Promijenila sam lijecnika i u tome je fora (promijenila jer smo se odlucili na IVF)
Jucer sam zvala svoju doktoricu (ginekolog) i pitala da li moguce da ako moji jajnici nisu po bilo kojem osnovu ok da to ona za sve ove godine nije primjetila???? Papa test, utrazvucni, vaginalni (kod nje samo vise puta isla na folikulometriju).... Ona kaze da je sa mojim jajnicima sve uredu, i da je imala i najmanju sumnju slala bi me dalje (kome vec ide i treba).
Novom lijecniku smo odnijeli sve stare nalaze, na sto je on rekao "iako su nalazi ok, moramo posebno osmotriti druge stvari...krecemo od jajnika"
Mi smo do sada imali problema sa losim spermiogramom i mislili smo da je tu problem. Medjutim, sada je spermiogram ok- moji nalazi standardno ok (HVALA BOGU) ali idemo dalje da "istrazujemo" sta bi moglo biti.
Sta me zanima??? Odgovor prije pregleda.
Ustvari, da li je moguce da za sve ove godine moja doktorica nije moga na osnovu klasicnih pregleda (sa najboljom opremom- mislim na ultrazvuk) ustanoviti stanje jajnika- ne mislim detaljno (bar ugrubo), tj. zar se na klasicnom pregledu ne moze vidjeti i to, ili za jajnike uvijek ide poseban pregled???
Kako ste vi koji imate ovu vrstu problema dosli do tog problema????
Zakomplikovala sam ali valjda cete razumjeti.
Imam 34. god i jako nam se zuri......