Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: povraćanje+očitanje nalaza

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno povraćanje+očitanje nalaza

jučer nam je bio divan dan. popodne smo proveli na jednom rođendanu gdje je bembo pojeo samo mali komadić torte (domaće, ali s vrlo malo kreme i to puding kreme) i gutljaj soka od jabuke. u 7 je već zaspao, a u 8 je počelo povraćanje. dijete mi spava, odjednom se raskrivi da ga boli stomak i povrati. tako sve do 22.30 kad smo pošli na hitnu. od 20 do 22.30 je 5 pta povratio. tamo su mu dali rehidromix što sam i ja mu dala doma, ali im je kao i meni uredno povratio. nema febre, ali nas zadržavaju na odjelu preko noći. dobio je pola litre infuzije u toku 8 sati po noći i još 250 ml čim se probudio. ništa nije niti jeo ni pio od 7 sati navečer sinoć. vadili su mu sinoć krv i krvna slika nije bila dobra, a kalij i natrij su bili ok, kao i crp. jutros su mu opet vadili krv i nalaz je bio puno bolji premda ne i najbolji. pustili su nas doma uz dijetu. bembo je bio pravi mali hrabrić i ponosna sam na njega. dr koja nas je vodila bila je sve smao ne ljudsko biće. baš sam šokirana, ali nemam snage sada o tome.

curke molim vibrajte da sve bude ok. malo me muči taj krvni nalaz. evo ću napisati jutrošnji nalaz i koje vrijednosti nisu dobre pa bih molila forumašice medicinske struke da mi ovo malo pojasne budući dr nije željela ama baš ništa reći mlotek .

granulociti % 83,50 (ref.vrijednost 30-72)
    granulociti (10e9/L) 10,50 (ref.vriejdnost 1,40-8,00)
    limfociti % 11,4 (ref.vrijendost 15,0-55,0)

sinoćnji nalazi su bili puno većih vrijednosti s tim što su i leukociti (10e9/L) bili 22,40 , a ref.vrijednost je 5,00-13,00. jutros su leukociti bili 12,60.

hvala vam unaprijed pusa .

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sinoćnji nalaz baš i nije simpatičan, no, po mojem mišljenju, da se radi o ozbiljnoj bolesti, u jutro ne bi došlo do značajnog pada leukocita nakon samo nadoknade tekućine, dijete bi imalo temperaturu te vas ne bi pustili doma. Vrlo vjetrojatno je do tolikog broja leukocita došlo zbog stresa od povraćanja i da se krvna slika vrati u normalu treba nešto vremena. Ovaj zadnji nalaz pokazuje povećane granulocite koji mogu pokazivati da se radi o bakterijskoj zarazi ili o ovome o čem sam gore pisala. Da se radi o bakteriji dijete bi imalo temperaturu.
    Koliko je dijete staro? Kako se ponaša? Temperatura? Koliki je bio crp na hitnoj? Svakako mislim da je potrebna ponovna kontrola pedijatra i kks te bi nalaz crp-a (pokazatelj upale; brže raste od sedimentacije) bio poželjan da se potvrdi ili opovrgne ovo što pišem. Na žalost labosi po domovima zdravlja ga ne rade; rade sedimentaciju.
    Ovo je moje ad hoc mišljenje s obzirom na nalaze i tijek boravka u hitnoj koje ne mora biti točno. Zato sutra svakako otiđite do pedice da pogleda cjelokupnu dokumentaciju iz hitne i da ponovno pogleda dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dionea prvotno napisa
    Sinoćnji nalaz baš i nije simpatičan, no, po mojem mišljenju, da se radi o ozbiljnoj bolesti, u jutro ne bi došlo do značajnog pada leukocita nakon samo nadoknade tekućine, dijete bi imalo temperaturu te vas ne bi pustili doma. Vrlo vjetrojatno je do tolikog broja leukocita došlo zbog stresa od povraćanja i da se krvna slika vrati u normalu treba nešto vremena. Ovaj zadnji nalaz pokazuje povećane granulocite koji mogu pokazivati da se radi o bakterijskoj zarazi ili o ovome o čem sam gore pisala. Da se radi o bakteriji dijete bi imalo temperaturu.
    Koliko je dijete staro? Kako se ponaša? Temperatura? Koliki je bio crp na hitnoj? Svakako mislim da je potrebna ponovna kontrola pedijatra i kks te bi nalaz crp-a (pokazatelj upale; brže raste od sedimentacije) bio poželjan da se potvrdi ili opovrgne ovo što pišem. Na žalost labosi po domovima zdravlja ga ne rade; rade sedimentaciju.
    Ovo je moje ad hoc mišljenje s obzirom na nalaze i tijek boravka u hitnoj koje ne mora biti točno. Zato sutra svakako otiđite do pedice da pogleda cjelokupnu dokumentaciju iz hitne i da ponovno pogleda dijete.
    hvala ti do neba i natrag. radili su oni crp i bio je manje od 1 (ref.vrijednost od 0,10-2,80), dakle ok., nema upale. nema temperaturu, samo ujutro ima do 37, ali nakon samo pola sata temp.dođe od 36,5 i tako cijeli dan i noć. oni vode na hitnoj kao da nema temperature. bembo će imati 4 godine za nekoliko dana. špnaša se normalno, malo je iscrpljen što je razumljivo. i mene je začudilo ako je bakterijska infekcija zašto onda nema febru? vrlo vjerojatno da je stres učinio svoje. svakako ćemo se danas javiti pedijatrici, ali baš mi ga se i ne vodi kod nje jer će tek u čekaonici uhvatiti još što. možda pođem sama s nalazima.

Becky avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Stres nema veze s povišenim leukocitima- u vašem slučaju je leukocitoza (povišeni leukociti) odraz dijelom akutnog infekta (moguće da se radilo i o trovanju hranom?) a dijelom tzv. hemokoncentracije. To je naziv za stanje kad se zbog dehidracije krv "zgusne"- jednostavno objašnjeno krv gubi tekućinu dok stanice (leukociti, eritrociti, trombociti) ostaju u žilama u jednakom broju a kako se svi nalazi krvnih stanica izdaju kao broj stanica po volumenu krvne plazme, tako ispada da u dehidraciji stanica zapravo ima više nego što ih zapravo ima (jer je volumen plazme manji). Logično je da se nakon rehidracije broj leukocita spusti- jer se krv natrag "razrijedila".
    Drugo, nalaz povišenih granulocita i nižih limfocita NE MORA uvijek značiti da se radi o bakterijskoj infekciji. I virusne infekcije, a osobito teže, mogu u početnoj fazi davati takve nalaze.
    Blago povišenje temperature (napr 37 koje ti navodiš) može također biti posljedica i dehidracije.
    Očito je da se u malenog radilo o nečem bezazlenom ako su simptomi tako brzo prestali i ako je on dobro i ako nema drugih tegoba (to što je iscrpljen je normalna stvar, i za očekivati je da će biti umorniji još možda 1-2 dana). Najvažnije je da se dobro hidrira i odmori.
    Ipak bi bilo dobro da odeš do pedijatra na kontrolu, ali s djetetom- nalazi joj u ovom slučaju neće baš puno reći o njegovom stanju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thnx becky . zvala sma pedicu na tel i pročitala joj nalaze. i ona kao i ti kaže da je nešto bezazleno, vjerojatno trovanje hrane i da pričekamo još jedan dan pa da dođemo do nje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •