Indexovom forumu smatrala smiješnom. Ovdje ne.

anchie76's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae
    Vjerujem da novi korisnici poput: Roda, Udruga Roda, Clanica Rode, Ministrica zdravstva, Predsjednik republike ne bi dugo zivjeli pod tim nickom...
    Tocno. Ukoliko oni sami ne bi odabrali neko drugo ime, u xy vremena koliko sam im dala, ja bi im ga promijenila u skladu s mojom inspiracijom u tom trenu

anchie76's Avatar

A cuj, kaj si stvarno mislila proci liso?
    Pa zasto ne?

wewa's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73
    vjerojatno bi u polumračnoj sobi s lampom svi mi bile podvrgnute detektoru laži.
    pod dripom

Mamita's Avatar

što se ti smiješ? misliš da će te ta kaciga spasiti?

Deaedi's Avatar

Nigdje nije napisano, no ne dozvoljavamo ta imena. Sad su dodana i u listu zabranjenih, tako da ih se uopce ne moze odabrati kod registracije.
    Sad - dakle "post factum" Primalja dakle prilikom registracije nije prekrsila pravila. I sad je i promijenila nick. To dakle nije bio njen propust, nego forumskih pravila.

Pitam te, ukoliko se oglasi moj poslodavac ili moja strukovna udruga i kaze da moji stavovi ne odgovaraju internim pravilima moje firma, hoces li i to staviti na forum?

wewa's Avatar

što se ti smiješ? misliš da će te ta kaciga spasiti?
    ne, posebno ne u slucaju elektrosokova

Vjerujem da novi korisnici poput: Roda, Udruga Roda, Clanica Rode, Ministrica zdravstva, Predsjednik republike ne bi dugo zivjeli pod tim nickom...
    Tocno. Ukoliko oni sami ne bi odabrali neko drugo ime, u xy vremena koliko sam im dala, ja bi im ga promijenila u skladu s mojom inspiracijom u tom trenu
    Nije li onda Primalja mogla proci samo s promijenjenim nickom, a dopis Udruge primalja neobjavljen na javnom forumu? Nisam ni za kakvu cenzuru, ali prozvana je osoba, imenom i prezimenom (tj. nickom, u ovom slucaju), a javnosti nije bas najjasnije zasto.

Cubana's Avatar

Nedaj boze da nadjem tvoj post o muzici ili cigarama.
    Skrušeno priznajem da sam i za jedno i za drugo totalni neznalica. Sve što nađeš bit će totalna laž i molim sva društva glazbenika i proizvođača duhana da se ograde od mene

Pitam te, ukoliko se oglasi moj poslodavac ili moja strukovna udruga i kaze da moji stavovi ne odgovaraju internim pravilima moje firma, hoces li i to staviti na forum?
    Kako bi oni uopće znali da TI pišeš?Na poslu te zovu Deaedi?

andrea's Avatar

Quote Originally Posted by Joe
    khm, khm...
    Roda je udruga, a primalja je zanimanje, tako da mi nema logike da se netko izvan udruge predstavlja kao roda, dok primalja ne mora biti nužno član udruge primalja (osim ako je to nešto kao komora, u što ne vjerujem).

opet, kužim da se udruga primalja ograđuje...

samo mi malo uvodni post djeluje kao linč :/

X

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by ronin

Kako bi oni uopće znali da TI pišeš?Na poslu te zovu Deaedi?
    Pa o tome se i radi, zar ne? Primalja/Fabiola je bila anonimna.
    Moj poslodavac bi mogao napisati: (nisam broker, da se razumijemo, ali za primjer)

Udruga brokera izjavljuje i obavještava cijenjene članice Udruge Roda i druge posjetioce Rodinog Foruma:

Sudionica na Forumu koja se koristila korisničkim imenom «Broker», a sada je isti promijenila u «Deaedi» nije nam poznata, a njeni su stavovi, mišljenja, izjave, savjeti, te također način izražavanja gotovo uvijek potpuno oprečni onima koje Udruga promiče i njeguje. Zbog toga se želimo javno ograditi od ove osobe koja se predstavlja kao broker i svega što njeni postovi sadrže, jer nanose štetu ugledu naše Udruge i brokerske struke općenito.

Mamita's Avatar

vjerojatno ovisi koja je firma tj. koliko se nužno tematika tvog posla preklapa s radom udruge.

Mamita's Avatar

a možda si svojoj formi važna jako važna pa te puštaju da pišeš koliko želiš. ili naprotiv...

Deaedi's Avatar

a možda si svojoj formi važna jako važna pa te puštaju da pišeš koliko želiš. ili naprotiv...
    :?

Cubana's Avatar

Sudionica na Forumu koja se koristila korisničkim imenom «Broker», a sada je isti promijenila u «Deaedi» nije nam poznata, a njeni su stavovi, mišljenja, izjave, savjeti, te također način izražavanja gotovo uvijek potpuno oprečni onima koje Udruga promiče i njeguje. Zbog toga se želimo javno ograditi od ove osobe koja se predstavlja kao broker i svega što njeni postovi sadrže, jer nanose štetu ugledu naše Udruge i brokerske struke općenito.
    Pa da postaš na forumu npr. novac.hr možda bi i objavili

Page 1 of 2 12 LastLast