Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Neobičan "napadaj" kod bebe

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Neobičan "napadaj" kod bebe

Jučer smo proživjeli najstrašniju scenu...stavila sam sina (4,5mj) na prematalicu...odjednom je počeo negodovati, zaplakao i problijedio. Digla sam ga, a on sav klonuo, blijed, usne bijele i kao da će zaspati! Protrnula sam od straha, zvala u suzama supruga...Nudila cicu, nije uopće mogao vući, samo otvarao i zatvarao okice, nakon nekog vremena kad je krenulo mlijeko je počeo vući i dolaziti sebi...užas!! sve trajalo oko 5 minuta, s time da je u tom čudnom stanju bio minutu-dvije.

Odjurili smo na hitnu, sve ok, dobrog stanja, krva slika dobra. Kažu da može biti psihosomatski - nešto se naljutio jako i ostao bez zraka...TO mi je čudno jer se nije imao na što naljutiti. Kažu da se to bebama zna dogoditi, bez da se ikada ponovi, a i otkrije uzrok...

Naravno, sad sam užasno zabrinuta...ne mogu izbaciti iz glave tu scenu njega na mojim rukama...

Zvala danas pedijatricu, kaže da ga promatram...može nas ako želimo poslati na dodatne pretrage...

Jel se dogodilo išto slično kome od vas, tj. vašim bebabama i naravno da se više nikada nije ponovilo?!

Samo me nemojte plašiti, takve komentare ne želim jer sam prestrašena dosta ionako.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kudri

nek se ne ponovilo!
    nisam imala ovak nekaj, ali jednom mi je bila frka..

drži se!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer smo proživjeli najstrašniju scenu...stavila sam sina (4,5mj) na prematalicu...odjednom je počeo negodovati, zaplakao i problijedio. Digla sam ga, a on sav klonuo, blijed, usne bijele i kao da će zaspati! Protrnula sam od straha, zvala u suzama supruga...Nudila cicu, nije uopće mogao vući, samo otvarao i zatvarao okice, nakon nekog vremena kad je krenulo mlijeko je počeo vući i dolaziti sebi...užas!! sve trajalo oko 5 minuta, s time da je u tom čudnom stanju bio minutu-dvije.

Odjurili smo na hitnu, sve ok, dobrog stanja, krva slika dobra. Kažu da može biti psihosomatski - nešto se naljutio jako i ostao bez zraka...TO mi je čudno jer se nije imao na što naljutiti. Kažu da se to bebama zna dogoditi, bez da se ikada ponovi, a i otkrije uzrok...

Naravno, sad sam užasno zabrinuta...ne mogu izbaciti iz glave tu scenu njega na mojim rukama...

Zvala danas pedijatricu, kaže da ga promatram...može nas ako želimo poslati na dodatne pretrage...

Jel se dogodilo išto slično kome od vas, tj. vašim bebabama i naravno da se više nikada nije ponovilo?!

Samo me nemojte plašiti, takve komentare ne želim jer sam prestrašena dosta ionako.
    Da li je rođen na vrijeme? Moj mlađi (koji je rođen u 35. tjednu) imao je 2-3 puta takve situacije. To ima veze s disanjem, kako su ti rekli. To teže pada djeci koja imaju još nedovoljno zrela pluća, tj. kod takvih se češće može dogoditi. Dogodi se kad naglo promijeniš temperaturu npr. razmotaš ga i slično, ne mora biti baš ništa drugo. Možda je dovoljno da promijeni položaj i da mu se naruši ritam disanja. Reakcija na stres izazvan naglom promjenom uvjeta okoline (naglo se ohladi ili iz bilo kojeg razloga poželi naglo udahnuti, a ne može). Prođe spontano kad uspostavi normalan ritam disanja. Eh, sad, teško mi je reći kad je prestalo - negdje nakon šest mjeseci, kad je već bolje držao glavu ili čak sjedio...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.04.2016. at 09:38

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Malom od moje sestricne se znalo dogodit. Jednom je skroz poplavio od nedostatka zraka, trcali su s njim na hitnu. Bio je i na svakakvim snimanjima. Sve ok. I nikad mu nista nisu nasli. Na kraju su zakljucili da ne zna plakat i disat istovremeno ili tako nesto...
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 26.04.2016. at 10:14

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nasa poplavi svaki put kada place, i tako od rodenja. Najvise ako se jako razljuti, prosla je sve pretrage i sve je ok. Oni su znali reci da se zaceni. Strasno za vidjeti, ponekada joj puhnemo u usta pa prodise.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Nasa poplavi svaki put kada place, i tako od rodenja. Najvise ako se jako razljuti, prosla je sve pretrage i sve je ok. Oni su znali reci da se zaceni. Strasno za vidjeti, ponekada joj puhnemo u usta pa prodise.
    Da, bas su to i ovom mom rekli, da se zaceni...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemam ništa pametno za reći, osim da sam čitala da im je cijeli sustav još toliko nerazvijen da se svakakvi fenomeni mogu pojaviti koji ne moraju ništa opasno značiti.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Micek mali, sigurno vam je bilo strasno. Eto nasa ima 17mj i od rodenja tako. Naucili smo se vec. Je strasno za vidjeti ali je čisti u trenutnom poremecaju disanja.Jos je mali pa je bilo kaj moglo to uzrokovati.
    Drugi put mu puhni u usta. Ali svejedno bi trazila uzv srca. Nju su odmah u rodilištu stavili na monitor 24h i radili smo uzv sa 5mj u sklopu pretraga za hipertoniju jer su htjeli vidjeti da li se nesto promjenilo. Znaci to je prva pretraga kod toga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To se zove respiratorna kriza. Baš ću probati potražiti ima li štogod o tome... Trebalo mi je malo dulje da se sjetim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mom bratu se to dogadalo, toliko je plakao da je zaboravio udahnuti, poplavio i onesvijestio se. Stravicna scena, no mozes mu probati puhnut u lice, u tom trenu pocnu hvatat zrak

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ma to je to, sigurno!!! bolio ga trbuh, grčio je nogice i nije se mogao pokakati, a onda sam ga ja još spustila na leđa, što mu vjerojatno nije nikako odgovaralo, pa me odlučio prepasti! prasac jedan!! nisam znala da to postoji, a nijie mi prvo dijete...ufff

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma to je to, sigurno!!! bolio ga trbuh, grčio je nogice i nije se mogao pokakati, a onda sam ga ja još spustila na leđa, što mu vjerojatno nije nikako odgovaralo, pa me odlučio prepasti! prasac jedan!! nisam znala da to postoji, a nijie mi prvo dijete...ufff
    Evo ti još malo: http://klokanica.24sata.hr/jaslicka-...li-bijesa-2449

Dakle, nije ništa strašno.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nama se to desilo taman u toj dobi.Tocno ovako kako opisujes i nakon toga jos tri puta.Ostala u bolnici na pretragama, obavili sve sto se moglo od eeg, magnetne mozga, ultrazvuka srca, abdomena. Sum jali na refluks ma grozno nesto.Vodila se kao atipicne konvulzije mada pretpostavka njene neuropedijatrice je da ona jednostavno na takav nacin reagira na bol i nelagodu.Prestalo je s godinu dana ali je preventivno bila jedno vrijeme na convulex kapima.Hvala bogu sve je sad ok. Ona je jedno savrseno i napredno 2 i pol godisnje dijete.Eto nadam se da te nisam isprepadala previse ali ostale su .mi traume za cijeli zivot od tog prizora tako da te savrseno razumijem.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Mada sam i ja uvjerena da je povezano s probavom i stalno sam govorila doktorici da prije svakog napada reagirala kao da joj je muka, zapakala bi ali jako kao da ju nesto boli i jednostavno klonula. Ako te zanima jos nesto pitaj

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Neka djeca (doduše malo starija, kad prođu godinu dana) to rade namjerno kad im nije po volji .

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Joj. Ja sam cesto znala puhat u okice i to do godine dana

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Neka djeca (doduše malo starija, kad prođu godinu dana) to rade namjerno kad im nije po volji .
    Tak su za mog buraza rekli da radi namjerno. Ma sta namjerno, jasno da krene namjerno plakat, ali tolko ude u to da vise ne moze zaustaviti.

Znam da sam se slomila kad sam ga vidjela, mislila sam da je mrtav, kako je tek roditeljima, uh!
    Posljednje uređivanje od Apsu : 29.04.2016. at 17:11

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Držanje daha namjerno i ovo su dvije razlicite stvari.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anabela1 prvotno napisa Vidi poruku
    Mada sam i ja uvjerena da je povezano s probavom i stalno sam govorila doktorici da prije svakog napada reagirala kao da joj je muka, zapakala bi ali jako kao da ju nesto boli i jednostavno klonula. Ako te zanima jos nesto pitaj
    da, i njemu je sigurno bilo povezano s probavom, odnosno boli koju je ista prouzrukovala jer su se par minuta prije toga čula crijeva kako rade i prduckao je...no opet da ga je tooooliko zaboljelo...?!
    grozan prizor, grozan osjećaj...kao da odlazi (ne želim uopće napisati onu drugu groznu riječ), a ja bespomoćna, samo gledam i plačem!! užas!!

a daj mi reci, molim te, jel se to ponovila brzo nakon prvog "napadaja" ili je prošlo vremena? ja stalno strahujem...iako sad znam da je najvjerojatnije bezazleno. ipak, danas dobili brdo uputnica od pedijatrice, čisto da se umirim...
    Posljednje uređivanje od kudri : 29.04.2016. at 21:02

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drugi napad je imala zaista brzo neka tri tjedna nakon prvog i nakon njega odradili smo sve od pretraga sto se moze napraviti , odradili smo i privatno magnet mozga ali hvala bogu sve je bilo ok. Znam da si u velikom strahu ali ono sto se desilo nama nemora znaciti da će se ponoviti i vama.Nama kad se to desilo onda smo culi od nekih roditelja da se i njima desavalo.Najvjerojatnije je njegova reakcija na bol ali bolje je odraditi sve pretrage radi vlastitog mira.Ja znam da dugo vremena jos nakon sto je sve bilo iza nas nisam bila ok, svako njeno jutarnje buđenje mi je bilo muka jer su se njeni napadaji desavali svi ujutro neposredno nakon njenog buđenja.Hvala bogu sada je to sve iza nas ali sml do njene druge godine isli na kontrolu neuropedijatrici i odrađivali eeg iako su svi uvijek bili uredni cak i nakon svakog napada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •