Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Bazen

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Bazen

Pozdrav svima,

nova sam na forumu i u prvoj sam trudnoći... 8+2/7
    Zanima me da se trudnicama preporučuje kupanje u bazenima? :? Za kupanje u moru sam već vidjela topic ali se nigdje ne spominje bazen....
    Kao plivanje je super rekreacija ali do ljeta ću nadam se već biti mama

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobro pitanje.

Mozda ipak ne jer mislim da u usporedbi sa morem u bazenu ima puni vise bakterija.

Meni se bazeni ionako gade pa ih izbjegavam.
    Ali i mene zanima odgovoe na tvoje pitanje.

i dobro nam dosla!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja spadam u onu rizičniju grupu zbog ranijih spontanih i krvarenja u početku ove trudnoće, alii kad sam pitala moju gin. o tome ona mi je rekla da izbegavam bazene! Na njima se ipak može pokupiti svašta. Tamo je uvek toplo i vlažno i bez obzira što se voda hloriše, nešto ipak može da zaostane.
    Ja sam radije za varijantu u ovom slučaju "better safe, than sorry"

Btw, ja sam pre trudnoće pokupila neku gadnu i prilično smrdljivu beštiju na bazenu Izlečila je za 3 nedelje, ali je bila fuj!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bila sam trudna na moru, ali u bazen ne hvala! Izbjegavaj to!!! Još ti fali samo neka infekcija!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

betty blue, pogledaj neka iskustva na topicu bazen i trudnoća

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala na linku i na odgovorima...
    Mislim da ipak neću riskirati... Toliko o bestežinskom osjećaju u trudnoći

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja bih rado malo išla plutati ali bazeni mi se gade i inače. Nikada se nisam voljela kupati u njima ali tu i tamo bih otišla s društvom i uvijek nešto pokupila(zadnji put clamidiu koje sam se onda jedva riješila)

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dundo prvotno napisa
    (zadnji put clamidiu koje sam se onda jedva riješila)
    :shock: odes se provesti,a vratis se s odvratnom bestijom!!! Mene vise brinu ljudi koji se ne idu lijeciti pa odu na bazen dijeliti s drugima svoje bolestine!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj xanax prvotno napisa
    Citiraj dundo prvotno napisa
    (zadnji put clamidiu koje sam se onda jedva riješila)
    :shock: odes se provesti,a vratis se s odvratnom bestijom!!! Mene vise brinu ljudi koji se ne idu lijeciti pa odu na bazen dijeliti s drugima svoje bolestine!
    Nažalost, mnogi ljudi i ne znaju da imaju chlamidiu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Betty blue,

osobno mislim da bazen nije štetan kao što curke navode. Meni je moj dr. R. rekao dapače, da je plivanje itekako poželjno ( a prošli smo neplodnost i borbu za bebom) a ima i jako puno klora tako da ja namjeravam uskoro krenuti u plivanac, ali naravno ne na neki bazen za građanstvo tipa Mladost nego negdje u hotelu možda Sheraton ili Interkontij.

Čini mi se vrlo subjektivnim naglašavati opasnosti od bazena ako i prije niste bili skloni odlasku na bazene i plivanju u njima. Osobno sam godinama odlazila na Mladost na plivanje po par puta tjedno i nikad ali baš nikad nisam pokupila ništa, kao ni nitko od mojih prijatelja i prijateljica. Sve to mi se čini kao veliko bla,bla,...To je naravno moj stav.

Isto tako u raznim knjigama za trudnoću sam pročitala da su upravo plivanje (u bazenima jer u more je moguće samo mjesec-dva a trudni smo ipak duže ) i hodanje jedina 2 sporta koja se toplo preporučaju u trudnoći i to za plivanje kažu do samog konca trudnoće. Tako da ja nakon konzultacija sa svojim dr. iz Vilija sigurno i definitivno krećem na plivanje. Žene ne plivaju u bazenima pa dobiju 100 nekakvih čuda i infekcija, tako da...

Jedva čekam uživati u vodi, i plutati, znam da ću osjetiti blagodati vode na svom cjelokupnom psihofizičkom stanju,a sretna i zadovoljan mama, sretna i beba! :D :D :D
    a ti Betty Blue odluči za sebe i malo pogledaj po literaturi!!!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ukratko: kome je bazen fuj-fuj, uvijek mu je fuj, bio trudan ili ne!!! a to nije poanta ove priče.

Ovo što sam pročitala na topicu Bazen i trudnoća čini mi se logičnim i postupit ću u skladu s tim i uostalom s onim što mi je rekao moj ginekolog!

Al volim taj osjećaj onak da si fit kad se isplivaš!!! a nakon poroda kad beba malo ojača vodimo i nju , prirodnim putem da malo ojačamo imunitet u onaj bejbi program!!

A očekujem i lakši porod zahvaljujući plivanju!!

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lili 75 blago tebi kada možeš na bazene. Ja sam malo osjetljivija pa lakše pokupim razne bajice :/ a kao što je netko gore napisao tko je išao i prije ok je da ide i u trudnoći. Ali tko do sada nije išao ne treba ni sada početi. Vjerovatno kod čestih posjeta bazenu stekneš nekakav imunitet

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se Dundo, vjerojatno je tako.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Savjetuje se izbjegavati bazene samo radi raznih infekcija i onih ružnih "bubica". Bazen je zbilja maleno mjesto gdje se kupa puno ljudi, raznih ljudi...izvan trudnoće sam znala otići na bazen, nisam imala strah, mada sam više puta pokupila "bubice". Sada u trudnoći ne bih riskirala.

A ako netko ima svoj bazen, uh, ne bi cijeli dan izlazila iz njega

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni je ginic rekao da u kupace stavim jednodnevni ulozak i na njega puuuuuno Plymicola.
    Doduse, to mi je rekao za "ne trudno" stanje, al ako je zelja jaka....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa
    Meni je ginic rekao da u kupace stavim jednodnevni ulozak i na njega puuuuuno Plymicola.
    Doduse, to mi je rekao za "ne trudno" stanje, al ako je zelja jaka....
    :? Šta?! Rekao ti je da ideš da se kupaš sa dnevnim uloškom?
    I još na njega da natrackaš masti?
    Oprosti, ništa lično, ali meni to zvuči kao da ti je savet dala priprosta komšinica :?

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma to je zbog zastite od gljivica. I naravno da ga odmah bacis kad izadjes iz bazena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •