zelim se zahvaliti svima kojii su mi pomagali savjetima.
uz ove savjet primjenjivala sam i ono sto ste pisale drugim mamama i ono sto sam nasla na netu.
sada, kada Boris ima 40 dana mogu definitivno reci:
teorija kod mene ne "pali" u praksi.
nakon sto sam primjenjivala izdajanje nekada u toku vremena kada on spava, pa izdajanje nakon sto njega nahranim moj mozak definitivno nije primio poruku da je tu potrebno vise mlijeka.
Mlijeka je bivalo sve manje a on je trazio sve vise dohrane. Rijesila sam prestati sa tom praksom i dojiti pa dokle ima - ima. Stanje se vrlo brzo normaliziralo pa je cak proradila i lijeva cica u kojoj je uvijek bilo manje mlijeka. Izgleda da su nasi bioloski satovi tako nastimani da moje nadolazenje mlijeka odgovara njegovom ritmu. To sto mlijeka nema dovoljno da bi se najeo - postoji dohrana. Sta ja tu mogu.
On nije kao bebe koje vi ovdje spominjete. Ne moze mu se dati cica pa ce on zapsati i probuditi se nakon pola sata ili 15 minuta. On ostaje budan dok se ne najede. Ako mu to sto je dobio iz cice nije dovoljno place kao da ga gule i ne prstaje dok ne "dopunimo". Dopuna sada iznosi oko 400 ml dnevno. Poredeci sa tabelama dohrane rekla bih da on pola hrane dobija od mene a pola vjestacke.
Postoje momenti kada se uspije najesti mog mlijeka i to je najcesec nakon nocnog (u 5:30 ili 6:00) podoja i njegovih sest sati spavanja ili prvog jutarnjeg i 4 sata spavanja. Poslije takvih podoja spava 1,5 - 2 sata. No, nakon toga redovito trazi vise dohrane uz naredni podoj.
Mozda, ako pustim prirodi da se postara sve nekako dodje na svoje. Ja sam doista probala sve sto sam procitala.