bauba prvotno napisa
Prošlo je 15 mjeseci kako se rodio moj sin.
Prekrasan je, zdrav, još uvijek sisa.. naša mala zajednica je sretna i vesela.
Što ne mogu oprostiti?
-Što mi nisu pružili toplu riječ nakon povratka sa intenzivne na babinjače
-Što mi nisu dali dijete dan i pol na dojenje i maženje-radi carskog..?!?
-Što su mi donosile uspavano i nahranjeno dijete..
-Što su mi govorile da imam premalo mlijeka pa da je bolje da ne dolazim na izdajanje (žutica) kako bi druge mame koje imaju mlijeka imale izdajalicu..
-Što su mi doslovno "trgale" dijete sa sise kada su dolazile po bebe...
-Što su na moje dijete slagale dva reda beba pri transportu na pedijatriju...
-Što puna dva dana nisu reagirali na soor u ustima moga djeteta...
-Što mi je djetetu narukvica bila toliko stegnuta da mu je potpuno poplavila šaka a to se nije vidjelo jer je zavukao ruku u benkicu...
bez uvrede, ali si ti očito išla u rodilište s prevelikim očekivanjima.
niti si im jedina rodilja, niti im je tvoje dite jedina beba. tebi je tvoj sin centar svita, a njima je samo još jedna beba u nizu.
po meni bi ti bilo puno bolje da malo okreneš sliku u glavi, postaviš stvari u jedan drugačiji kut geldanja i smiriš se. ako prvo iskustvo nije zadovoljilo tvoja očekivanja, ne znači da neće drugo. ili ti malo smanji kriterije.
a po redu:
- zašto si ti očekivala toplu riječ? ni prva ni zadnja koju pucaju hormoni pa plače kad čuje plač malih beba.
- ni druge rodilje koje su rodile na carski rez ne dobijaju odma dite
- kako znaš da ti je bilo nahranjeno? kažeš da je bilo uspavano. najvjerovatnije od žutice jer ona čini dicu uspavanom, a onda se ima osjećaj i da su siti jer od pospanosti ne mogu jest.
- kad si dolazila na odjel gdje je ležao zbog žutice, zašto nisi dojila nego izdajala? je li bio problem s dojenjem?
- svima nama se činilo kako nam bebe trgaju sa sise jer nam je maženja uvik bilo premalo. eto nisi ni ti iznimka.
- čuj, nečija beba uvik mora bit donja, a nečija gornja. da su tvoje stavljali na nečiju tuđu bilo bi krivo nekoj drugoj majci. a bome ni ne naslažu ih toliko da se onaj donji uguši. ne boj se, pa nisu ni sestre lude. tvoja beba im je ko zna koja po redu koju su prevozili.
- jesi li ti primjetila soor dva dana? ako jesi, zašto im ti nisi rekla? ako nisi znala što je soor i činilo ti se sumnjivo mogla si im skrenit pažnju ili ih pitat. ako nisi ni ti vidila možda je tako i njima promaklo.
- zategnutu narukvicu možda ni oni nisu vidili. sama kažeš kako je rukica bila u benkici.
malo probaj sagledat stvari iz drugog ugla pa ti bude lakše.