-
evo priče jednog baksuza...
Riječko rodilište.
Trudnoća mi je bila sve uredno, napravila sam nalaze za porod u kadi. Imala sam tri scenarija u glavi 1. porod u kadi, 2. ako je kada zauzeta porod na stolčiću, 3. ako nešto ne bude kako treba na stolu uz donaciju matičnih stanica.
Sve su mi se prijateljice čudile što naručujem set Ana R. kada hoću kadu, ta neću vljda iz kade van na stol zbog stanica. Ja sam rekla "za svaki slučaj".
Došla sam u bolnicu s trudovima svake 3 minute (iznenadilo me kako je brzo išlo, probudili su me tek oni svakih 5 min) i sa puknutim vodenjakom. Uđem u onu prijemnu sobu; "dobro jutro! (5 ujutro) - ja sam napravila sve nalaze za kadu i ja bi porod u kadi!" sestra "nemože! gužva je, kada je zauzeta!". OK, kažem ja, opcija 2 je stolčić! "godpođo, gužva nam je, stolčić je zauzet!". Ok, kažem opet ja, pretpostavljam da je za epi kasno, imam trudove svake 3 min. Kaže ona da je, a ionako je anesteziolog na carskom. Jedva sam muža dobila i ne bi da sestri babice nisu rekle da mani papire i nek dovede muža jer rađam otprilike sada.
Svi u rodilištu govore da se zauzeta kada dogodila 3. puta u povijesti. Eto ja četvrta. Za stolčić su rekli da je nemoguće da je zauzet jer se brzo pripremi.
Na kraju je dobro da sam uzela set, samo sam još trebala i špagu jer mi se rušio desni nogar na stolu pa se nisam imala za što oduprijeti 
U početku mi je bilo malo krivo, osječala sam se baš bezveze i nesposobno - ta rekli su da je nemoguće da je baš sve zauzeto (pitala ja na tečaju!), no onda shvatiš da je sam ipak imala sreće jer smo obije dobro prošle, jer je sve skupa, od prvih trudova, pa do poroda posteljice trajalo 4 sata, donirali smo matične stanice. OK, strašno sam pukla, ali sam makar šivana u općoj - ne može puno njih spavati dok ih šivaju, ha?
Hoću reći, planirajte, napravite nalaze, ali uvijek ostavite prostora za "običan" porod. Manje ćete se gristi poslije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma