Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Alergija ili...?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Alergija ili...?

Već treću noć me budi iz sna kao nekakvo grebanje po grlu koje mi ne izaziva kašalj, ali je jako neprijatno i to mi proizvodi nekakvu sluz koju ne mogu ni da progutam niti da ispljunem. Čini mi se kao da je alergija na nešto, ali nisam sigurna, jer ja nisam alergična ni na šta.
    Preko dana je sve ok, sve normalno, ali po noći...
    Jastuci mi nisu od perja, nemam ni novi prašak ni omekšivač... ma u krevetu i okolo sve kao i pre... Ništa nisam menjala.
    Osećaj definitivno nije kao onaj kad kreće prehlada ili tako nešto, već mi je potpuno strano i prilično iritantno.
    Ne moram reći da posle tog buđenja dugo ne mogo zaspati.
    Zna li neko nešto o tome?
    Ima li možda među vama neka cura koja je imala alergijskih reakcija koje su se tako ispoljavale?
    I šta da radim sa tim osim da trpim???

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam po noći imala slične tegobe...

nije mi palo na pamet da bi to mogla biti nekakva alergija, nego sam si jednostavno protumačila da mi je to od centralnog grijanja... nekak mi se uvijek na početku sezone grijanja (dok grijemo samo noću) događaju takve stvari...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, liči malo na tu iritaciju od suvog vazduha kad krene centralno, ali nama još nije krenulo Stvarno ne znam šta bi moglo biti. Najgore mi je što me to toliko iziritira i iznervira pa zbog te gluposti ne mogu spavati.
    I ujutru kad se probudim, pun nos gustiša
    Izgleda da mi sad i levo oko reaguje... Uh!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

grijanje

u radijatorima ima puno prašine, a i samo grijanje može biti neugodno za spavanje jer suhi zrak osuši nos, usta, ždrijelo...

dobro prozrači sobu prije spavanja, grijanje tek da ne bi bilo hladno

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam i ja slican problem, traje oko tjedan dana.

Doma trenutno nemamo nikakvo grijanje (duga prica), ali na poslu sjedim doslovno pored ogromne jedinice (kao neka kvazi klima - ljeti puse hladno) koja ispuhuje topli zrak, koju, naravno, ne mozemo ugasiti.

Nos mi ne curi, vec mi se cini nenormalno suh, ali ipak osjecam nesto poput guste sluzi sto curi prema grlu, a ja bas ne mogu ni progutati, ni ispuhati. U grlu, kad je najgore, imam kuglu. Pri kraju radnog dana postane mi tesko i govoriti.

Tekucina bas i ne pomaze. Osjecaj nestane ujutro kad se probudim i mislim da ga, uglavnom, uopce nema ako ne boravim na poslu.

Nemam pojma sto je ovo, a povezujem s tom ogavnom grijalicom na poslu. Nije mi jos nikada bilo ovako, a ovo mi je treca zima pored iste 'klime'...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    grijanje

u radijatorima ima puno prašine, a i samo grijanje može biti neugodno za spavanje jer suhi zrak osuši nos, usta, ždrijelo...

dobro prozrači sobu prije spavanja, grijanje tek da ne bi bilo hladno
    Nemam grejanje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Znam kako je sa grejanjem... ali sad definitivno to nije problem.
    Ali, u svakom slučaju hvala na savetima i dobroj volji

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=67400

zvuči poznato?

da ja dam svoj update, kašalj se smirio, ali i dalje se budim punog nosa i prije spavanja obavezno koristim kapi za nos.

još sam samo jednom bila budna skoro do 3 u noći zbog kašlja
    i to je bilo onu večer kad sam promijenila posteljinu!
    mislim da omkešivač nije imao veze s tim, nego "prašina" koja se digla od mijenjanja i presvlačenja.. tako sam ja to sebi barem povezala :/
    vidit ću hoće se ponoviti kad opet budem mijenjala posteljinu.

i inače, meni pojesti žlicu meda zbilja smiri grlo

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

melange, uopšte nisam videla tvoju temu, a na Rodi sam 24 h :?
    Ali mi je otprilike tako nekako. S tim da ja nemam intenzivan kašalj, već samo tu nesnosnu iritaciju u grlu. Kao da mi se nakakvo trunje zalepilo na sluzokožu, tamo malo ispod krajnika. I onda valjda usled toga počinje da se luči sluz, koja je opet sama po sebi grozna jer je ne ide ni dole ni gore. Onda krene nos i onda igranka.
    Meni prvo palo na pamet da je od posteljine ili od jastuka i najviše mi liči na alergiju. Nisam bila prehlađena, niti je ovo prehlada. To sam sigurna.
    Možda je i od trudničkih hormona?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni nije (bilo) od trudničkih hormona 100%

a tema je bila na podforumu "zdravlje odraslih" pa možda zato..

ja sam uzimala i kapi propolisa prije spavanja,
    onako nakapane u žlicu šećera, pa sam ih samo stavila u usta i nagnula glavu unazad da se slije to niz grlo.
    kad me grlo baš boljelo, i preko dana sam ih uzimala tako par puta i zbilja je pomoglo!
    ne znam sad, pošto si ti trudna, smiju li trudnice uzimati te kapi,
    ali čaj od sljeza bi trebale smjeti (?), a on je supeer za smirivanje kašlja i iskašljavanje

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kada me noću uhvati to škakljucanje u grlu jedino što mi pomogne su Septolete.
    Od meda me uhvati još jači kašalj.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

OT
    slonić tonić kako je preslatka i premedena ova tvoja pahuljica iz avatara. Nemam reči
    Thnx za savete. Samo moram proveriti šta smem da uzmem.

Pre mesec i po ili dva sam imala problem u nosu, neke kraste i konstantna zapušenost (opet i to samo po noći) pa sam se parila i mazala ga maslinovim uljem i propolisom i to mi je pomoglo. Možda kada bih sad to isto grgljala po grlu?
    A Septolete ne znam da li smem, čak nisam sigurna ni za slez. Mislim da on ne sme u trudnoći :/ Proverim pa javim

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je moja dr. rekla da smijem u trudnoči Septolete ali ja sam ipak u trudnoči koristila neke druge pastile na prirodnoj bazi (ne mogu se sjetiti sada naziva ali pitaj u apoteci).

Vanesax - hvala

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

septolete nisu za trudnice, smiješ isla moos obični (bez metvice), dakle islandski lišaj

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Thnx! cure
    Moram da prijavim da sam noćas kratko, ali mirno spavala
    Nadam se da će tako i ostati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •