-
Savjet
Curke (1 i 2g )su mi prehladjene vec skoro 2 tjedna. Otkad je pocela ova glupa promjena vremena. Dosad su samo kasljale i curio im je nosic , a unazad tri dana starija cura je imala temperaturu 38 dva dana , a mladja curka isto tako , samo je ona temperaturu imala nocu. Preko dana ne. Zvala sam doktoricu , ona kaze da nije potrebno da ih vodim jer je to samo prehlada , normalna za ovo vrijeme i da ce proci. Da temperatura nije bila jako visoka i da pustim da prodje. E sad, da li je normalno da prehlada traje tako dugo ? Nemam bas iskustva s tim , do sada su samo jednom bile bolesne , starija je imala bronhitis , a mladja je imala neku malu prehladicu od 2 dana. Najvise me muci taj kasalj , nosici im nisu vise jako zastopani , kad se zastopaju nakapam im fizioloske i izvucem aspiratorom , kasalj preko dana je jos ok , ali po noci dosta jako kaslju , pogotovo mladja. Sta da radim , da cekam jos koji dan da vidim kako ce biti ili ima potrebe da odemo kod doktora ?
Poslano sa mog C6603 koristeći Tapatalk
-
Vodi ih doktoru, makar na hitnu.
-
Eh. Kakvog su opceg stanja? Imaju li osip? Piju li kakav sirup za kasalj i pomaze li? Nosic se zna otegnuti pogotovo u proljece ako su ovako temp kako jesu.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
-
ja osobno ih ne bi vodila doktoru - mislim da ti je pedica u pravu.
nije to ništa strašno što ih je zadesilo, normalna prehlada, koja zna biti vrlo dosadna i neumorna.
moje su isto to nedavno prošle, Franka je imala zaštopan nos skoro mjesec dana, tu i tamo je dobila temperaturu i kašljala.
mi smo otišli doktoru samo zato kaj njoj često lupi na uho, pa je bilo tako i ovaj put.
bitno je da im često čistiš nosiće, kapaj i s kapima ak je potrebno, nek piju puno tekućine, a po noći ne bi bilo loše da im malo povisiš uzglavlje, radi kašlja.
puno voća i povrća za jačanje imuniteta i to je to. valjda će se i vrijeme ustaliti, pa će i to brzo proći.
naravno, ak se ne daj bože stanje pogorša, tada odi kod doktorice.
to ti je moj savjet.
-
Moje misljenje je isto. Ne djeluje strasno, po noci kaslju jace jer se spusta. Tvoja procjena je bitna. Mi smo po 5 dana vukli povisenu temp, pa ju vodili da bi na kraju krv pokazala virusnu prehladu.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
-
Inace su super , igraju se preko dana , papaju normalno , tako da s tim nema problema. Doktorica je rekla da im kupim sprej od propolisa i spricam 3 puta na dan , tako sam i napravila. Onda cu pricekati jos koji dan , ako se stanje ne poboljsa , svakako cemo otici doktorici. Mada i ja mislim da je to za proljece normalno, jos je vrijeme bilo takvo kakvo je pa smo vecinu vremena bile u kuci, i sve to ima posljedice. Hvala vam na odgovorima , javim se kroz koji dan da kazem kakva je situacija.
-
E da kris, pitala si za osip. Mladja curka je imala po nogici i na bedru na jedno dva mjesta kao neki osip. Nisu bile tockice nego vise kao mrlje. Spomenula sam to doktorici, kaze da to nema nikakve veze. Sad se povlaci, skoro pa vise ni nema.
-
Mi smo lani imali sličnu priču, dva tjedna kašlja, tri dana temperature, pa smo nakon toga pohodili zaraznu sljedećih 5 dana zbog terapije.
Pikica u prst neće škoditi.
-
ja taman mjerila mojoj temp i nema, sumnjiva mi je bila a isto vucara neku prehladu ma i više od 2 tjedna...sve mislim da je prošlo i onda opet prokašlje i procuri nos...
inhalator ni ne spremam ,stoji mi stalno na stolu....prebolila je varičele nedavno pa biće zato sad skupi sve u vrtiću...
da ima temp par dana odvela bi ju na vađenje krvi jer bi mi to bio znak da se zakopalo/zakompliciralo....
davam joj imunomed,uzima i chia sjemenke i sve se mislim joj sad počet davat i maca prah...
sa hranom je li-la, od lani sve manje toga jede pa pogotovo zato...
-
maca kod tak malih? kaj bi ona trebala pomoći, pitam jer bi ovisno odgovoru dala možda svojem najmanjem
-
Na mom pakiranju,sensilab, pise da nije za djecu. Maca je za energiju, ne znam bas za imunitet. Osim toga, sigurna sam da nijedno dijete na svijetu to ne bi htjelo popiti, definitivno najodvratnije sto sam probala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma