Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Sinovi ili kceri

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    I ja sam, moram priznati, za drugo priželjkivala curku, ali otkako se malecni rodio i vidim koliko je drugačijii od prvog, stvarno mislim da te karakterne crte nemaju veze sa spolom. Ja sam u biti priželjkivala jedno malo manje grubo, maznije biće koje mi privrženost neće iskazivati vikom i štipanjem i mislim da sam unatoč tome što je opet dečkić, upravo to i dobila
    Oh ne bih da te razocaram.....ali sacekaj jos koji mjesec...
    Luka trenutno svoju ljubav prema meni izrazava upravo tako...proslo je vrijeme zaljubljenog pogleda...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj Stijena prvotno napisa
    I ja sam, moram priznati, za drugo priželjkivala curku, ali otkako se malecni rodio i vidim koliko je drugačijii od prvog, stvarno mislim da te karakterne crte nemaju veze sa spolom. Ja sam u biti priželjkivala jedno malo manje grubo, maznije biće koje mi privrženost neće iskazivati vikom i štipanjem i mislim da sam unatoč tome što je opet dečkić, upravo to i dobila

Oh ne bih da te razocaram.....ali sacekaj jos koji mjesec...
    Luka trenutno svoju ljubav prema meni izrazava upravo tako...proslo je vrijeme zaljubljenog pogleda...
    Ne bih ni ja tebe htjela razočarat, al bikovi (pogotovo te dekade ) su ipak priča za sebe!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam, sad vi uglavnom kažete da sve ovisi o karakteru djeteta. Ma dobro, to ima smisla.
    Ali kad naši kumovi i poznanici svi odreda govore daje lakše s djevojčicama. Sad sam trudna i moram priznati da me malo frka, što ako bude dječak. A onda opet sad mi je palo na pamet, a možda će preko dana bit živ, a po noći spavati u komadu cijelu noć, pa ću imati vremena da se odmorim. Ah, ne znam.

Netko je napisao da sve ovisi isključivo o karakteru djeteta (s time se slažem, napisala sam već) i u zagradi dodao "naravno i odgoju". E taj me dio zanima. Kako o odgoju? Primjer, savjet, knjiga?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod mene je slučaj da su dečki puno živahniji i fizički aktivniji. I to dosta, oni su ono pravi dečki, mali berekini. Ali kćer je teška u drugom pogledu, s njom mi je sve komplicirano i teže nego s njima. Ona ima svoj stav o svemu. Imaju ga i oni ali s njima se da razgovarati i objasniti im neke stvari. S njom ne. Ja sam već odavno rekla da je moja kćer stvorena za biti vođa, neka jaka žena koja neće ovisiti o nikome i kojoj nitko neće nikad trebati da bi bila sretna Ona je svoja u svemu. Ona točno zna što želi i prevrnut će naopako sve što treba da bi došla do onog što je sebi zacrtala, iako to nešto nema previše smisla nama ali njoj itekako ima. Tu ne mislim ni o igračkama ni o ičemu materijalnom nego o svakodnevnim stvarima koje za nju nikad nisu kako treba nego treba biti drugačije. Često puta njene želje budu nemoguće za ispuniti ali ona ne odustaje. Inače, ona stalno razmišlja, imam osjećaj da joj se po glavi konstantno motaju nekakve teške životne filozofije, stalno nešto mozga, razmišlja kako promijeniti nekek uobičajene situacije. I kod nje nema odstupanja od onog što hoće. Tvdroglavost je za nju preprepreblaga riječ. To nije tvrdoglavost nego Karakter sa ogromnim K. Tako da mi je nju baš teško odgajati jer ne otkud da počnem, uopće ne znam kako se odgajaju takvi Karakteri. Jer ispada da sam ja tu samo nešto usput, osoba koja je mora zaustaviti kad krene krivim pravcem, osoba koja joj objašnjava što je dobro a što ne a ona je ta koje je šefica. Vjerojatno bi me sasvim solidno zamijenio i kakav priručnik koji bi prolistala svaki put kad negdje zapne, što je vrlo rijetko

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ono što ja mogu utjecati u odgoju je da ga nučim reći molim te, hvala, oprosti......pozdraviti, oprati zube, jesti za stolom..........ali nikako ga ne mogu odgojiti da ne bude tvrdoglav i "svoj" - a to meni osobno puno teže pada jer onda i ono sve gore nabrojeno zahtijeva puno više vremena, volje, živaca.........i svega ostalog :/
    onaj tko kaže da se neke karakterne crte daju "ispraviti" odgojem, taj ne zna što je tvrdoglavo dijete i blago njemu ako niti ne sazna

za mlađeg već sada vidim da je potpuno drugačiji senzibilitet pa su mi već sada neke, ma šta neke, sve stvari puno lakše!

ja to opet ne povezujem sa spolom jer moja mama s dvije cure isto ima iskustvo kao i ja - ja sam druga naravno

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislim da nema pravila. svako dijete ima svoju osobnost, karakter, bilo ono muško ili žensko. svako djete treba gledati kao osobu za sebe, odvojeno od brat/sestre i na taj način rješavati životne situacije.
    nešto će sa jednim djetetom biti problem dok sa drugim ne će (jedno je mirno, ali tvrdoglavo, a drugo živo, veselo, stalno u letu, želim reći svakoga treba). važno ih je doživjeti kao jedinke, a ne kao dvije/tri iste osobe, pet prstiju na jednoj ruci svi su različiti .

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •