Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 313

Tema: Zašto im ne mogu oprostiti?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s_i_r, ovo je vrrrrlo zanimljiva ideja mislim da bi mogle tako nesto napraviti.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

s_i_r, stvarno zanimljiva ideja i meni se jako dopala!
    konačno da smo došli do nečeg konstruktivnog u ovoj raspravi. Bravo!

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

da, zaista...umjesto prepucavanja napokon jedna konstruktivna ideja!

svidja mi se jako i mislim da bi mogla uspjeti, da bi se zene na taj nacin lakse odlucile iznjeti pohvale i pokude!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    pa ne može pismo pomoći da zaborave svoje iskustvo , ALI bauba ima, ako ne griješim, samo jedno dijete i vjerojatno će ih htjeti još. i ja isto. možda i ti. pa zašto onda ne bi ta neka iduća iskustva bila bolja i sretnija ?
    a to možemo postići jedino ako nekome (mjerodavnoma- osoblju bolnice)
    kažemo da je ovaj put bilo loše i zašto je bilo loše.

ništa nećeš napravit ako se samo bueš nadala.
    Čuda se ne dešavaju.
    Bar ne u hrvatskoj.
    ja sam svome osoblju dobrano dala do znanja da rade nesto lose, samo oni to nisu tako shvatili, nego su problem svaljivali na mene.
    slicno kao i ti ovdje
    a posljedica toga je da su me prakticki izbacili iz bolnice, tj. natjerali da trazim raniji otpust, jer je bilo ili kako mi kazemo ili nikako

i ne, ne ocekujem da se dogodi cudo, tj. da vodstvo bolnice pocne primjenjivati preporuke szo i hrvatskog pedijatrijskog drustva, da se sestre i pedijatri educiraju o dojenju, i vaznosti neodvajanja mame i bebe.

zato djelujem u rodi, trosim puste sate, dane i godine da jednog dana pomognem zenama s dojenjem jer ih je netko zeznuo u bolnici, nasopao ih sa krivim savjetima, uvjeravao da ne mogu dojiti iz ovog ili onog razloga, da nemaju mlijeka, da zele zlo svome djetetu itd, etc...

ja bi prije rekla da ti ocekujes da se dogodi cudo, sjedis iza kompa i filozofiras o tome sto bi netko drugi trebao, a sto ni ti sama nisi napravila. za svaku pohvalu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme čemu ovakva oštra retorika na ovom topicu?

i ne, ne ocekujem da se dogodi cudo, tj. da vodstvo bolnice pocne primjenjivati preporuke szo i hrvatskog pedijatrijskog drustva, da se sestre i pedijatri educiraju o dojenju, i vaznosti neodvajanja mame i bebe.

zato djelujem u rodi, trosim puste sate, dane i godine da jednog dana pomognem zenama s dojenjem jer ih je netko zeznuo u bolnici, nasopao ih sa krivim savjetima, uvjeravao da ne mogu dojiti iz ovog ili onog razloga, da nemaju mlijeka, da zele zlo svome djetetu itd, etc...
    ja očekujem da se gore spomenuto čudo desi. Al ne bih ga nazvala čudom već posljedicom našeg zajedničkog aktivizma.

I zato dajmo se malo skulirajmo

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim, smirimo tenzije na ovom topicu, moze?

s_i_r je iznijela jednu zanimljivu ideju pa mozemo nastaviti o tome.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa

[
    draga, nisam ju ja uvela, ako si mislila na moj post

da, ostro reagiram na insinuacije da ne zelim pomoci da se situacija u rodilsitima promijeni, ako je to zabranjeno, onda priznajem kriva sam i ubijte me zbog toga sto vec ne znam koji put pokusavam ukazati na to

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa

[
    draga, nisam ju ja uvela, ako si mislila na moj post

da, ostro reagiram na insinuacije da ne zelim pomoci da se situacija u rodilsitima promijeni, ako je to zabranjeno, onda priznajem kriva sam i ubijte me zbog toga sto vec ne znam koji put pokusavam ukazati na to
    meda, problem je u tome što postove shvaćaš previše osobno. Ja čitam i čitam opet i opet i ne vidim da su ti postovi na koje se nadovezuješ upućeni direktno tebi.
    Ajmo stvarno razraditi malo ovaj odličan prijedlog od s_i_r i nastaviti konstruktivno, bez tih nekih osjećaja prozvanosti, sigurna sam da nitko nikog za ništa ne proziva

