Zanima me dali vase bebe zele spavati u vrecama za spavanje ili ne??
Zanima me dali vase bebe zele spavati u vrecama za spavanje ili ne??
S obzirom da spavamo kupa, ne treba mu vreca...
L isprva nije smetalo, ali mi je bilo nepraktično prebacivati ga u vreću nakon što bi već zaspao.
Moja Mia od trećeg mjeseca spava u vreći, izuzev ljeta. Sada imamo debelu, u proljeće spava u tankoj. To mi je strašno praktično jer sam sigurna da joj nije hladno kad i ako se otkrije. Čak sam je stavljala u vreću i nakon što je zaspala. Pa i sad nam se to desi ponekad.
Mi smo probali spavati u vreci ali nam nije uspijelo ali moram naglasiti da nam je u spvacoj sobi jako toplo da i njoj bude vruce kad je u vreci za spavanje...tako da sam odustala od vrece za spavanje....
J. spava u vreći od svoja 2 mjeseca. Navečer ga odmah stavim u vreću i tako i zaspe, pa nema ubacivanja u vreću kad već spava.
mi smo isto u vreci,i za sada je super jer se ne otkriva...
Mojoj starijoj su baka i deda nadobudno kupili vreću za spavanje jer nam je u stanu bilo poprilično hladno pa kao da joj bude toplije.Kad bi ju stavila u vreću ona cijelu noć nije mirno spavala nego se non stop vrtila,namještala i ko zna kaj sve ne i na kraju bila sva mokra.Tak da smo vreću izbacili iz upotrebe.A mlađa sada spava sa mnom u krevetu tak da joj vreća niti ne treba.Ko nova je...
Mi smo dobili tu vreću ali ja joj nisam našla smisao, i dalje ga ne nalazim. Malena spava u piđamici u krevetiću, pokrivena sa poplonom popunjenim od vune, lijepo joj je toplo, a i u sobi je toplo. Ne otkriva se preko noći, jedino ujutro kada se probudi se izvuče iz poplona, ali tada ju ionako uzmem napapati i onda još odspava samnom u krevetu malo.
nikad nisam koristila vreću, spava samo u piđami i čarapama
otkriva se redovito 8)
nemamo vreću jer mislim da se ne bi mogao normalno okretati u njoj.
spava u bodiju dugih rukava i pamučnim hlačicama s "capama".
bez pokrivanja, to mu jako smeta.
J se jako puno vrti dok spava , ali mu vreća pritom ne smeta. Ako nije u vreći, redovito se otkrije. Čarapice mu ne oblačim jer mu najčešće spadnu dok se vrpolji.
Za sad u bodiju dugih rukava i pidzami od jednog dijela (s "capama") s dugim rukavima, jer ne grijemo sobu, a iako spavamo svi zajedno, voli drzati ruke nepokrivene.
Buduci da su svi moji cimeri nemirni spavaci/ce, namjeravam mu nabaviti tanju vrecu, cisto da ne razmisljam o tome je li otkriven (zimi nam je u sobi oko 11 stupnjeva).
bebač spava s nama, pa nam ne treba vreća. imamo je al sam se uvijek mislila da bi ga ona smetala pri spavanju.
f spava u piđami i vreći bez rukava od 3 mjeseca - sad će 2 godine. i e - 2 i pol mjeseca - isto spava u piđami i vreći bez rukava. super su mi te vreće! f čak u njoj hoda po stanu
tako i mi. čarape nisu obvezne.japanka prvotno napisa
Uvijek je otkrivena i pretopla. moj mali privatni radijator.![]()
spavamo s otvorenim prozorom, od kad je imala mjesec dana 8) Mrzim kad je vruće i nema zraka.
mrzim vreće za spavanje
ja mrzim...![]()
Bok cure, nova sam na forumu pa pozdrav svima.
Moja curica ima 11 mjeseci, i spava u vreći od 2. mjeseca, inače je skroz otkrivena jer se strašno vrpolji. Moram priznati da se puno puta bojim da joj je vruće u vreći, a onda opet se bojim da joj po noći ne bude hladno ako je ne stavim u vreću. Trenutno spava u onoj skroz tankoj vreći, a ispod ima bodi i donji dio piđame.
David spava u vreći jer se bojim da mu ne bi bilo hladno. Toliko se naviknuo na nju sa mu ne smeta za ustajanje i puzanje.
Moja Larisa se stalno otkriva i ne trpi ništa na sebi pa se cijelu noć dižem i pokrivam. Došla sam na ideju da nabavim vreću, sreća da je nisam kupila, i tri večeri drama. Svađala se vrištala, bacala, dobro da susjedi nisu zvali czss. I nije bilo pomoći. Opet je cijelu noć pokrivam.
moj malac spava u vreći od 3. mjeseca, i ne smeta mu ni za okretanje u snu ni za puzanje
moj spava u vreći. u početku je bilo pobune i kasnijeg lijeganja u krevet zbog nje, sad se navikao. jako se otkriva a ako mu je hladnije po noći ujutro se probudi punog nosa. a tog me bilo strah zbog njegove upale pluća u onoj najranijoj dobi. tako da ima vreću i dekicu preko i nije da se može jako puno okretati unutra (sad već počinje i to) ali bar znam da mi se neće razboliti. sad mu je ova vreća nekako najtaman tako da smo uskoro u kupovini veće!
Ni moj mali uspaljenko ne podnosi ni vreću ni pokrivanje pa ga obučem u bodi kratkih rukava i hlačice sa stopalima na tregere. Kod nas je u sobi toplo, pa je prizor sljedeći: Borna spava sa nama u krevetu i mi smo pokriveni a on između nas otkriven, tako da nam pokrivač izgleda kao veliko slovo U. U slučaju da ga slučajno pokrijemo kada se okrećemo, on istog trenutka - sa par spretnih pokreta nogica - zgura pokrivač sa sebe, onako u snu...
Našu smo E strpali u vreću kad se počela više vrpoljiti pa bi se otkrila, ne sjećam se kad točno (a dijete nema još 10 mj., senilna mati )![]()
strpamo ju u vreću prije uspavljivanja na cici, malo zacvili ali ju cica ušuška, i nastavi spavat ko top
i nema problema niti s okretanjem na trbuh i puzanjem a bogami niti s ustajanjem u toj vrećetini, samo ja imam s tim problem jer se bojim da će pasti i udariti bradom u letvu kimbača, ali još nije...hehehehehe....
uvijek joj kupim bar 3 broja veću da ima mjesta u njoj, i bez rukava
moja šogi kupila super od MTČ kojoj se daju skinuti rukavi, za zimaču dugi rukavi, za proljeće bez
superiška za zimu, za ljeto je bilo dosta pamučna pidžamica
moj je u vreći otkad se rodio, jedino preko ljeta nije....
ali i onda nađem nešt tanje za hladnije dane
spavamo s otvorenim prozorom, ne volim kad je toplo, ne može se disati i vidim da i njemu lakše tako da je fino u svojoj vreći...
sad kad je hladnije obučem mu bodi i piđamicu i i u vreću
vreće su zakon, bar za mene i njega
mojih sve troje je spavalo u vrečama ,jer se ni jedno od rođenja nije dalo pokriti.Pa mi se to činilo najpraktičnije i najsigurnije da se ne prehladi
i mi spavamo u vreci jer ne da se otkrije nego ju ne mogu ni pokriti. zaspe u pidzami i onda joj stavim vrecu i dekicom je pokrijem. :D
u bodiju kraj mene ili kraj sestre i mene ili kraj tate i mene ili kraj tate i sestre
ponekad je pokrivena, ponekad nije
U čemu vam je spavalo zimsko novorođenče dok je bilo u kinderbetu? Jel ga stavljate odmah u vreću za spavanje, jastuk, ispod popluna ili nešto drugo?
Moji sve troje u vereći. E do svoje 4 godine, a malci naravno još uvijek. L nema problema s okretanjem. S tri mjeseca se sama okretala skupa s vrečom na trbuh i nazad. O bez problema spava u njoj. Navečer poslije kupanja ga stavim u vreću i ne skidam ju do jutra. Dojim u njoj, a otkopčavam ju samo za prematanje. Mi živimo u kući, pa nam po noći zna biti nešto hladnije, a imam arsenal kojekakvih vreča, tanjih debljih, ljetnih zimskih, pa ih šaltam ovisno o uvjetima.
Mi smo isto u vreći jer se mali vrti pa bi se otkrio.
A i stariji je dugo bio 'uvrećen', do tri i po a možda i duže
I ja sam mislila odmah u vreću, al dobivam mnogo oprečnih savjeta pa ni sama više nisam pametna kaj ću napraviti. :/
Dok je bila sasvim mala spavala je u kinerbetu bez stranice koji je spojen s našim bračnim krevetom i bila je pokrivena jer se tako mala još nije vrtila.
Čim se počela migoljiti morala sam ukinuti pokrivanje bilo čime jer je redovito završavala ispod pokrivača, pa sam se bojala gušenja ili pregrijavanja. Zato od tada više ničim nije pokrivena, a ne podnosi nikakve vreče niti bilo što drugo što sputava.
Zato ju oblačim u štramplice, topli bodi,dolčeviticu da joj nije hladno za vrat, donji dio trenirke i gore neku toplu majicu dugih rukava. U sobi nam je hladno i namjerno nikad ne otvaram radijator, a prozor je gotovo uvijek za pola cm otškrinut. Provjeravam noću dali su joj ručice tople i onda znam da joj nije hladno.
Mirno prospava cijelu noć od 6 mj starosti i nema prehlada, šmrcanja i sličnih tegoba. Zapravo oponašam nekadašnja vremena kada nije bilo centralnog i spavalo se u hladnim prostorijama, jer primjećujem da nam je tako lakše prezimiti zimu.
Vreća za spavanje bi nam jako olakšala stvar, tijelo bi joj noću disalo, mogla bi biti i bez čarapica u nekoj toploj vreči, ali ona ju ne može smisliti.
Ah, ta djeca koja već od rođenja znaju što žele.![]()
Ja ću probati u vreću s njim pa kud puklo.![]()
To ti je najpametnije... nitko ti ne može garantirati dok ne prođeš. Nama je vreća dobro došla u početku, prvih mjesec dana je bila skoro cijelo vrijeme u njoj. Sada spava u bodiću i piđami dugih rukava preko, ali s nama. Da je sama, sigurno bi je stavljala u vreću.tinaka prvotno napisa
Prije sam ga odmah poslije kupanja stavljala u u vreću i tako je spavao.A sada dok spava s nama( zbog moje lijenosti da ga stavljam u krevetić jer se često budi) ga ne stavljam u vreću jer mu je stalno vruće.Što se njega tiče ne bih ga trebala pokrivati ni poplunom.
ponekad ga stavim u vreću. i laganu piđamicu.
ali najčešće je u debljoj flis piđami (blažene takve piđame) i pokrijem ga dekicom. s obziom da još uvik spava u kolijevci i ne može se baš otkrit iako nastoji nogicama zbacit dekicu sa sebe. nikad mu ne oblačim čarapice za spavanje. nikad ne grijemo sobu (mrzim tople sobe). u spavaćoj sobi nam mora bit temp. 17-18 kad idemo spavat. sve ostalo je vruće.
Ako možeš posudi vreću, probaj, pa češ vidjeti. Moja L je prvi put kad sam ju stavila u vreću dobro reagirala i hladnije proljetne dane smo odradili s vrećom. Rođena je u proljeće, cijelo ljeto je bila gotovo gola i kad su počeli hladniji dani stavila sam juopet u vreću. Nije išlo. Međutim nije htjela biti niti pokrivena. Dizala sam se sto puta da ju pokrijem, a ona se vrti ko zvrk dok spava. Na kraju sam našla prastaru vreću (dobila od šogorice) koja je sašivena od starog pokrivaća, bez rukava i na dnu ima rupu. Nju je prihvatila i od tada funkcioniraju vreće. Najmlađeg od prvog dana stavljam u vreću i sve pet.tinaka prvotno napisa
mi ovako, samo nemamo "carape" vec obican donji deo pidzamiceapricot prvotno napisa
jel vam djeca imaju carape po noci ili su im noge bose? moji imaju (po zimi), jer i ja imam (jako sam zimogrozna i noge su mi uvijek ledene pa me strah da i njima ne bude zima). al mi je vec par ljudi reklo da im po noci skinem carape da noge disu.
Ja dobijam lakši nervni slom kad imam nešto na nogama dok spavam. Pa tako ni Nađi ne obuvam čarape. Ali mi imamo centralno grejanje, ona spava u običnoj pidžami pamučnoj i retko se pokriva, jedino kad je napolju baš hladno. Ja stvarno ne brigam oko tog pokrivanja jer kad joj je hladno ona se u snu dokotrlja do mene ili MMa i zgura se uz nas pa onda znam da joj je hladno i pokrijem je. Tad se obično ne buni i ne zbacuje pokrivač.L&L0809 prvotno napisa
Koliko vidim to je sve do roditelja i koliko su oni zimogrozni. Moja frendica (kojoj je uvek zima) malu oblači za spavanje kao ja N za napolje.
Vreća za spavanje je jedna od naših najboljih bebljih investicija.![]()
Obje koje imamo su bez rukava, jedna H&M-ova, druga Ikeina. H&M-ova mi je draža, lakše se kopča.
I. se ne voli pokrivati, u vreći spava redovito od cca mjesec dana starosti, otkad je počela spavati u krevetiću. Uvrećimo je odmah nakon večernjeg kupanja/prematanja, to joj je već postao dio večernje rutine. U vreći "sredimo" i večernje dojenje i uspavljivanje, i onda samo prehitimo u kindač. Ona se malo promeškolji i to je to.![]()
Ispod ima bodić i pidžamicu sa capicama. Ujutro su joj mrvicu hladnjikave ručice, ali draže mi je to nego da se znoji.
Spava u vreći jer je u sobi prohladno noću a ona je vrtirepka. Na sebi ima potkošulju, majicu dugih rukava, štucne i lagane čarapice.
Vreća ne da ju ne sputava nego se u njoj toliko ispraksala da joj je posve svejedno ima li ju ili ne.
Sad mi je jasno da sam si sama kriva što nisam dijete odmah naviknula na vreču, ali šta sad mogu.... šta je tu je.
Nikada nije spavao u vreči, ni sa čarapama. Spava s nama u peleni i piđami dugih rukava iz jednog dijela sa stopalicama.
Mi smo dobili na poklon čak tri vreće različitih veličina pa ih koristimo, još smo na prvoj najmanjoj. Iako mi to po noći bude otežavajuće kad mijenjam pelene. Ali ipak sam sigurna da je grije i kad sklizne koji put dekica s nje.
Mi imamo vreću sa rukavima (malo nam je velika pa su rukavi zavrnuti) i mislim da je dobra jer ipak je bolje u njoj pokriven nego sa poplunom koji on ili sam spusti do struka a ruke su mu većinom izvan. Ne vidim smisao vreća bez rukava jer mi je to isto kao i poplun.
Međutim vidim da se ne može sam u njoj okrenuti na bok već spava samo na leđima.
Isto tako mi je nespretno stavljati ga unaprijed u vreću jer se često igra u kindaću prije nego zaspi (ovo igra znači diže noge i vrti se sa boka na bok i često se prepriječi) a vreća bi ga ograničavala i vjerojatno bi se oznojio. A kada zaspe nema šanse da ga idem unutra stavljati jer bi se probudio.
Spava u jednodjelnom kombinezoniću sa stopalima i ispod je pamučni bodić dugih rukava - ako je tanja piđamica, a ako je debela odna kratkih rukava.
kod nas je spavanje u bodiju i pidžami s stopalima, pokrivanje dekicom i niti slučajno pokriti rukice, vreće još nismo koristili
Kupila sam super piđamicu u petit bateau u city centru! Toliko je topla da više uopće ne brinem jel pokrivena po noći ili nije. Tamo je dosta skupo ali ja sam uhvatila nekakvo sniženje! Piđamica je iz jednog djela i ima zatvorena stopala. Toplp preporučujem![]()
bodi i pidžamica dugih rukava, centralno super grije, umotamo ga u tanju dekicu i polrjemo poplunčićem
prvi dio noći provede u svom krevetiću, a naon budeđnja u 1 ili 2 spava dalje s nama u krevetu