...zanima me kako dajete kikićima lijek po noći (ili dok spavaju)?
Pridržavate se propisane doze (pod tim mislim da li kikići popiju baš sve sa žlice ili se dio "prolije" / ispljune ili slićno)?
![]()
...zanima me kako dajete kikićima lijek po noći (ili dok spavaju)?
Pridržavate se propisane doze (pod tim mislim da li kikići popiju baš sve sa žlice ili se dio "prolije" / ispljune ili slićno)?
![]()
ja sam davala isto kao i po danu. ako je spavala, probudila sam ju. ali sam nastojala tempirati vrijeme za doze - da to ne bude baš u 3 ujutro...
a nagutala se puno antibiotika do škole... :/
Probaj špricom. Nažalost mi još uvijek kod mlađeg moramo tako jer se užasno razdere ako ga probudimo iza sna. Nema šanse da bi išta stavio usta. Tako je najmanja vjerojatnost da će se proliti(mada često ispljune dio). Ja mu često moram nagnuti glavu prema nazad i nasilu dati. Bude mi ga užasno žao ali šta se mora, mora se.
I isto pazim barem malo pripaziti na vrijeme kad pije tu noćnu dozu da ipak prođe malo više vremena od kad bi zaspao.
Ja kao i cure.
I svakako se držim propisane doze, na to jako treba paziti.
mi sa onom spricom koju dobije uz antibiotik. skroz je zgodna.
Ja sam mom prvom detetu davala dok je spavala i to spricom. Super je delovalo. Jednom je imala kandidu pa je pila nistatin deset dana koji je groznog gorkog ukusa i obavezno bi ga ispljunula osim kada bi joj dala spricom dok spava![]()
starija se uvijek (tj najcesce, kolko se sjecam) normalno digla (tj posjela) i popila iz zlice, mladjoj prije onom spricom, sad je i ona pocela zlicom
te sirupe koji se piju svakih 8 sati dajem u 8,16 i ponoc, cisto jer je to vrijeme kad sam ja budna - teze je mene probudit usred noci nego njima dat sirup![]()
tako i ja, ALI dio mi ispljune, pa sam mislila da postoji "jednostavniji" naćin.Ines prvotno napisa
Hvala svima na odgovorima!![]()
rihter kaze da djecu ne treba buditi za tu nocnu dozu, ja sam uvijek tako stimala da zadnju dobiju oko 10 i ujutro 7, a inace uvijek trazim neki koji ide samo ili 2x ili 1x .
Meni je isto tako pedica rekla da ga ne treba buditi po noći. Nego prije spavanja mu dati i odmah ujutro kad se probudi i onu treću negdje između.
Tako sam ja i radila.