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, problem je u meni.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni se ovaj prijedlog od s_i_r jako sviđa. Još i dan danas se sjećam svakog trenutka od dolaska u bolnicu do odlaska kući. I onih loših i onih dobrih stvari.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zasada imam 2 razrade prijedologa od s_i_r (koji je btw odlican ):

1. na webu udruge napraviti formular koji bi ispunile mi koje smo vec rodile

2. isfurati da se u svakom rodilistu po defaultu dobije taj upitnik, i da svaka zena odvoji 1-2 minuta da ga ispuni sa povalama/pokudama.

time bi dobili

-da je osoblje vec unaprijed upozoreno da bi moglo dobiti napismenu "packu"--sto je ok, mozda ce biti ljubaznije u startu;

-osvijestili bi zene da se mogu i trebaju zaliti ako im se nije svidio tretman;

-bilo je jos nesto ali se nemrem sjetiti sta

ali mislim da bi taj formular trebao biti sluzbeni upitnik hzzo-a ili tako nesto, nikako rodin (posto znamo da je roda nazalost vise na losem nego na dobrom glasu oko takve vrste aktivizma )

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    zasada imam 2 razrade prijedologa od s_i_r (koji je btw odlican ):

2. isfurati da se u svakom rodilistu po defaultu dobije taj upitnik, i da svaka zena odvoji 1-2 minuta da ga ispuni sa povalama/pokudama.

)
    ma na sv. duhu vec imaju neke ankete koje ispunjavas, tipa kad si dobila bebicu na prsa, koliko si bila odvojena od nje, kak si zadovoljna i to...
    ali sve zene to ispune onak na brzinu...napisu da je sve bilo super jer ti to uvale kad ides doma i bas ti se sad da ispunjavat anketa svi jedva cekaju da odu...ak me kuzis - mislim da mozda bolje da se ispuni to sve dok zene dodju doma, pa kad se hormoni i dojmovi malo slegnu
    ili
    da djele ankete u rodilistu koje mozes naknadno poslat

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sad sam vidjela ovaj topic i znam da je rasprava otisla na novi level, ali ne mogu a da ne potpisem Sun
    bauba
    ja evo ni nakon tri godine nisam zaboravila i nisam uspjela se još pomiriti s nekim stvarima. Na primjer sebi ne mogu nikako oprostiti što nisam našla još više snage i razuma da se izborim za neke meni važne stvari, zamjeram si što nisam bila jača od svig hormona i svih osjećaja koji su me preplavili - kako beskrajno tužno!!
    i ubitačno mi ide na živce ona izreka koju sam toliko puta čula i pročitala: "sve zaboraviš onog trena kad ugledaš bebu"
    jel itko tko to izgovori ta stvarno misli? ili je to obrambeni mehanizam?
    Nisam zaboravila i ne želim zaboraviti. Želim mijenjati stvari, a stavom tko sam ja uopće se to ne postiže.
    onog trena kad sam ju ugledala, tada je sve zapravo pocelo.
    i da, kada su mi je oduzimali, skoro pa cupali iz ruku, ja sam plakala ko nikad u zivotu. i stvarno ali stvarno sam osjecala da cupaju dio mene. i price "dobit cete ju sutra kad cete ju moci dojiti" meni nisu znacile nista. sto se mene ticalo sutra je bilo udaljeno 10000 godina, i trebalo je te "godine" odsamovati znajuc da oboje samujete same.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, pao mi je na pamet i taj umor i nedostatak volje za anketama kod mladih mama.

mislim ustvari da bi upitnik trebao biti u 2 primjerka (ko sto sorci rece par postova ranije)--jedan ide bolnici, a drugi nekakvom nezavisnom promatrackom tijelu (npr. rodi ).

u principu bi trebalo poticati zene da se upitnik ispuni, jer se time utire bolji odnos buducim generacijama (barem teoretski, jel).

mozda da bude u sklopu prirucnika "iz rodina kljuna" ako se isti pocne dijeliti u svim rodilistima u hr?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja mogu reci da sam ispunjavala upitnik pri zlasku da bi ga ispunila puuuno drukcije nego recimo nekoliko dana ili mjeseci kasnije.

tada od cijele euforije odlaska nisam vidjela nista drugo osim "idemo" sve je divno i krasno svi su divni i krasni...i kad se dojmovi stisaju i kad pocnu kockice sjedati na svoja mjesta, pa jos u prici i izmjeni iskustva vidis da to nije normalno ili primjereno postupanje ali ti kao mlada mama kojoj je ovo prvi izlet u rodilste, to fakat ne zna, shvatis da si totalno krivo "ispunila anketu".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, u tom slucaju je onda najbolje da postoji web anketa pa nek ju zene popune kad se osjete spremnima. jedino kaj mislim da vecina rodilja bas i nema internet, a kaj onda? :/

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa ja sam tek nakon par tjedana kad sam dosla k sebi, skuzila sta mi se uopce dogodilo

mozda da je u sklopu prirucnika , pa lijepo mozes istrgnit i poslat ...

nekako mi je sad u sjecanju da sam bas na sv. duhu vidjela neke sanducice za pohvale i pokude. al nisam sigurna... mutno mi je

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se uopce ne sjecam te ankete :?

sjecam se paketa SB, ostalo mi je sve u magli, jel moguce da mi nisu dali? jer SB su namjerno donijeli na brzaka da ne odem slucajno bez nje, al anketu :?

ovo leonisa sto pricas za euforiju...tako je meni bilo s porodom, ja sam bila tako sretna da je konacno gotovo, da sam se zahvaljivala cijelom osoblju, i jos sam mm-a poslala da kupi nesto za njih .
    al izlazak iz roidlista mi je bio potpuno druga prica, cak sam pokusavala nagovorit sestru da mi da onu njihovu odjecu da u tome odnesem bebu jer mm nije mogao doc odmah po mene

i danasn je meni moj porod u puno boljem sjecanju nego boravak u bolnici nakon poroda, a mislim da je tako i osoblju bolnice

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj s_i_r prvotno napisa
    Moj je dojam da bi žene hrabrije istupale kad bi imale osjećaj da netko stoji iza njih i da nisu same. Jedno je pisati pismo sam, a drugo kad znaš da sigurno to još netko čini i da u svojim nastojanjima da se nešto promijeni nisi sam
    Upravo tako.
    To je jedan od razloga zašto još nisam poslala nikakvo pismo pokude/pohvale. Ne iz straha da će se meni slijedeći puta tamo zbog toga desiti nešto loše već od straha da neće biti ozbiljno shvaćeno jer ću biti jedna od malobrojnih na koju će samo odmahnuti rukom.
    Kao i SB.
    Kada sam rekla da ga ne želim-hvala, sestre su bile van sebe od snebivanja. Kao to još nisu doživjele...
    Da, meda, i u našu sobu su uletjele kao da nešto gori... evo ankete ispunite odmah, brzo, ajmo... nema paketa dok ne ispunite....

Ovdje zaista puno stvari dotičemo i sviđa mi se smjer u kojem idemo sada.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bauba

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovo leonisa sto pricas za euforiju...tako je meni bilo s porodom, ja sam bila tako sretna da je konacno gotovo, da sam se zahvaljivala cijelom osoblju, i jos sam mm-a poslala da kupi nesto za njih .
    ovo me sad toliko nasmijalo - ja sam kavu koju je moj muž donio da dam osoblju dala - čistačici
    ona mi je djelovala kao najljubaznije biće na tom odjelu

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    ja mogu reci da sam ispunjavala upitnik pri zlasku da bi ga ispunila puuuno drukcije nego recimo nekoliko dana ili mjeseci kasnije.

tada od cijele euforije odlaska nisam vidjela nista drugo osim "idemo" sve je divno i krasno svi su divni i krasni...i kad se dojmovi stisaju i kad pocnu kockice sjedati na svoja mjesta, pa jos u prici i izmjeni iskustva vidis da to nije normalno ili primjereno postupanje ali ti kao mlada mama kojoj je ovo prvi izlet u rodilste, to fakat ne zna, shvatis da si totalno krivo "ispunila anketu".
    Kod mene, na žalost, isto tako. Dan kada smo odlazile iz rodilišta valjda mi je bio najsretniji u životu (umjesto da mi najsretniji dan bude dan poroda ).

Zato, po mom mišljenju, nije najsretnije rješenje ispunjavati formulare u rodilištu. Plus, ono što su još cure navele - svojevrsni pritisak, brzo, brzo... Sasvim je drugačije kad mama i beba stignu doma, a dojmovi se slegnu.

E sad, znam da u bolnicama općenito postoje oni sandučići u koje se mogu ubaciti pisma s kritikama/pohvalama.
    Ono što ne znam jest koliko bi nas krenulo pisati pismo direktno rodilištu jer onda idemo direktno na instituciju s kojom smo imale negativno iskustvo i mislim da nam je već nekako u primisli da je sve to skupa unaprijed izgubljena bitka jer idemo protiv ''njih'' koji su a priori protiv ''nas'' - ako su nas već jednom zeznuli, vjerojatno će opet. I naravno, ono što sam već spomenula, imamo utisak da smo u toj borbi same.

Meni se jako sviđa ideja da formular postane dio Rodinog priručnika i da ga svaka rodilja može kasnije na miru, kod kuće, ispuniti i poslati. Za sve nas koje smo već rodile, kao i za one koje ne dobiju priručnik, mislim da bi trebalo napraviti web verziju formulara.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovo me sad toliko nasmijalo - ja sam kavu koju je moj muž donio da dam osoblju dala - čistačici
    Na više strana sam čula, a i sama doživjela da su spremačice bile najljubazniji dio osoblja.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Trudnica sam i buduca rodilja i neizmjerno me zanimaju iskustva s poroda i nakon. Kako vidim i cujem da je zalosnih iskustava puno, zapitala sam se da li majke napisu bolnicama ono sto misle.
    Tako sam otvorila topic pisati pismo bolnici u kojoj ste rodile?? http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=68357 a ovo sto citam sada u ovom topicu se nekako nadovezuje i ja mogu samo dati svoje svesrdno podrzavanje ideji od S-I-R.

No, zasto cekati dok se ta ideja realizira. Mislim da pisati treba i na nacine koji su nam dostupni sada.
    Svi znamo da nam je snaga vec ako nas im vise. I trebamo se same mobilizirati. Yes, bas kao vojska. Vojska mama i buducih mama :D

Moj prijedlog mobilizacije nas koji sudjelujemoo u Rodinim forumima: clanke poput onog kojeg je Buba iskopirala ranije na ovom topicu, staviti i na relevantne topice na pricama s poroda i na rodilista.
    Uz komentar (ako to pravila dozvoljavaju) da se clanak stavlja kako bi se potaknule majke koje su tamo rodile da napisu svoju viziju stvarnosti, tj svoj osvrt na clanak baziran na osobno iskustvu. I poslati to novinama, kopiju Rodi i kopiju ravnatelju rodilista.

Ako zelite biti anonimne, napisite zasto- bojite se odmazde, ali ipak zelite da se vas glas cuje.

Ne trebamo imati iluziju da ce domah netko dati ostavku i da ce se osoblje nekim cudom preko noci promijeniti.
    Ali znamo kako pocinje snjezna lavina. Dovoljan je jedan kamencic. Dovoljna je i samo jedna veca eksplozija zvuka.

Ako u pismima majki koje su tamo rodile (ove godine, prosle godine, prije 5 godina, nije vazno kada) budu konkretni prijedlozi kako je nesto moguce bolje, ljudskije i profesionalnije obaviti, mozemo se nadati da ce neki djelatnici prepoznati i ako nista drugo zamisliti nad samima sobom.
    Jer, ipak smo mi svi ljudi i ako name pet ljudi kaze da smo xyz, nakon sestog puta cemo poceti sumnjati da je to mozda istina. A mozda nam se nece svidjeti da budemo xyz-negativac, ako su neke nase kolege xy- pozitivci.
    A onda ce uslijediti rodini formulari i nasa xyz-negativka ce mozda odluciti samovoljno prijeci u pozotivce.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

morena 24 napisala
    i to bolnici zelim dati do znanja. ali me strah njihovog eventualnog odgovora, jer znam da ce pobit moje tvrdnje od prve do zadnje jer ja nemam nikakvog dokaza osim mog vlastitog dozivljaja poroda.
    i cisto sumnjam da ce doktori reci: da, krivi smo, sve smo naopako napravili, ubuduce cemo vas slusati!
    Ja nekako mislim da i nije toliko bitno sto ce ti odgovoriti, (osim ako ne mislis ici na sud, naravno) jer vrijeme ionako ne mozes vratiti, ali mozda ces se osjecati bolje da si im dala do znanja kako se sojecas i sto mislis. Dapace, mozes na kraju pisma napisati da ih molis da se ne trude odgovoriti na tvoje pismo jer da tvoje misljenje o njihovoj (ne)profesionalnosti ionako ne mogu promijeniti, i da ce njihovo vrijeme biti bolje utroseno na kvalitetniju pomoc nekoj drugoj zeni.
    I ne zaboravi kopiju poslati Rodi!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bas me ovaj topic inspirirao! (A mozda i zato sto moram mirovati pa za razliku od vas koje imate bebe i djecu, ja imam VREMENA...)

morena 24
    uostalom u bolnici sv duh (gdje sam rodila) dobili smo za ispunit neku anketu o tome kako smo bile zadovoljne boravkom u bolnici. taj dan sam isla doma i naravno da sam napisala da je sve bilo super.
    Na zalost sto je bilo bilo je, sada to ne mozes promijeniti.
    No, za nas koje to tek trebamo proci je neprocjenjivo znati detalje, pa da budemo spremne drugacije reagirati. Kako? Pa npr. tako da uzmes anketu, spremis u torbu i sa osmjehom kazes, to cu kod kuce u miru i uz kavu ispuniti i poslati vam natrag vec sutra.
    Pretpostavljam da nece ici tako daleko da to idu cupati iz torbe?
    A do sutra ces imati vremena realnije razmisliti i realnije ispuniti formular.

A i ako idea od S_i_r uspije moci ce svaka od nas isprintati formular kad za to budemo sposobne i slati dalje.

leonis aquoteja
    mogu reci da sam ispunjavala upitnik pri zlasku da bi ga ispunila puuuno drukcije nego recimo nekoliko dana ili mjeseci kasnije.
    I sto te sprijecava da napises jedno pisamce, onako po sjecanju kako je taj upitnik bio i da kazes da sada kad su ti se utisci polozi i vrijeme napravilo svoje, kad su ti se hormoni smirili itd zelis da se tvoj originalni upitnik ponisti i umjesto njega prilazes novi. Ponavljam ono sto sam u prethodnoj poruci napisala moreni 24, ako nista drugo, osjecat cesi se bolje, iznutra, jer si im ipak na kraju rekla sto mislis.

sada sam vidjela
    :bauba rekla
    Da, meda, i u našu sobu su uletjele kao da nešto gori... evo ankete ispunite odmah, brzo, ajmo... nema paketa dok ne ispunite....
    Kuzim da zene dobivaju na prepad, ali da ste sve koliko vas je bilo u sobi taj upitnik lijepo pospremile u torbu sa smirenom recenicom da cete ga ispuniti doma. Da li mislite da bi jedna sestra bila psiholoski "jaca" od vas ili da vam mozda ne bi htjela dati te pakete, stogod vec u njima bilo?
    Vjerojatno vam tada to nije ni palo na pamet, ali zato mi koje dolazimo iza vas, mozemo uciti iz vaseg iskustva. A i vi same iz svog.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mislim da cu ipak pricekat da se realizira neka ideja poput ove od SIR. zaista bih se u ovoj situaciji osjecala jace znajuci da nisam sama, zato i mislim da je ideja super!

a sto se tice tih anketa sta djele na SD, mislim da njih bas briga za to ko je ispunio, a ko ne. ne moze tebe nitko natjerat da ti to ispunis, to su anonimne ankete i ne spominju se nikava imena. oni to podjele jer moraju, mislim da te ankete imaju veze s tim sto je bolnica sad ''prijatelj djece'', al cisto sumnjam da ih netko provjerava i analizira, tak da od njih nema neke pomoci...

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da li si sigurna da to nitko ne cita? Jer ako su "prijatelj djece" i to im je dodjeljeno od strane UNICEFA (?) ja bih zakljucila da ce njima i "racune morati polagati" o tome kako su korisnici usluga zadovoljni. A to se vidi iz formulara. A ne mogu bas reci da uopce niti jedna rodilja nije htjela ispuniti formular pa nemaju niti jedan. A da li ce ici tako daleko da ispunjavaju sami??? Tko zna.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa
    :bauba rekla
    Kuzim da zene dobivaju na prepad, ali da ste sve koliko vas je bilo u sobi taj upitnik lijepo pospremile u torbu sa smirenom recenicom da cete ga ispuniti doma. Da li mislite da bi jedna sestra bila psiholoski "jaca" od vas ili da vam mozda ne bi htjela dati te pakete, stogod vec u njima bilo?
    Vjerojatno vam tada to nije ni palo na pamet, ali zato mi koje dolazimo iza vas, mozemo uciti iz vaseg iskustva. A i vi same iz svog.
    pa ja se ni ne sjecam jesam li ispunjavala kakvu anketu ili ne, sto mislis u kakvom psihickom stanju stanju sam bila?

niko ne ispunjava anketu da bi dobio paket, nego ispunjava bilo sto samo da ga vec jednom puste na miru, donesu dijete i da ide doma.

a vjerujem da oni koji ispunjavaju navedu stvarno ono sto misle. samo sto je ta anketa pro forma, a ne da bi se oni po njoj mjerili.

isto tako vjerujem da ima i odreden broj zadovoljnih zena. al budimo objektivni, ima i određen broj onih koje nemaju neki izgradeni stav o porodu i dojenju, pa onda naravno da nece reci da je nesto u bolnici krivo, nego je to jednostavno tako, na primjer da nemaju mlijeka, da ne mogu dojiti, da ne mogu roditi bez dripa, rezanja, nelezecem polozaju itd, itd. a to onda utjece u velkoj mjeri i na ocjenu osoblja. da ja nisam trazila odredene stvari, ne bi ulazila u konflikte s osobljem, i ne bi imala toliko negativnih iskustava direktno s njima.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ima tu jedna anketa, pa tko zeli moze ispuniti, pise da se rezultati salju ministarstvu zdravstva

prvesntveno se odnosi na porod, ali moze se dolje u dodatne primjedbe nesto navesti vezano uz nakon poroda

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

s_i_r, meni se ova tvoja prva ideja bas svida, i stvarno bi bilo super kad bi se mogla provesti, jer onda bi roda imala cime mahati pred nosom rodilistima i nadleznim institucijama

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://prirodniporod.crolink.net/anketa2-1.htm
    Meda, pa i ovo je super za početak.Mislim da pola nas nije ni znalo da postoji takva anketa.
    Ispuniti ću je.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne znam da li je ta anketa koju spominjete da ste ispunjavale na SD ista kao ona koju sam ja dobila u RI rodilištu - ako je mogu samo reći da je bila poprilično loše osmišljena i nije bila potpuna.
    Sjećam se da su nama tu anketu isto na prepad dali i kao trebali smo ju nabrzaka ispuniti.
    Budući da nije bilo odgovora koje bih ja zaokružila, pored svakog sam im opisala svojim riječima situaciju. To mi je bila oogromna zadovoljština. Sjećam se i da sam napisala da mi dijete nisu donjeli cijelu noć unatoč mojim dizanjima i moljenjem da mi ga donesu i još neke stvari.
    Čitaju/ ne čitaju - ne znam, ali napisala jesam.

mislim da jedino što sam ja mogla bolje je proučiti dobro koja sve prava ima pacijent i naučiti na pamet koje uvjete mora ispunjavati rodilište prijatelj djece

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

http://prirodniporod.crolink.net/anketa2-1.htm

ja sam prije nekoliko tjedana isla ispuniti slican formular za zene koje nisu radjale, a danas sam probala i ovaj novi link , ali uvijek mi dodje poruka:

Error: Bad/No Recipient
    There was no recipient or an invalid recipient specified in the data sent to FormMail. Please make sure you have filled in the recipient form field with an e-mail address that has been configured in @recipients. More information on filling in recipient form fields and variables can be found in the README file.

Da li ste vi neke pokusale to ispuniti/ poslati i uspjele? Mozda radim nesto krivo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čitam vas, ali nema smisla da reagujem jer ne živim u Hr.
    Ali, kod nas u Srbiji postoji inicijativa vrlo slična onoj o kojoj je pisala s_i_r...
    Naime, žena je, poučena sopstvenim, ali i tuđim ružnim iskustvima iz porodilišta, pokušala preko bloga da sakupi priče žena zainteresovanih za akciju promene stanja u porodilištima i to je jako daleko doguralo. Da vam sad ne bih prepričavala, pogledajte ovaj link, a na njemu, s desne strane su sve njene teme od početka. Vredi pročitati:

blog.b92.net/blog/7485/Krugolina%20Borup/

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Možda još bolje da vidite ovaj link, to je njen sajt, a na njemu su i priče sa bloga:
    http://www.majkahrabrost.com/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam u bolnici bila presretna što je sve dobro završilo, a još sam bila sretnija kada sam išla kući (stanujem preko puta bolnice i svaki dan sam s čežnjom gledala u svoje prozore). Da su mi dali na kada sam išla kući neku anketu bila bi sasvim drugačija, nego recimo za tri mjeseca kada me je uhvatila totalna panika i neka užasna tjeskoba oko mog poroda. Znala sam i osjećala da nešto nije bilo u redu i da je moglo drugačije, a sada znam i što.

Podržavam ovakve inicijative.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    pa ne može pismo pomoći da zaborave svoje iskustvo , ALI bauba ima, ako ne griješim, samo jedno dijete i vjerojatno će ih htjeti još. i ja isto. možda i ti. pa zašto onda ne bi ta neka iduća iskustva bila bolja i sretnija ?
    a to možemo postići jedino ako nekome (mjerodavnoma- osoblju bolnice)
    kažemo da je ovaj put bilo loše i zašto je bilo loše.

ništa nećeš napravit ako se samo bueš nadala.
    Čuda se ne dešavaju.
    Bar ne u hrvatskoj.
    ja sam svome osoblju dobrano dala do znanja da rade nesto lose, samo oni to nisu tako shvatili, nego su problem svaljivali na mene.
    slicno kao i ti ovdje
    a posljedica toga je da su me prakticki izbacili iz bolnice, tj. natjerali da trazim raniji otpust, jer je bilo ili kako mi kazemo ili nikako

ja bi prije rekla da ti ocekujes da se dogodi cudo, sjedis iza kompa i filozofiras o tome sto bi netko drugi trebao, a sto ni ti sama nisi napravila. za svaku pohvalu.
    ja draga ne vidim kada sam se i kojim postom obratila direktno tebi.
    i ne vidim potrabu da se vrijeđamo.ode ja sad dalje filozofirat.

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da li si sigurna da to nitko ne cita? Jer ako su "prijatelj djece" i to im je dodjeljeno od strane UNICEFA (?) ja bih zakljucila da ce njima i "racune morati polagati" o tome kako su korisnici usluga zadovoljni. A to se vidi iz formulara. A ne mogu bas reci da uopce niti jedna rodilja nije htjela ispuniti formular pa nemaju niti jedan. A da li ce ici tako daleko da ispunjavaju sami??? Tko zna.
    ma u toj anketi su vise pitanja sta se ticu dojenja, ne spominje se porod... mozda da opet ispunjavam anketu, slicno bih je ispunila jer nama je dojenje krenilo odmah, nismo trebali nikakvu posebnu pomoc, a i sto se tice odjela babinjaca ni sada nemam nikakve zamjerke. ja sam bila sa svojom bebom, lijepo smo dojili, nit sam ja kog sta pitala nit ko mene i to je to. vjerujem da mnogim zenama nije bilo tako...

ali porod i radjaona je moj trn u oku! tu se tvari trebaju mjenjati i to pod hitno!

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da li ste vi neke pokusale to ispuniti/ poslati i uspjele? Mozda radim nesto krivo.
    Ni meni, kad sam prvi put pokušala otvoriti tu stranicu, nije uspjelo, i ja sam dobila istu poruku. Iz druge mi je uspjelo bez problema. Ne znam u čemu je stvar :?

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Naime, žena je, poučena sopstvenim, ali i tuđim ružnim iskustvima iz porodilišta, pokušala preko bloga da sakupi priče žena zainteresovanih za akciju promene stanja u porodilištima i to je jako daleko doguralo. Da vam sad ne bih prepričavala, pogledajte ovaj link, a na njemu, s desne strane su sve njene teme od početka. Vredi pročitati:

blog.b92.net/blog/7485/Krugolina%20Borup/
    Odlično vanesax, hvala na linku!
    Još više ohrabruje da je inicijativa daleko dogurala :D

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Samo još par pitanja za Felix.
    Ako bi Roda bila zainteresirana, koliko bi taj, nazovimo ga ''Rodin sandučić'', bilo teško tehnički realizirati u web varijanti? Da li bi se recimo s formularom na internetu moglo krenuti kao s pilot-projektom, čisto da se vidi kako bi sve skupa funkcioniralo - kakav je odaziv rodi(te)lja, kakvu sadržajnu koncepciju formulara napraviti (poboljšavati ga uzimajući u obzir primjedbe korisnika), vidjeti kako na inicijativu reagiraju rodilišta i sl.?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hmmm ne znam, trebam se raspitati! malo smo u deficitu s resursima na porodu, ima puno posla a malo vremena i malo ljudi...
    mozes se uclaniti u rodu i prihvatiti se posla na ovome

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Na više strana sam čula, a i sama doživjela da su spremačice bile najljubazniji dio osoblja.
    i moje je iskustvo s čistačicama bilo najpozitivnije. te su uvik bile nasmijane i spremne pomoć. a i pokazat kako se doji, pa i masirat natečene i upaljene prsi.

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    hmmm ne znam, trebam se raspitati!
    Daj se, molim te raspitaj, pa javi!

malo smo u deficitu s resursima na porodu, ima puno posla a malo vremena i malo ljudi...
    Je, nekako sam i pretpostavljala da bi tako moglo biti

mozes se uclaniti u rodu i prihvatiti se posla na ovome
    Pa ak' bi stvarno moglo biti nešto od ovoga i ak' me hoćete , vrlo rado :D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako to zaista zelis, imas pristupnicu na portalu

s_i_r avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

idem sve detaljno proučiti, hvala
    tebe samo molim da mi javiš kad/ako bude novosti u vezi s mojim pitanjima

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

drage majke, ima li sta nova po pitanju formulara pod okriljem rode? :?
    Inace, svojoj sam prijateljici (koja je rodila prije 10 god i tada odlucila da vise nikada nece) poslala link za formulare koji nam je meda dala http://prirodniporod.crolink.net/anketa2-1.htm
    i neki dan me zove ta prijateljica da mi se ZAHVALI, jer je ispunila formular i tako po prvi puta izbacila iz sebe svu tugu i jad koji je osjecala u vezi svog traumaticnog poroda.
    Time je jos jednom potvrdila ono sto sam vec nekoliko puta napisala- cak i ako nasim pismima/ emailima/ ispunjavanjima formulara isl, ne poli=ucimo instantne promjene, barem smo iz sebe izbacile negativno.
    A postojii nada da ce se na duge staze ipak nesto promijeniti za nase kceri i snahe.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Pocela sam citati topic, medjutim proslo je jedan poslije ponoci pa sam preskocila zadnje tri stranice
    Javljam se iako zivim u Svedskoj, ali me strasno boli taj pogled na porod i bebe u nasim bolnicama. Neke male promjene bi mogle poboljsati uvjete za rodilje a vjerojatno i za osoblje u bolnicama npr. kraj svake mame onaj box za bebu u kojima vec drze bebe ali na drugom odjeljenju. Beba je kraj mame, mama se brine o njoj a osoblje se moze pozabaviti boljim stvarima kao npr davanje informacije o dojenju i ostalim stvarima onim rodiljama koje ih pozovu u trenutku kad im je potrebno. Poneki novi kurs o najnovijim istrazivanjima ili svjetskim "trendovima" (pogresna rijec ali shvatite bit) kad je pitanje dojenje, zdravlje i ostalo, koji bi zdravstvo organiziralo osoblju tako da ne rade po nekim staromodnim i cak sto vise stetnim metodama od prije dvadeset godina. U to ubrajam da skoro sve zene mogu dojiti, poticanje dojenja od pocetka i onaj veoma bitan dio gdje je osoblje bas to koje mora pomoci rodiljama da steknu samopouzdanje da su dobre majke i da one to mogu jer se njihove predispozicije razlikuju od rodilje do rodilje. Neke ce imate svu pomoc i potporu kad dodju kuci, a nekima tek tad pocinje pakao sa majcinstvom i zastarjelim pogledima u obitelji.
    Porodiliste ne bi trebalo da bude mesnica, jer uz neke male promjene bi se moglo puno toga postici, prvenstveno pogled na porod. To je fantastican dozivljaj svake zene, nisam tele koje je doslo na klanje, moje dijete je najvaznije u tom trenutku i tako zelim da se i oni ponasaju. Nema veze sto tako ne misle ali tako treba da se postave!
    Vi mame i tate tih rodjenih beba placate porez drzavi tj. zdravstvo i place tom osoblju i zato mislim da imate i pravo zahtijevati ljudski pristup.
    Ne mislim da pojedine prituzbe pojedinim bolnicama moze dati neki efekt ali zato peticije i konkretni prijedlozi sa nekim ciframa poredjenja koliko kosta sad a koliko bi kostalo kad bi se uvelo nesto novo koje bi bilo pomoglo rodiljama i bebama. Vi, poreznici, dignite glas i recite ovo nije u redu, trazite i zahtijevajte od svojih politicara jer samo tako se moze nesto konkretno napraviti pa da ne bude svaka zena svoju borbu mora boriti sa nogama u zraku i izmedju trudova.
    Hajde, jedna peticija neka se pokrene na rodi sa konkretnim zahtjevima o promjenama u zdravstvu pa neka barem pokrenu neko istrazivanje koliko bi to kostalo u novom budzetu
    Pa neka peticija nastavi na ulici.....
    Eh, sad nemojte drvlje i kamenje po meni i mom prijedlogu. Ovo je bilo onako u pola dva ujutro, osmi mjesec trudnoce i zelja da svako ima porod koji je ovdje norma (mozda ne idealno ali ipak super). Nece nikad promijeniti nacin zato sto fercera (sto popravljati nesto sto radi), ali kad osjete pritisak za promjenama onda je ipak moguce.... .
    Mozda je malo previse idealizma, ali zelim sve najbolje
    Volim rodu kao organizaciju i vidim koliko je u biti zenam pomogla u ulozi majke, pa zato i vidim rodu kao mjesto gdje bi se ovakva promjena mogla i startati. Previse je ovako tuznih i ruznih prica.....
    Pusa svima

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •