-
CIM III/carcinoma in situ
Cure moje, ocajna sam. Jucer su me zvali iz ginekoloske ambulante da hitno dodjem, PAPA test mi je CIN III/carcinoma in situ. Danas sam odmah otisla na kolposkopiju a usput su napravili i biopsiju. Doktor mi je izrezao dva velika komada tkiva, boljelo je strasno (nisam dobila lokalnu). Sad cekam nalaz, biti ce gotov 15.06.
Koliko sam suza jutros isplakala - pa ja imam tek 31 godinu! A papa test prosle godine mi je bio savrsen, apsolutno savrsen. Ocajna sam...
-
Joj, koma... Nadam se da će nalaz biti dobar.
-
Roza, drzi se, zao mi je.
Nemoj plakati, dobro je sto su te hitno zvali, dobro je sto si odmah isla na kolposkopiju i kajvec, brzo ce biti nalazi. Zato papa test i postoji da se sve eventualne dijagnoze otkriju sto ranije i uspije sprijeciti razvoj bolesti. Postupila si najpametnije moguce, sad se radi svega moras sto prije sabrati, cekati nalaze i postupati prema uputama kad ih dobijes. A cini mi se da sam cula za mnoge slucajeve u kojima je ovakav nalaz nakon tih nekih postupaka, konizacije ili cega vec brzo promijenjen i sve skupa zavrsilo ok. Kazem, zato hvalaBogu papa test postoji i zato je super pametno sto se redovito kontroliras. tu ide smajlic koji se lupa po glavi jer ja vec godinu dana nisam bila a imam vise godina
-
-
ne očajavaj, imat ćeš ti i 91! Lijepo sve prouči i misli pozitivno! Autosugestija, uz ostalo je itekako bitna! Drži se,
-
Nemoj očajaviti, karcinom in situ (u mjestu) se operira ili čak laparizira (? nisam 100% sigurna jel se tako zove), i u 99% slučajeva sretno završava kao zstrašujuća epizoda. Bitno je liječiti i izliječiti HPV koji ga je najvjerojatnije uzrokovao.
-
Drži se! Želim ti da sve bude dobro.
-
Draga Roza, kao što su i cure već rekle, danas se CIN III uspješno liječi. Vrijeme je na tvojoj strani.
Moje želje za brzo ozdravljenje i svakako nam javi rezultate nalaza.
Pusa.
-
Držim fige!
-
draga roza!
ja sam imala cis sa 25 godina i bila na konizaciji, isto s 25.
dakle- najvjerojatnije ces na konizaciju, ako ti biopsija potvrdi ovaj nalaz ( kaj te jako bolilo- mene nije bolilo skoro nis, a isto mi nisu dali anestetik, samo mi se zeludac okrenuo kad sam onu gazu pocela vadit- nikad kraja).
konizacija ti se radi pod opcom, ostajes u bolnici tjedan dana, poslije te nis ne boli, samo moras polako neko vrijeme, ne dizati nis tesko i tak do kontrole sa 6 tjedana.
ak te jos kaj zanima- pitaj!
ne brini se, nije to tak strasno kak u prvi trenutak zvuci ( znam da sam se i ja us... kad sam cula dijagnozu prvi put, a jos sam prije toga vukla godinama cin2 pa cin3)
-
joj- jos htjedoh rec- sad su mi nalazi skroz ok, samo se moram cesce kontrolirat ( a imam i obiteljsku anamnezu losu pa i zbog toga) i kao sto vidis- rodila sam iza toga bez problema.
-
Ja samo saljem puno pozitivnih vibri~~~~~~~~
-
Ines, biopsija me jako boljela jer su uzimali 2 uzorka: jedan s vanjske strane ceriksa (bolilo minimalno) i jedan s unutarnje strane (bolilo za popi...).
Malo sam dosla k sebi, i samo se nadam da se to nije previse prosirilo. Pa prosla je samo godina dana od savrseno urednog nalaza...Grrr
-
i meni su uzimali dva uzorka, al mislim da to najvise ovisi o doktoru koji radi.
nemoj se brinut- sve ce se rijesit konizacijom i onda si mirna.
a to djubre se fakat brzo rasirilo, ali super da si to otkrila na vrijeme, dok se jos nije rasirilo dalje.
-
Jaaako ti držim fige i šaljem pozitivne vibre!
-
draga roza, drzi se! samo ime kaze da je "in situ" - na jednom mjestu, sto je najvaznije da nije nigdje pobjegao. kao sto ti je ines rekla, vjerovatno te ceka konizacija i nakon toga cesta kontrola. ali neka zaista bude cesta, ne pusti da prodje vise od 6 mjeseci. mojoj mami se nakon 7 godina urednih nalaza dijagnoza ponovila. glavu na ramenu joj je sacuvala redovna kontrola, tako da su carcinom vidjeli na vrijeme i makli ga prije veceg zla.
-
-
Sigurno ce sve biti ok,drzimo ti fige.
to sto si jos mlada je plus,jer mlado tijelo se lakse oporavlja i misli pozitivno,nemoj klonuti.
-
Moja vjenčana kuma ga je operirala prije skoro 4god,sad je odlično,samo mora ići na redovite kontrole.Inače njoj je uzrok cinIII bio HPV,imala je 25god kad je operirana i kao što rekoh sad je super,promjenila je navike;prestala pušiti,pojačano vježbati i zdravije se hraniti,uvjerena sam da ćeš i ti biti sasvim dobro,drži se
-
Samo da se javim, da ne pisem hrpu pp (hvala cure koje ste mi se javile - velika pusa).
Jucer (5 dana nakon biopsije) sam pocela krvariti, doslovno je curilo u mlazu iz mene, s ogromnim ugruscima krvi (cak i velicine stisnute sake). Otisla sam na hitnu u petrovu, izgleda da mi s mjesta biopsije cijelo vrijeme krvarilo. A na uscu maternice se stvorio ugrusak i sva krv je bila zadrzana u maternici. Kad je taj prvi ugrusak izasao, za njim je krenulo i sve ostalo. Sto da vam kazem? Mislila sam da sam gotova.
Na hitnoj su mi stavili dva sava na mjesto biopsije. Sad vise nista ne krvari, sva sreca.
Dosao mi je i nalaz biopsije. prvi uzorak je skroz zdrav, a za drugi kazu:
zakljucuje se da se radi o cervikalnoj intraepitelijalnoj neoplaziji, no kako se vide samo 3-4 reda opisanog epitela o stupnju se nije moguce izjasniti.
E sad nakon toga nisam bas puno pametnija, idem na PAPA test ponovo za 6 tjedana pa da vidimo. Ali tjesim se da barem nisu rekli da je carcinoma in situ.
Hvala jos jednom svim curama koje su mi se javile, stvarno mi je pomoglo. Velika pusaaaaaa
-
javljaj nam vijesti i dalje,ali eto ja sam uvjerena da je sve ok,pusa hrabrilica od Lare i mame
-
-
drž se
Roza, mogu si zamisliti kako ti je.
Moja mama je operirala ca in situ s 33 godine i jedini rezultat toga je što ide redovno na kontrole (one na koje bi svi trebali ići). Super je što se redovno kontroliraš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma