Dionea prvotno napisa
Sinoćnji nalaz baš i nije simpatičan, no, po mojem mišljenju, da se radi o ozbiljnoj bolesti, u jutro ne bi došlo do značajnog pada leukocita nakon samo nadoknade tekućine, dijete bi imalo temperaturu te vas ne bi pustili doma. Vrlo vjetrojatno je do tolikog broja leukocita došlo zbog stresa od povraćanja i da se krvna slika vrati u normalu treba nešto vremena. Ovaj zadnji nalaz pokazuje povećane granulocite koji mogu pokazivati da se radi o bakterijskoj zarazi ili o ovome o čem sam gore pisala. Da se radi o bakteriji dijete bi imalo temperaturu.
Koliko je dijete staro? Kako se ponaša? Temperatura? Koliki je bio crp na hitnoj? Svakako mislim da je potrebna ponovna kontrola pedijatra i kks te bi nalaz crp-a (pokazatelj upale; brže raste od sedimentacije) bio poželjan da se potvrdi ili opovrgne ovo što pišem. Na žalost labosi po domovima zdravlja ga ne rade; rade sedimentaciju.
Ovo je moje ad hoc mišljenje s obzirom na nalaze i tijek boravka u hitnoj koje ne mora biti točno. Zato sutra svakako otiđite do pedice da pogleda cjelokupnu dokumentaciju iz hitne i da ponovno pogleda dijete.