Eh, sad vam moram otkriti tajnu svojeg pamcenja ...NanoiBeba prvotno napisa
![]()
A stvar je vrlo jednostavna - covjek pamti ono sto ga zanima i ono sto mnogo puta vidi/procita.
Prije svega jako volim putovati/planinariti tako da me sve vezano uz to jako zanima.
Drugo, posljednjih desetljeca mogu na prste jedne ruke nabrojati izlete/putovanja na kojima sam bio, a koje nisam sam organizirao. A tokom organizacije nastojim skupiti sto vise informacija - citam vodice, listam karte, pitam ljude koji su vec tamo bili, surfam po webu ... S jedne strane, to je korisno i cesto saznam stvari koje inace nisu siroko poznate. S druge strane, to me izuzetno zabavlja, ta predigra putovanju - putovanje bez pripreme za mene je samo pola putovanja. Kad se nadje koji trenutak slobodnog vremena tad smisljam planove za buduce izlete/planinarenja/putovanja i u glavi imam ideja (sto vec razradjenih do detalja, sto tek ugrubo skiciranih) na stotine. neke cekaju i saftaju se tako i 10-15 godina, no tim je vece veselje kad krenu u realizaciju. Ovaj put po srednjoj Evropi se krckao u glavi vec 3 godine ...
Trenutno "off-line" skupljam podatke za posjet Veneciji i okolici,a da bude jeftino i children friendly. Nasao sam pristojan i jeftin smjestaj u Trevisu pored z. kolodvora, saznao da karta za vlak za Veneciju kosta svega 2 EUR i da vozi svakih pola sata, o Veneciji znam vec dosta toga jer sam tamo vec bio par puta u razlicitim aranzmanima ... pa kad dodje vrijeme, samo spakiramo ruksake i krecemo.
I da, pri svemu tome pomaze i dobro vizuelno pamcenje tako da ja ne pamtim podatke nego slike,a to olaksava posao.
Anyway, drago mi je da vam se svidjaju tekstovi sto je poticaj da i dalje pisem ... jer svatko tko pise, priznao to ili ne, pise zato da bi to netko drugi procitao pa tako i ja.![]()