Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: duo plus - da li treba TT ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno duo plus - da li treba TT ili ne?

Više mi ništa nije jasno, pa tražim stručnu pomoć. Dakle, imam Hondu jazz kupljenu prije 10 mjeseci. Malac sad treba preći u AS od 9-18 kg i htjela bi kupiti duo plus. Honda ima svoje sjedalice i navodno su to duo plus (iako na njima piše honda) i skupe su do bola, no one nemaju treću točku osiguranja. Serviser mi kaže da je oni dobe samo kao postava sa isofix-om. Da li je to moguće?

Sa druge strane, ako bi kupila duo plus kupila bi je sa TT-om. Naravno da serviseri ni prodavači nemaju pojma da li jazz to ima ili ne , pa sam otvorila knjižicu koju sam dobila sa jazzom i tamo je nacrtano i napisano da ima dvije niske priključne točke (to je isofix) te da ima dvije priključne točke na oba gornja kraja prtljažnika. Nacrtano je i objašnjeno da kroz to ide pojas se priteže prema uputama proizvođača. Dakle da li je moguće da se TT u jazzu nalazi na krovu prtljažnika a ne u prtljažniku?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

moguće je da se sjedalica može montirati i bez top tethera ali to treba provjeriti i na listi odobrenih vozila od konkretnog modela sjedalice i u uputama od vozila. pretpostavljam da u Jazz-u imaš mjesto za sidrenje top tethera pa bi ja preporučio da ga i upotrijebiš. top tether se kupuje odvojeno od sjedalice i košta, čini mi se oko 200 kuna. meni je na accordici sidrišna točka odmah iza naslona za glavu na stražnjem sjedalu, pa je moguće da je tako i na Jazz-u. Poklopac koji štiti alku ima nacrtanu AS sa sidrom. Po mom mišljanju to je odlično rješenje jer ne zauzima niti malo mjesta u prtaljžniku poput nekih drugih rješenja.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala na odgovoru. pogledala sam u autu, gdje bi trebala biti sidrišna točka (ispod nekog poklopca), ali ga nisam mogla otvoriti samo s noktom (a tak piše u knjižici ), na poklopcu nema nacrtan znak TT (znam kako to izgleda), tako da to još moram provjeriti.

zanimalo me samo da li je moguće da prodaju sjedalicu bez treće točke učvršćenja, tj. da li to stvarno valja, jer me čovac u servisu gdje to prodaju uvjeravao da mi ništa drugo netreba (a znam da se u TL ili u Brežicama TT kupuje odvojeno...), u TL me prodavačica uvjeravala isto da mi to netreba nego da još dodatno pričvrstim remenom, a šta će mi onda isofix :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

u neke modele vozila, koliko ja znam, sjedalica se može pričvrstiti i bez treće točke, ali to treba provjeriti u listi odobrenih vozila za određenu sjedalicu. ako sam dobro vidio, za Duo Plus, u Jazz (proizveden 12/2001 i kasnije) se može fiksirati i sa i bez treće točke na sjedala 2 i 4.

http://www.britax-roemer.de/upload/d...te_DUOplus.pdf

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

emma, na meganu iz 2006. nema znaka sidrista. to je kuka, dio karoserije.
    primjera radi

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ali ja sam shvatila iz svega pročitanog na ovom topiku da isofix uvijek treba treću uporišnu točku :?
    Isto kao što se isofix NE SMIJE dodatno vezati pojasevima a u TL uredno to predlažu :/

Više ništa ne razumijem :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koji dio nije jasan?

Duo Plus ima 3 predviđena načina montaže.

1. ISOFIX + TT
    2. ISOFIX (samo za određene automobile)
    3. Pojas u 3 točke

Svaki od tih načina odobren je od strane proizvođača za specifične modele vozila.

I točno je da ukoliko koristiš ISOFIX ne smiješ koristiti i pojas u 3 točke.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa
    Više ništa ne razumijem :?
    da, stvar je u tome da je daddy odgovarao o onome što piše u uputama od duo plusa i što je po njima dozvoljeno i što je u redu.

druga stvar je što ćemo mi preporučiti da kada se bira autosjedalica sa isofixom da se odabere ona koja se u TOM autu može učvrstiti sa 3 točke.

ako postoji sidrište za TT onda se može odabrati takav model, ako nema sidrišta dobro je razmisliti i o isofixu koji kao treću točku koristi 'nogu'.
    ukoliko se odabere as koja za treću točku koristi TT, a u tom autu nema sidrišta ali je po uputama dozvoljeno smjestiti AS i bez treće točke u BAŠ TAJ auto, onda je to OK ali je i dalje BOLJE ako se koristi i treća točka.

većina AS na našem tržištu ima TT. as koje imaju nogu jesu maxi cosi priorifix i jedna romerica koja se može kupiti u sloveniji.

vezanje autosjedalicom pojasom, nakon što je učvršćena isofixom nije po uputama i nema smisla.
    naime pojas se neće zakočiti jel na njega neće djelovati sila s obzirom da će as zaustaviti isofix. tako se niti gornji dio pojasa neće značajno aktivirati da bi sprječio rotaciju sjedalice prema naprijed u prevenciju čega se koristi treća točka.

kome je sad jasno neka se javi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i meni
    ali samo zato sto mi to isto nije bilo jasno prije nesto vise od godinu dana

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    kome je sad jasno neka se javi
    je l' me netko zvao?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: duo plus - da li treba TT ili ne?

Citiraj emmma prvotno napisa
    Dakle da li je moguće da se TT u jazzu nalazi na krovu prtljažnika a ne u prtljažniku?
    Moguce je. TT moze biti ugraden u krovu, u sjedalu (s gornje ili sa straznje strane), na podu prtljaznika ili karoseriji prtljaznika.

Definitivno je puno bolje imati TT nego ne.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sve jasno

hvala puno, definitivno biram sa trećom točkom, bez obzira što duo plus u jazzu kao može i bez, duo plus ako nađem TT (još ga nismo našli, pa ćemo do servisa ), ako ne priorifix...

a ovo sa TL koji preporučuje vezanje s isofixom i pojasom je :/ , a ja sam znala da se to nesmije ali iskreno do sada nisam znala zašto

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emmma prvotno napisa
    a ovo sa TL koji preporučuje vezanje s isofixom i pojasom je :/ , a ja sam znala da se to nesmije ali iskreno do sada nisam znala zašto
    i meni sad sve jasno!

a ovo sa ne-educiranim osobljem koje prodaje AS mi je užas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •